Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 12. tammikuuta 2017

Lammas vai leijona?


Harjoittelin tekemään lammasta. Tässä näätte tuloksen, huoh :( Koska en löytänyt kirppikseltä lankoja, käytän edelleen vanhoja langan jämiä. Mulla ei ollut valkoista villalankaa, joten ensimmäinen harjoituskappale tuli ruskeasta langasta. Se näytti valmistuttuaan leijonan pennulta :) (Vai johtuuko se siitä, että olen seurannut Viidakkoperhe-sarjaa...). Sitten tein toisen vaalean keltaisesta langasta, vähän pienemmän. Minusta siitä tuli vähän parempi, mutta yhtä hyvin tuokin voisi olla leijonan pentu :)


Laitetaan tähän koti-kuvia, kauniimpia kuin nuo lammas-leijonat.Joulun tunnelma ei kuitenkaan ole vielä kokonaan kadonnut, kaamosvalot palaa ja ulkona pyryttää kovasti lunta. Kirkko ja lyhty-asetelma on vielä paikoillaan.


Tässä pari ulkokuvaa joltain päivältä, kun ei ollut niin liukasta, että uskaltautui kävelylle. Tuon jälkeenhän tuli taas vesikelit ja pikkutie muuttui taas äärimmäisen liukkaaksi...Olisihan mulla vuosi-pari sitten mieheltä joululahjaksi saamani liukuesteet kenkiin...vaan taitaa olla tuo liukkaus hyvä puolustus saamattomuudelle...

Mutta nyt pitää antaa saamattomuudelle kyytiä, koska illalla on taas joulutauon jälkeen ensimmäinen kylätalon Ilosanoman ilta. Mies teetti kopioliikkeessä siihen kutsutkin, joita ollaan jaettu kylälle ja laitettu ilmoitustauluille.

Ja huomen illalla on Pyhäkoulu-vuoro seurakunnassa. Mutta nyt täytyy "luistella" postilaatikolle ja luntakin tulee urakalla, joten lumitöihinkin varmaan pääsisi...jos en jätä niitä miehelle, joka tykkää ulko hommista ja on "ulkoilma-ihminen". Lempeää päivää teille!

8 kommenttia:

 1. Mä kattelin aiemmin viidakkoperheen se on hyvä sarja. Kyllä kuule kannattaa hommata nastakengät niin uskaltaa ulkoilla vaikkei nekään idioottivarmoja ole kaatumisen ehkäisyyn. Mä en ilman niitä enään ulos mene kun viime talvena jalka murtui jäällä ja 6 viikkoa leikkauksen jälkeen kipsissä. Kivoja leijonia oota taas tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, leijoniahan niistä taisi tulla :)

   Poista
 2. Nämä sivutiet ovat kyllä tosi liukkaita kun lumi sula.
  Onneksi meille tuli vähän lunta, mutta varovainen pitää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tein lumityöt ja siellä alla oli paikoin ihan kirkasta jäätä, ripsaisin vähän sepeliä sinne. Lumityötkin tein liukuesteet jalassa, vaan ei ne kunnolla pysy :(

   Poista
 3. Täällä ruotsissa jaettiin viime talvena kaikille eläkeläisille sellaiset nastapojat, kengän pohjiin laitettavia. En tiedä miksi niitä kutsutaan suomeksi. Ruotsiksi ne on liukastussuojat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli tänään liukuesteet , sellaiset kenkiin kiinnitettävät, jalassa kun tein lumitöitä, jätä oli siellä lumen alla. Ne vaan tahtoo irrota kengistä :(

   Poista
 4. Hei, nuo virkkuuthan on kivoja:) Mua kiinnostaa, minkä kokoisia nuo on? Noitten tekemiseen tarvitaan sormien näppäryyttä. Mullakin on sellaisia pienenpieniä minikeriä, eilen just setvin kamalia lankasotkuja ja oli kiva kun sai niitä selviksi. Kirppiksiltä minäkin lankoja katsasta, mutta esim. Kontissa viimeksi käydessä ei ollut kuin sotkuisia rippeitä laatikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lammas-leijonat on isompi 10 cm pitkä ja 6 sm korkea, pienempi noin 9 X 5cm. Mies sanoi illalla, että lähikaupassa oli lankoja tarjouksessa, mutta onhan niillä aina hintaa. Kirppikseltä voi joskus saada halvallakin, jos tuuri käy :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)