Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 4. helmikuuta 2017

Hameen tekeleMä hyvin harvoin edes yritän ommella tai tuunata vaatteita, koska en ole siinä taitava. Pitäisi varmaan harjoitella enemmän...
Olin joskus saanut tuttavalta kankaita/ vaatteen osia/ keskeneräisiä vaatteita, niin sellaisen keskeneräisen hameen löysin päivänä muutamana kangas-kaapistani. Materiaali on ohutta tummansinistä kangasta, pieniä kuvioita. Sivusaumat siinä oli ja helmassa jonkinlainen reunusommel. Minusta se oli minulle huonosti sopiva malliltaan ja pituudeltaan (liian pitkä).

Leikkasin lyhennystä ompelemattomasta yläreunasta ja ompelin kuminauhakujan, johon tosin en pujottanut kuminauhaa, vaan muun nauhan jonka sai solmia vyötärön sisäpuolelle. Ompelin helmaan samasta kaapista löytämäni toisen hameen lyhennyskaitaleen. Tuosta lyhennyskaitaleen kankaasta olin siis jskus lyhentänyt puolihameen ja ommellut siihen samasta kankaasta vyön. Kokeilin tuota vyötä tämän toisenkin hameen kanssa.


Tässä kuvassa molemmat hameet.
Tuosta aikaisemmin tehdystä hameesta tykkään tosi paljon, mutta luulempa ettei tästä "röyhelöhameesta" tule niin suosittua. Mutta ehkä sitä voi kesällä kotona pitää...Ompeluhommia on riittänyt tällekin päivälle, kun piti ommella isännän työhousuihin henkselit ja samalla korjasin pari liinavaatetta. Ulkona on harmaa sumuinen päivä. Eilen kävin liukuesteiden ja kävelysauvojen kanssa lyhyellä lenkillä, eikä ollut kauhean liukasta. Mies kävi isolla tiellä juoksulenkillä tänään.Itse ajattelin käväistä eilisin varustuksin taas vähän lenkkeilemässä tuossa pikkutiellä.
Leppoissaa lauantaita!7 kommenttia:

 1. Mä tykkään röyhelöhameestasi. Sitä on varmasti kiva pitää kesällä.
  Voi kun osais ommella.
  Meilläkin on sumuista, plussan puolella, eikä tuule.

  VastaaPoista
 2. Onpas hieno hame!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Hienot hameet, kyllä niitä kannatta pitää. Kesää odotellessa...

  VastaaPoista
 4. Minustakin tuo on tosi kiva. Joskus mulla ainakin vaatii aikaa tottua johonkin vaatteeseen, mutta kun tottuu, siitä voi tulla hyvinkin suosittu. Mullakin tällä viikolla ollut pieniä korjaustouhuja; villasukkia olen parsinut, joku nappi tuli tänään ommeltua ja muutama reikä korjattua:) Usein mulla korjattavat viipyy kaapin hyllyllä viikko- tai kuukausikaupalla...

  VastaaPoista
 5. Kiva hamehan siitä tuli! Kesällä vaan ahkerasti sitä käytät niin totut siihen. Jotkut vaatteet vaatii aikaa;)
  Hyvää viikonloppua, Sesse!

  VastaaPoista
 6. Harjoitus tekee mestarin. Olet jo aika pitkällä taitavaksi ompelijaksi. Hienot hameet ja sopii noin hoikalle ihmiselle.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kannustuksesta <3

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)