Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Kulmilla tapahtuu - mökkihöperön mietteitä

Täällähän ei tosiaankaan paljon mitään tapahdu... se on varmaan käynyt jo selväksi :) Niimpä kun jotain erilaista tapahtuu, niin pitäähän sitä kurkistella ikkunoista. Tänä aamuna naapurille tuli talon ja tien vieressä olevan puun kaatajaksi oikein tilattu metsuri, puun hankalasta paikasta johtuen, kun puu piti kaataa tielle päin. Miestäni oli pyydetty sinne "liikenteen ohjaajaksi" (naurattaa tuo sana, kun varmaan yksi auto olisi ollut menossa, sillä aikaa kun puu oli tiellä :). Mutta ensiksi tuli kaksi sähkömiestä autolla, he pysäköivät auton tielle ennen naapuritaloa. Tien jään päälle oli satanut eilen lunta ja ensimmäinen sähkömies kaatui heti autosta ulos astuessaan :( Onneksi ei näyttänyt sattuvan.Sen jälkeen tuli metsuri peräkärryn kanssa, jossa oli klapikone, kun tekee puun saman tien klapeiksi. Hän ajoi autonsa meidän tiehaaraan...ja arvaatkaapas mitä? Hän kaatui heti autosta ulos astuttuaan! :( Onneksi ei näyttänyt häntäkään sattuvan.


Nyt ette varmaan ihmettele, miksi en halua lenkille mennä...Sähkömiehistä toinen kiipesi sähköpylvääseen irroittamaan johtoa puun kaatumisen tieltä. (Itse asiassahan tänne on laitettu jo maan alaiset sähkökaapelit, että tuo johto olikin turha...)


Sen jälkeen sähkömiehet lähtivät ja metsuri pääsi ajamaan autonsa naapuritalon pihaan. Minä en puun kaatumista nähnytkään, kun tein jotain muuta, mutta nopeastihan kaikki tuntui sujuvan. Tänään oli "vilkas aamu" muutenkin sillä toisessa suunnassa olevan tyhjän talon pihassa oli myös iso pakettiauto ja pari ihmistä näkyi siellä liikkuvan pihalla. Mies sanoikin, että tuleekohan se talo myyntiin... kun on tyhjänä ollut jo pitemmän aikaa.Elmo pelkäsi vähän moottorisahan pärinää ja meteliä sieltä naapuritalolta ja tulikin sisälle. "Pojat" menivät kaikki makkarin sängyn päälle huilailemaan.Elmo on siitä ärsyttävä, kun se aina sohvallakin ollessaa raapii kynsillään, ennen kuin käy makaamaan ("tekee pesää"), niinpä se on jo pikkuhuoneen laverisohvan päällisenkin repinyt ja sen peitto haisi niin koiralta, että pakko oli viedä jo aikaisemmin pyykkiin :( Aamulla mietin minkä peiton siihen laittaisin... vintistä löysin vanhan paksun verhon (tytöltä joskus saadun), sen toinen puoli oli ihan haalistunut, mutta toisen puolen väri oli hyvä, niin laitoin sen sohvan päälliseksi.Sopii värltään tuohon laverisohvan selkänoja-patjaankin.

Siellä Elmo muuten parast aikaa köllötteleekin, eikä ainakaan vielä ole kynsinyt sitä ruttuunkaan. Nyt täytyy lähteä ruuan laittoon, heippa!10 kommenttia:

 1. No jopa kaatuilevat kun ei näytä olevan heilläkään nastiksia joilla voi lenkkeillä kuten mä juuri tulin ja aamulla jo oltiin yli puoltoista tuntia liukkaalla järven jäällä kelkkailemassa " rakkauden haudalla " kun ollaan tuetulla lomalla täällä Kotorannassa viikko nyt ja ohjelmaa on paljon erilaista.
  Mutta tulipa mieleeni että minkä numeron kenkä sulla on niin voisin lahjoittaa sulle omat toiset nastakenkäni kun mulla on niitä kahdet ja meillä niitä myydään hintaan 49 ekee eli jos huolisit ja sopisi ? Mitäs mieltä olet ?

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Minttuliini lämpimästä ajatuksestasi! Mun kengännumero on noin 39 yleensä, riippuu tietysti kengän koosta ja mallista. Mukavaa lomailua teille :)

  VastaaPoista
 3. Mua jotenkin hymyilytti noi kaatumiset. Olis kuin ollut piilokamerassa.
  Nyt onkin tosi petollinen keli. Jäätä ja siihen vähän hipsinyt lunta.......muuta ei tartte, niin on pyllyllään.
  Mulla oli nastakengät kun kävin lenkillä ja sauvat vielä tukena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun sulla oli hyvät suojavälineet lenkillä :)

   Poista
 4. Joskus näkee läheltä monimuotoista performanssia, sitähän nuo kaatuilut olivat. Itse seisoa törötän pellonlaidalla kun naapurin nuoret viljelijät paalaavat heiniä. Ei sitä maalla paljon muuta viihdykettä kaipaakaan. Ympäristöstä ja mitä siellä tapahtuu on pidettävä huolta -sieltä ikkunaverhojen takaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en edes verhojen takaa kurkkinut, vaan ihan rehellisesti :) Huvitti vaan itseäkin, kun on muuttunut niin maalaiseksi...

   Poista
 5. Kun on vähän tapahtumia ympärillä näkyvissä, niin nekin vähät sattumat katsotaan tarkkaan:)

  VastaaPoista
 6. Nastakengät on kyllä näillä keleillä ehdottomat! Itse ostin syksyllä jo nastakengät hyvästä tarjouksesta, mutta törmäsin tällaiseen tee-itse-nastakengät-ohjeeseen ja vaikutti ihan kokeilemisen arvoiselta! http://www.thelittlevillage.fi/2017/01/tee-itse-nastakengat.html

  VastaaPoista
 7. Täytyypä käydä vilkaisemassa :

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)