Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 2. tammikuuta 2017

Tammikuun toinen päivä







Tällaiselta näytti viime vuonna näihin aikoihin.






Nytkin lunta alkoi satelemaan, mutta ihan ohutta sadetta hiljakseen. Muuten on suurin piirtein sulaa, kuuraa vain. Tämä aamupäivä on mennyt inkivääri-juomaa keitellessä, sitä kun pitää keittää puolitoista tuntia. puuhellalla sen tietenkin teimme ja samalla tuli lämpöä niin, että se levisi keittiöstä olohuoneeseenkin. Nyt riittää, kerrankin, asuksi teepaita ja trikoosametti-housut + villasukat tietty. (Tosin mies oli vihdoin laittanut öljylämmityksenkin päälle, kun pakkasia luvattiin). Kuumalla puuhellalla keitin samalla ruuaksi riisi-ohrapuuron (yhdistin kummankin ryynin loput ja päiväyksen ohittaneen puolentoista litran maidon). Hyvää oli. Pannukahvi tuli myös keitettyä valmiiksi ja laitettua termokseen odottamaan päiväkahvi aikaa. Ja inkivääri-juoma kattilat eteiseen ja kuistille jäähtymään, sitten se siivilöidään ja pullotetaan.






Mies meni nokosille. Tänään tuli Huutonetistä ostamani Sydämen asialla dvd, 4-5 tuotantokausi. 1-3 tuotantokausi saatiin katsottua loppuun. Katsoimme sitä aina silloin tällöin ja pikkutelkasta, nyt sain laitettua DVD-soittimen isoon telkkariin, niin on varmaan mukavampi katsoa. Tosin se matkatelkkarin kokoinen tv-ruutu toi autenttisuutta 50-60 luvun ohjelmaan. Värit sentään oli :)
Vanha videolaite meillä on edelleen pikkutelkkarissa.












Pojista vanha kuva, kun ei ole nyt tullut kuvailtua.






Yhdet ystävät lähtevät ulkomaille lomailemaan niin olivat soittaneet miehelle, että hän kävisi heiltä hakemassa pilaantuvat elintarvikkeet pois. No kyllähän meille aina ilmainen ruoka kelpaa...olisihan se "synti" heittää sitä roskiinkaan. Niinpä saatiin sieltä esim. hedelmiä, kurkkua, maitoa, jogurttia,maksamakkaraa... Ei ole paljoa tarvinnut kaupasta ostaakkaan joulun jälkeen ruokaa, kun jouluksi tuli ostettua enemmän ja sen jälkeen vielä saatiin ruokaa lahjaksi sekä muutenkin ilmaisruokaa. "Kyllä Herra hulluistaan huolen pitää" on sanonta, joka näyttää paikkansa pitävän :)
Hyvä, että säästyy rahaa, kun on taas niitä laskujakin tipahdellut enemmän ja vähemmän säännöllisesti postilaatikkoon.






Vielä mittari on pikkuisen alle nollan, joten ei pakkanen vielä haittaa... Jokos teillä on pakkasta? Mukavaa päivää teille!

10 kommenttia:

  1. -4 C tänään, mutta loppuviikkoa kohden luvattu paljon kylmempiä kelejä. En tosin enää kovin luota sääennusteisiin. Tyttäret palautuivat jo omiin koteihinsa, joten meidän jääkaappi on sanoisinko täynnä ruokaa vielä. Liikaa tuli ostettua! Tosin on menekki aikamoinen kun koko väki paikalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ostin jouluksi ruokaa reilummin, kun lapsetkin olivat tulossa, tosin kävivät vain päiväseltään ja vanhin poika toi vielä lahjaksi ruokakorin, niin kyllä sitä jäikin :)

      Poista
  2. Pikkuinen pakkanen on meilläkin ja lunta hituloi. Kauppaan ei tarvitse mennä, jääkaapissa on tarpeeksi ja pakkasen kautta härkäviikkoja viettämään. Jouluherkkujen jälkeen tavalliset keitot ovat niin ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on vielä vähän porkkanalaatikkoa ja perunalaatikkoa jäljellä ja kinkusta laitettiin vähän pakastimeen soppa-lihoiksi. Suklaatakin olisi vielä yksi rasia, vaan sitä ei passaisi enää syödä :)

      Poista
  3. Meillä tuli viime yönä ja tänään vähäsen lunta.
    Hyvä kun haitte ruuat pois, olisi naapureiden kauhea tulla kotiin kun jääkaappi olis haissut pahalle.
    En minäkään ole vielä käynyt kaupassa. Vieraitakin on ollut, mutta vissiin on siunattu ruoka kun aina vain piisaa !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on jääkaappi melko täynnä vielä, joulutorttuja ja muita leivonnaisiakin on vielä kylmässä...

      Poista
  4. Mekin ollaan eletty joulun ruuilla ja hyvä, sillä kaupaan ei ole ollut lähtijäksi kun kummatkin ollaan sairaana.
    Pakkasta meillä on -5, mutta lunta ei.

    VastaaPoista
  5. Mekin oltiin flunssassa...mutta nyt jo kunnossa. Paranemista teillekin !

    VastaaPoista
  6. Tänään on mittarissa kymmenen astetta pakkasta, ja lunta tuli eilen muutama sentti. Ihanaa vaihtelua kuraan ja loskaan! Mukavaa alkanutta vuotta :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)