Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Kiitos kannustuksesta!
Te ihanaiset naiset olitte niin kannustavia, kun esittelin hameen tekeleeni teille <3 Kiitos siitä! Niimpä uskalsin jatkaa samalla linjalla. Olin jo yhtenä päivänä katsonut pois laittamiani vaatteita "sillä silmällä", että voisinko muokata niitä jotenkin käytettävämmiksi vai vienkö ne vaan kiertoon. Valitsin niistä ne mistä mahdollisesti voisi jotain saada aikaan. Ja kuvasin ne makkarin sängyssä. Siinä oli kaksi tunikaa, joista en enää tykännyt kun ne saivat mulle tunteen, kuin ne olisivat äitiysmekkoja...kun niissä oli sauma heti rintojen alla, osansa sillä on varmaan noilla ruuansulatus-vaivoilla, jotka turvottavat mahaa.. mutta jokatapauksessa :)

Tuosta tunikasta oli lisäksi alaosa haalistuneempi kuin yläosa, tai ainakin näytti siltä, kun yläosa oli niin kirkkaan musta. Kuvassa se ei samalla tavalla erotu.

Toisessa oli sama "äitiysmekko" efekti.
Ajattelin kyllä, etten uskalla ruveta tekemään mitään niistä, kun jos ne menee pilalle, niin menee ihan hukkaan, kun ne muuten voisi viedä vaikka Uffille.
Toisaalta ensimmäinen tunika on ilmaiseksi saatu jo vuosia sitten ja toinenkin on kirpparilta, niin ei rahallinen vahinko olisi ainakaan suuri...

Kun te olitte niin rohkaisevia, niin sain rohkeutta tänään kokeilla :)


Olin ajatellut tehdä noista tunikoiden ala-osista puoli-hameet, joita voisi kesällä käyttää.
Siis kummastakin leikkasin ylä-osan pois. Tuohon kukalliseen jätin sen alkuperäisen sauma-kuminauhan, niin sille ei sen enempää tarvinnutkaan tehdä...toisaalta alunperin ajattelin yhdistää sen jotenkin tähän tyttären entiseen paitaan...


Tuo paita oli jotenkin venähtänyt varsinkin helmasta, niin ajattelin lyhentäväni sitä ja kiinnittäväni siihen kukka-alaosan mekoksi. Toistaiseksi ainakin se on kuitenkin näin puoli-hameena.
Toisesta tunikasta tuli musta puolihame. Siihen kiinnitin vyötärölle jostakin tullutta mustaa putkiresoria kuminauhakujaksi ja sinne leveän kuminauhan sisälle.

Tuon tunikan pitsi somisteiselle ylä-osalle mulla on myös alustava suunnitelma. Ja vaatteissa oli myös tämä höyhen-kuvioinen pitkä toppi, jonka "häiritsevä" piirre on niin sanottu "painijanselkä". Katsotaan nyt jos noille jotain vielä keksin :) Pitäisikö ne yhdistää tai jotain muuta...
Jatkoa seuraa...ennemmin tai myöhemmin :)

4 kommenttia:

 1. Olet mielettömän kätevä noissa tuunauksissasi! Noistahan tuli kivat hameet. Mulle käy kyllä tuon malliset mekotkin etenkin kotiasuksi, mutta kyllähän niissä sekä näyttää että tuntee itsensä ainakin 10 lapsen äidiksi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Itse olenkin viiden lapsen äiti :D

   Poista
 2. Hyvä Sesse! Noista tuli hyvinkin käytettävät:) Juuri tuommoisista tuunauksista minäkin tykkään. Ei ole sitten niin iso vanhinko, jos menisi pieleenkin kun vanhasta värkkää.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)