Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 27. tammikuuta 2017

Kissamaista

Ulkona on kaunis aurinkoinen sää, vaan liukasta kovasti ainakin täällä pikku tiellä. No minä vietinkin aamupäivän yläkerrassa ommellen ja järjestellen kankaitani, sain taas yhden laatikon tyhjäksi. Muuten tulin siihen tulokseen, että mulla on rumia ja vanhoja kankaita...tai sitten mä olen vaan kyllästynyt niihin, kun ne tosiaan on jo vuosia ollut monet.

Yhtenä päivänä katsoin vanhaa askartelulehteä. Olin miettinyt ommella jonkun eläimen. Siinä lehdessä oli tällaisia ihanan söpöjä kisuja :)

Tuo oli kissatyyny, mutta mietin miten pienentäisin kaavan, kunnes välähti, että tulostimessahan
saa pienennettyä kuvan... Olin jo piirtänyt kaavat lehdestä, niin pienensin ne niin , että ne oli 30 % pienemmät, eli 70 %.


Kankaaksi kokeilin äidin peruja olevaa ihan käyttämätöntä kukka kangasta, kaunistakin, valmiina tosin huomasin, että se oli vähän liian kirjavaa minusta ainakin....


Tällainen siitä tuli! (En tehnyt viiksiä, koska kokeilin ja ei näyttänyt hyvältä). Kaikki materiaalit olivat saatuja.
Nyt kun on kaavat ja harjoituskappale tehty, niin voisi kokeilla erilaisia kissoja tehdä, yhteen leikkasinkin kappaleet, mutta sitten kuitenkin tein tuosta sinervästä kankaasta (se toinen oli ruskehtavaa).
Toinen kirjava kissa oli myös seurana, kankaiden ja kaavojen keskellä ja päällä :)


Aurinkoista viikonlopun alkua!

10 kommenttia:

 1. Kiva kissa. Ei kyllä yhtään liian kirjava. Tuolla kaavalla voisi tehdä sellaisia ovistoppareita vaikka kesäksi estämään tuulta paukauttamasta ovea kiinni.
  Hipsuko se siinä testaa mamman kankaiden pehmeyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipsuhan se siinä, kaikessa mukana :)

   Poista
 2. Aina on tilaa muutamalle uudelle kissalle =) Noitahan voisikin eri kokoisina tehdä moneen tarkoitukseen. Raaskiskohan siihen pistellä neuloja, jos tekisi oikein pienen neulatyynyksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Josain oli, että jos tekee pahaa pistellä pieneen eläimeen muotoiseen neulatyynyyn neuloja, voi ajatella antavansa sille akupunktiota :D

   Poista
 3. Juu ovistopparia minäkin meinasin ehdottaa ja haluaisin tollasen siihen tarkoitukseen eli säästätkö kaavat jos/kun taas nähdään vaan tuleeko mun tehtyä se onkin eri juttu. Viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Tuohan on hauska. Voisin minäkin tykätä tehdä jonkin tuollaisen. Ja olen varma, että meillä nuorimmaiset mieluusti ottaisivat tuollaiset omakseen:) Jospa sitä saisi tuon sun mallisi mukaan jonkunlaisen kaavan kehiteltyä itselleen. Pöllötyynyjen teosta olen joskus haaveillut ja yritin jotain kaavantapaista piirtääkin, mutta ei se onnistunut. Kummallista sinänsä, koska luulisi pöllön olevan aika helpon. Tietysti voisinkin pyytää tyttöjä piirtämään sellaisen, kun muutenkin ovat niitä piirrelleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt "otuksia" on tullut lisääkin, ne näkyvät seuraavssa postauksessa :)

   Poista
 5. Iiiihana kisu. Mä löysin kirpparilta tee omat pehmolelutkirjan janyt olenkin muutaman kokeillut.. syntyi pieni norsu ja kirahvi.. mutta tällainen kisu on kyllä ihan itselle tehtävä..söpliini!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)