Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 13. tammikuuta 2017

Lunta, lunta vaan...
Eilen sitä tuli. Oli niin kamala keli illalla, kun läksimme kylätalolle. Kun muuten oli ihan pimeää, auton valokeila vaan ja vaakasuora sakea pyry kohti tuulilasia. Lisäksi meidän tietä ei oltu vielä aurattu ja se oli ennestään liukas, niin että hyvä kun pääsimme mäen ylös. Muutenkin juuri ja juuri näki missä menee tie...minä katsoin sivuikkunasta, ettei mennä liian reunaan ja mies yritti nähdä muuten missä tie menee ja mitä on edessä päin. Onneksi helpotti, kun päästiin katuvalojen ja kirkonkylän valojen piiriin. Haimme vielä vanhan tädin vanhusten taloilta.
Ajattelimme tuleeko kylätalolle ketään, kun oli eka kerta joulun jälkeen ja semmoinen keli. Vaan oli meitä seitsemän henkeä ja ihan mukava ilta.Tänään onkin sitten pyhäkoulu-vuoro. Nyt on myös eka pyhäkoulu joulun jälkeen. Minulla on opetus-osuus nyt ja olen suunnitellut, että näyttelisimme lasten ja toisen pyhis-open kanssa sen aiheen. Lisäksi mulla on aiheeseen sopiva peli/leikki. Toisella opella on askarteluvuoro.
Pitää mennä vähän aikaisemmin muutenkin, kun pitäisi pyhis-luokkaa ja -varastoja järjestellä.
Toivottavasti keli on parempi, siltä ainakin näyttää. Äsken vielä vähän satoi lunta vähän, vaan nyt ainakin loppui.


Tänään meille oli tulossa nuohooja, ja mies lähti aamulla kaupunkiin ja minä jäin tekemään lumitöitä. Sainkin työnneltyä lumet pois pihatieltä, että "nokipoikakin" pääsi pihaan. Oli raskasta eilistä loskalunta ja pihatiekin niin liukas lumen alta, että piti liukuesteet laittaa kenkiin. Heittelinkin sinne vähän sepeliä lumitöiden jälkeen. Kerkesin vielä vaihtaa hiestä märät paidat kuiviin, ennenkuin tuttu nuhooja tuli.

Tällaista tänään, mukavaa perjantai-iltaa ja alkavaa viikonloppua!
Ja vielä sellaista, että Kotimatkalla-blogissani (linkki oikealla) kuljetaan kuningas Saulin matkassa.

6 kommenttia:

 1. Aikamoinen räntäkeli tänään, mutta teillä oli ilmeisesti pahin mahdollinen ajosää eilen! Hurjaa, onneksi ei käynyt kuinkaan.

  VastaaPoista
 2. Näin tammikuussa sitä lunta heittää...Täällä Pirkanmaalla on ollut hyvä, vaikkakin pilvinen päivä.
  Sinulla on mukava harrastus tuo seurakuntatyö. Itse toimin pitkästä aikaa Eläkkeesaajien toiminnassa. Samanlaista ihmisten löytämistä kuin seurakuntatyö. Sopii meille eläkeläisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurakunta on tosiaan tärkeä osa meidän elämäämme. Itse en vielä ole eläkkeellä, vaan työttömänä. Tosin erilaisten vaivojen vuoksi olisin mielellään jo eläkkeellä, mutta kai sitä pitää vielä vähän odottaa :)

   Poista
 3. Tuollainen keli onkin just kauhea, kun on pimeää ja lunta tulee suoraan auton tuulilasia kohta, on tuttua... Täällä on lunta ollutkin koko ajan, mutta eilen sitä taas hissukseen alkoi sadella lisää.

  VastaaPoista
 4. Niinpä! Onneksi selvisimme perille ja takaisin tullessa olikin jo parempi keli ja meidän tiekin oli aurattu sillä aikaa :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)