Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Ei oo todellista...







....miten sää voi vaikuttaa näin paljon mielialaan...
Nyt on ihan harmaata ja olo tuntuu ihan väsyneeltä, eikä oikein mikään kiinnosta :( Jos vertaa eiliseen, niin olo on ihan toista luokkaa. Väsymys johtuu kyllä siitäkin, kun en eilen illalla meinannut saada unta ja aamulla, kun mies oli lähdössä auttamaan yhdessä muutossa, niin hän oli unohtanut kännykän ja ilmeisesti myös avaimet sisälle, minä olin vielä sängyssä, kun hän huusi ulkona makuuhuoneen ikkunan alla mua...pitihän sitä nousta avaamaan hälle ovi ja samalla nousin sitten muutenkin. Kello oli seitsemän jälkeen. Miehillä oli kokoontuminen siihen muuttoon 8:lta kaupungissa.



Eiliseltä ensimmäiset näkemäni leskenlehdet.









Ajattelin aamulla ruveta siivoamaan makuuhuonetta, mutta nyt tuntuu, ettei vois vähempää kiinnostaa...Vintissä kävin ja alkoi taas tuo tavaran paljous ahdistaa, vaan ei sitäkään viitsi näin kylmällä ruveta siivoamaan.Pitäs varmaan raa,asti kiertsiin kerätä tavaraa, kun ei kerran kaupaksikaan mene ... raha vaan olis hyvä olemassa. Nyt ei ole töitäkään ollut. Onneksi illalla on "laulusiskojen" tapaaminen ja harkat, niin tulee ehkä parempi mieli :)




Eilen kaupungissa kävimme rannassa syömässä jäätelöt...miehen ehdotus tietty, mutta oli siellä vähän kylmä tuuli ja järvikin suurimmaksi osaksi jäässä. Mutta aurinko paistoi :)











Viimeisessä kuvassa meidän lintujen "lähiö" ikkunasta kuvattuna tänään. Saatiin siis tuo alimmainen pönttö miehen kanssa yhdessä tehtyä ja eilen hän laittoi sen kiinni pylvääseen.










Parempaa päivän jatkoa!

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Aurinkovoimalla




Tänään kun tulimme kaupungista rupesin auringon voimalla siivoamaan kuistia talven jäljiltä. Suuri osa siihen oli kyllä myös kirjastossa katselemani lehdellä, jossa oli niin mielettömän ihana kuisti...tosin se oli myös iso, toisin kuin meidän pikkiriikkinen kuisti,
mutta tulipahan se siivottua ja sisustettua. Aina se vaihtelu kuitenkin piristää :)
Lintu-teemalla aika paljon mennään, tykkään linnuista. Myös muitakin eläimiä vilahtelee. Siis kuvia, tästä lähdettiin, verhot olin jo ottanut pois ja tavaroita raivannut kasaan.











Ikkunat pesin sisä-ja ulkopuolelta ja verhot vaihdoin.


























































No, nyt tuli kuvia :) Illalla oltiin kavereilla kylässä ja kun sieltä tultiin, oli kivan näköistä kuistilla, kun laitoin valosarjaan valot. Kuva ei tee oikeutta.















Klikkaamalla kuvia isommaksi.
Näkemisiin!

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Ulkoruokinnalla








Tänään oli ensimmäinen kunnolla aurinkoinen päivä taas aikoihin. Läksimme aamulla miehen ja Elmon kanssa "autolla kävelemään", eli ajettiin autolla taajamaan ja sieltä läksimme tekemään kävellen lenkin...Elmo oli innoissaan, kun pääsi taas haistelemaan uusia tuoksuja. Palautettuamme Elmon autoon, kävimme vielä kahvilla ja lueskelimme samalla sanomalehtiä kahviossa. Huomasin, että naapurikylässä on markkinat ja päätimme ajella vielä sinne. Ei tullut kuitenkaan sieltä mitään ostettua. Mua jäi kyllä vähän harmittamaan, kun en ostanut linnunpönttöä, se oli ainoa jonka olisin sieltä halunnut...mutta mies sanoi: "Ei sun tarvii ostaa, mä voin tehdä sulle sen"...saapas nähdä kauanko siinä menee :)





Kotiin tultuamme mies ja poika menivät autotalliin vaihtamaan meiän autoon kesärenkaita. Minä laitoin kevätpäivän kunniaksi, ja miehen ehdotuksesta, etupihan grilliin tulen. Makkaraa paistoin ja lättyjä valurautapannulla.












Elmo ajattelee saavansa makkaraa, vaan ei huomaa, että niitä on vaan kolme, yksi miehelle, yksi pojalle ja yksi minulle :) No, sai se pari makkaran murusta ..












Onneksi lättyjä tuli riittävästi kera mansikkahillon, ja nokipannu-kahvia....pojalle mehua, hän ei ole koskaan juonut kahvia.











Tuossa antimia nauttiessamme kävivät eräät ystävätkin siinä ohimennen, vaan eivät halunneet jäädä kahville. Olivat jostain tulossa ja jättivät vain meille kaksi pääsiäis-limppua. Sanoivat tulevansa joskus paremmalla ajalla.





Ruokailun jälkeen minä raivasin pihasta pystyyn kuivaneita koiranputkia ym. kuivuneita kasveja. Ulkoilma ja aurinko ja tuuli yhdessä työn kanssa sai posket punoittamaan ja veren kiertämään. Lopuksi lyhensin vähän Elmon pitkäksi venähtänyttä talviturkkia. Ulkona sekin oli hyvä tehdä. Elmo ei tykkää turkin leikkuusta ja sitä ei pysty koskaan yksin tekemään, mies piti sen kaulapannasta kiinni ja minä leikkasin. Ei siitä siisti tule,kun sen joutuu puoliväkisin tekemään, mutta ompahan vähän lyhyempi taas.




Pääsiäinenkin alkaa olla loppusuoralla ja poikakin lähtee huomen aamulla. Saas nähdä vieläkö huomenna jatkuu kaunis sää...
Yläkuvassa vanhan savusaunan sammaleinen katto.









lauantai 26. maaliskuuta 2016

Erilainen pääsiäistipu :)




Ensimmäisen kerran tämän viiden ja puolen vuoden aikana, kun on tässä asuttu, tuli fasaani meidän pihaan. Sitähän piti ihastella ja kuvata ikkunasta. Ruokaillessanikin tarkistin aina onko se vielä siellä :)Siellä se sovussa keltasirkkujen ja talitiaisten kanssa söi lintulaudalta pudonneita siemeniä.
Tuolla kirkonkylällä olen niitä joskus auton ikkunasta nähnyt, mutta kiva kun hän tuli tänne maalle lomailemaan.





















Olen saanut siivottua osittain, hyvä minä! Siirsin yhden hyllyn pikku-huoneeseen, niin sain työpöytänikin järjestettyä. Ja kun sain sen hyllyn olohuoneesta pois, niin tuli edes pikkuisen lisää tilaa olkkariin...tosin mun täytyy täältä vielä viedä pois pikkuhuoneesta siirtämäni tuoli ja puulaatikko sekä toinen tuoli, joka on tuossa keskellä lattiaa töröttänyt siitä asti, kun saimme sen toisen tulostin/kopiokoneen...kun en halua hävittää mun omaa tulostintakaan, kun se on musta kivempi, mutta mies tykkää tuosta toisesta kun siinä voi kopioida ja sen kaveriltaan sai. Mä en vaan jaksais opetella aina uusia laitteita...kun mun tehtäväksihän se aina kuitenkin jää...mies kun ei tykkää tietokone hommista.Kyllä mä olen sitä jo käyttänyt ja jopa tehnyt sillä muutaman Kylätalo-tilaisuuden mainos-lapun. Mä kun olen meidän perheen tietokone-vastaava :) Tosin aika huono sellainen...












Pääsiäispuput seikkailevat Kiinanruusussa...











...ja kisut on jo syöneet ruohoaan, vaan kyllä siellä kaksi tipuakin laiduntaa :)











Ei kovin kaunis ruoho :(




Poika tuleekin vasta huomen aamulla, joten voin tässä jatkaa siivouksia...ja jonkun videon (siis ihan vanhan vhs:n) ajattelin jossain välissä katsoa, meillä kun on pikku-tv ja videolaite pikku-huoneessa ja se huone on nyt kivan siisti :) Poika nukkuu yönsä siellä sitten.
Kävin kurkkaamassa ikkunasta, joko fasaani on hävinnyt. Vaan sinnehän pullero on parkin tehnyt lintulaudan taakse :)










Onneksi kaikki meidän eläimet on sisällä nyt, etteivät mene sitä kiusaamaan. Hyvää pääsiäisen jatkoa!













perjantai 25. maaliskuuta 2016

Metsästä pihalle ja sisälle




Sain sentään sen verran itseäni liikkeelle, että kävin taas Elmon kanssa metsäilemässä...ja ottamassa kuvia samalla. Jos olette jo kyllästyneet metsäkuviin, niin "kelatkaa" alemmas niin löydtte pääsiäiskuvia :)




"Metsänpoika tahdon olla, sankar jylhän kuusiston" laulettiin muinoin koulussa. Pitäs laulaa: Metsäntyttö tahdon olla...mutta kun Metsäntyttö on jo :)
Tervehdys vaan sinulle Metsäntyttö , jos poikkeat tänne!
Nyt kuului niin kova liikenteen kumu sekä motarilta että vanhalta ykköstieltä, että Elmokin mielellään lähti metsän rauhaan.
Kalliolle kukkulalle...sinne ei kyllä kiivetty, oli märkää ja liukasta.


















Jääputouksetkin olivat vielä jäljellä, tämä sieltä pienimmästä päästä











Yksi jääputous näkyy melkein meille asti, tämä kuva otettu "meidän" joen toiselta puolelta, tuolla yläreunassa näkyy...












Vaan sitten kun pääsimme kotipihaan, niin mitäs sieltä löytyikään...ketkäs ne maan alta ovat punkeneet itsensä esiin

















Oliskos nämä ihan tulppaaneja :D ?




Myös tämmöinen pienokainen oli näkyvissä









Ja nyt pääsiäiskuviin




Pentikin kynttiläkipossa on nyt puisia pääsiäismunia










Kissojen ja mun yhteinen pääsiäisruoho, hieman liian myöhään laitettu kasvamaan...









Mitä se pullea kukko piilottelee...











Hän on paljon vartijana :)










Pajunkissoista vein karisevat oksat pois ja koristelin Unkarin syreenin oksia itse tekemilläni kukilla.










Aamupäivällä söin lounaaksi riisihiutale-puuroa mustikkakeiton kanssa, niin nyt tuli oikein himo saada jotain suolaista päivälliseksi. En itselleni viitsi mitään suuritöistä laittaa, niin keitin puoli pussillista pakaste-sekavihanneksia, paistoin pannulla yhden grillimakkaran ja tein salaatin raejuustosta, kurkusta ja säilykepaprikasta, juomaksi vettä. Ai että maistui hyvältä. Pääsiäisen kunniaksi otin lautasen alle kevät-värisen tabletin.











Mulla on termospullossa lounas-aikaan puuhellalla keittämääni vettä, joten kohta otan murukahvia ja ihanan ison suklaakeksin. :)




Makoisaa pääsiäisen jatkoa!







Hyvää Pääsiäistä!









Onko Pitkä perjantaina aina pilvistä ja harmaata? Muistatteko? Minun mielessäni Pitkä perjantaihin yhdistyy aina harmaa, pilvinen sää. Niin on nytkin.
Se liittyy varmaan Jeesuksen kärsimyksiin, mitä Hän saikaan kärsiä meidän edestämme!
Ja silti, kun itse on vain heikko ihminen, niin tämä päivä on lähtenyt huonosti käyntiin...tappelin tuon kameran kanssa, taas "kaikki" (lue: tällä kertaa kamera) putoili käsistä, niinkuin välillä varsinkin aamuisin tavarat putoilee käsistä...hermot on olleet tosi kireällä.. Onneksi mies on pääsiäis-näytelmissä, niin ei tule riitaa, yksinäni saan kiukutella :) Pääsiäis-siivous on tekemättä (kun viime päivinä on ollut niin paljon kaikkea muuta, lapsenlapsen hoitoa, kirppis hässäkkää, seurakuntaa...ei ole vaan riittänyt aikaa/inspiraatiota siivoukseen).
Ehkä mun täytyy yrittää huomenna heti aamusta siivota, vanhin poikakin tulee ehkä huomenna meille.






Kaksi isoa kassillista toin kirppikseltä takaisin tavaraa, jotka jäi myymättä...ovat nyt vielä kuistilla, ajattelin viedä ne suoraan ullakolle ja kun kesällä tulee ehkä mahdollisuuksia mennä myymään niitä johonkin kesä/katu-kirppiksille, niin en aiokaan niitä enää tänne sisälle ottaa. Onneksi jäin kuitenkin voitolle sen verran, että sain sillä rahalla ostettua melkein pääsiäis-ruuat.
Ja mikä hienoa ja mieltä kohottavaa on se, että nyt kävimme eilen ostamassa ne laminaatit olkkarin lattiaan + alusmuovin. Edullisesti saimme ne tarjouksesta, ihan hyvää ja kaunista harmaata laminaattia! Kiitokset vanhimmalle tytölle tarjous-vihjeestä <3 Nyt siis olemme askelta lähempänä lattia-remonttia...toivottavasti ei tule sitten takaiskuja siinä remontissa. Suunniteltu on sitä toukokuulle. Eilen oli Kylätalo-tilaisuus, ajattelin tuleeko sinne ketään, kun oli Kiirastorstai-ilta, mutta oli meitä 9 henkeä, eli ihan keskiverto määrä. Vaikka "vakituisia" puuttui, niin vastaavasti oli kaksi sellaista, jotka eivät ole ennen olleet. Meidän "virallinen leipurimme" oli lomalla, niin "Herra Lidl" oli leiponut meille tuoreen pullakranssin :) Ihan hyvä ilta oli. Nyt lopetan tämän höpinän, ja koitan raivata täältä tuota ylimääräistä tavaraa/krääsää pois tieltä, että pääsen sitten aamulla siivoamaan muuten. Ei luonto anna periksi kuitenkaan Pitkänä perjantaina siivota :) Mukavaa Pääsiäistä teille <3

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Piristystä kaivaten









Tänään olinkin lapsenlastani hoitamassa, kun pikkuneiti oli saanut yhtäkkiä kuumeen, taas kerran...niin paljon on ollut heillä tuota flunssaa ja muuta tänä talvena. Kun oli mahdollisuus mennä, niin menin, että äitinsä pääsi töihin. Siellä ollessa puhelin soi ja arvaatteko mitä....kolmannen kerran siirrettiin sitä mun Helsingin lääkäri-aikaa!! Eli ei siis tarvitse (saa) mennä sinne huomenna, vaan näillä näkymin vasta huhtikuun loppupuolella. Niinpä lupasin mennä neitiä hoitamaan myös huomenna, eli niinkuin tyttö sanoi: " toisen epäonni on toisen onni " eli hänen tässä tilanteessa :) Aikainen ylösnousu siis tiedossa, kun heillä pitäisi olla 6,45 ja matkaa on noin 30 km... viideltä taidan laittaa kännykän soittamaan, että kerkiän aamutoimet hoitaa kotona kuitenkin. Mies lähtee tietysti viemään ja hänellä on itselläkin kaupunkiin meno muutenkin. Joka tapauksessa pitää illalla vielä katsoa " Miehitetty "-sarja, kun sitä on seurattu. se loppuu kello 22, niin sit nukkumaan.






Tänään mies on ollut kenraaliharkoissa ja minä tulin bussilla kotiin. Tullessa poikkesin vielä laittamaan kirppikselle -50% -lapun paikkaani. Kotona odotti viileys ja eläimet. Mies tulee vasta ihan illalla. Nyt olen pitänyt pönttiksessä tulta. Äsken join vielä lämmikkeeksi ja piristykseksi (kun tuntui niin harmaalta ja kylmältä) Karibian unelma-teetä kera hunajan ja söin täytelakua. Karibian lämpöön tässä kaipaisikin :)











Piristykseksi käy myös pikku lehdet, jotka on puhjenneet Unkarin syreenin oksiin.Pajun oksat sen sijaan tiputtelevat jo kissojaan...
Sunnuntaina ostin ohransiemeniä ja laitoin ne multaan, niissäkin on pienet idut jo...kissoille pääsiäisheinää tulossa :)
Piristävää oli myös kun sain lastenlasten uusimmat valokuvat ja laitoinkin ne jo kehyksiin :)










Myös tämä keittiöön laittamani (ja joskus tekemäni) pikku taulu on piristävä. "Älä siirrä huomiseen mitään, mistä voit iloita jo tänään". Emmehän me kukaan loppujen lopuksi tiedä onko meillä edes huomista...eletään siis tässä hetkessä. Mutta kyllähän sitä silti saa olla toiveita, suunnitelmia ja unelmia, eikös niin :) Muuten tuntuisi liian pessimistiseltä.









Hyvää huomista siis <3

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Punaiset tuvat



Olenkin joskus kertonut, että mulla on Raamattuni välissä kirjanmerkkinä mm. tällainen kortti, jossa on punainen mökki kalliolla. Kortti on Ritva Halttusen piirtämä. Mökin nimi on Onnela ja matkamies on saapumassa kotiin/mökille...Jokin siinä minua viehättää, eikä ihme kun punaiset mökit on kuuluneet mun elämään pienestä pitäen.











Ensimmäinen oli äidin lapsuuskoti, jossa itsekin asuin muutaman vuoden pienenä. Myöhemmin vietin siellä useina kesinä lomaa äidin, siskon, tädin ja serkkujen kanssa. Niistä on kivat muistot. Tässä kuva joskus paljon myöhemmin siitä otettuna, kun ikkunoihin on jo laitettu luukut, estämään rikkomista ja varkaita.
Mökki raukka on niistäkin joutunut myöhemmin kärsimään.












Paljon, paljon myöhemmin vietin lomaa joskus äidin kesämökillä, joka sekin oli ihana punainen tupa.










Se jäi meille perinnöksi siskon kanssa, kun äiti kuoli. Laitoimme sen myyntiin, koska muistaakseni sisko ei ollut niin kiinnostunut siitä ja meille se taas olisi ollut vähän turhan kaukana. Siitä tuli kuitenkin pesämuna meidän oman kesämökin ostoon. Joka sekin oli punainen :)












Useampi vuosi vietettiin siellä kivoja aikoja, kunnes innoistuimme ostamaan tämän talon. Hetken silloin suunnittelimme jo mökille muuttoa, kun olihan se ennen ollut ihan talvi-asuttava talo, mutta kyllä sitä kuitenkin olisi suihkua ja sisävessaa kaivannut...
Eikä oikein innostanut muuttaa sinne mökki-paikkakunnalle.





Saapas nähdä vieläkö joskus elämässäni tulee joku punainen mökki valloittamaan sydämeni, vai asutaanko tässä hamaan tulevaisuuteen...vai muutetaanko joskus rivi- tai kerrostaloon....ehkä joskus vanhana...aika sen näyttää. Jos Luoja suo ja saamme elää.




Ulkona on ollut harmaa pilvinen päivä, enkä ole ulkoillutkaan muuta, kuin mitä aamulla kävimme taajamassa ja tehtiin lenkki auton kanssa laittamassa kylätalo-tilaisuuden ilmoituksia tauluille. Nyt on vähän sinistä ilmaantunut taivaalle, vaan aurinkoa ei näy.





Mukavaa maanantai-iltaa teille!



Ps. Kuvat on otettu valokuvista, siksi laatu ei ole kovin hyvä.





perjantai 18. maaliskuuta 2016

Metsähän mieleni minun tekevi...










Eilen oli melko viileä tuuli ja siksipä olikin hyvä kävellä metsän siimeksessä. Elmoa yritin saada kaveriksi, mutta ei se ollut halukas lähtemään metsään, liekö pelännyt tuulen huminaa puissa...sillä kun löytyy kaikenlaisia traumoja eri ääniin. Siispä menin yksin.





Muurahaispesässä ei näkynyt minkäänlaista elämää vielä. Ajattelinkin minkähänlainen hyörinä siellä sisällä on :)













Itse kuljin jonkin toisen eläimen jäljillä. Jokin kavioeläin se oli, peuroja täällä liikkuu, mutta aika isolta näytti nuo jälket. Vieressä oma kumisaappaani jälki.















Kiipesin piiitkän mäen päälle...kyllä tuli hiki! Osa leveästä polusta oli sulaa,osa lumista ja osa jäistä. Siellä ei ollut kenenkään ihmisen jälkiä, vain kavioeläimen jäljet. Tässä kuvattuna mäkeä takaisin tullessa loivalta osaltaan.











Kuusten suojissa oli aivan sulaa.












Pihaan tultuani Elmo odottelikin minua kotirappusilla :)





Eilen sain myös tehtyä sen "kultaisen kuvapatsaan" pyhis.kertomukseen. Vinttiin menin katsomaan jotain materiaalia, niin löysin kaksi styroksi-laatikkoa. Tapettikirjasta kultasävyistä tapettia päälle (kiinnitys vain nuppineuloilla takapuolelta, niin ne voi sitten poistaa), kulta tarrasta silmät ja suu...ja kuinka ollakkaan ne sopivasti pysyvät hyvin päällekkäin, että saatiin siihen kokoa. Pyhis kirjassa luki, että alkuperäinen patsas on ollut kaksikymmentäsetsemän metriä korkea. Tässä kuningas Nebugadnesar ja patsas :)











Ja tässä kuvassa Sadrak, Mesak ja Abed-Neko ovat joutuneet tuliseen pätsiin. Kuvassa ei erotu niin, että mulla on siellä myös ledtuikkuja "loimuamassa" paperiliekkien takana. Uunissa on myös takana "salalokero", josta kun irroitan irtoseinän, niin kun avaan uunin luukut, niin uuniin on ilmestynyt neljäs mies, joka on "Ihmisen Pojan näköinen" niinkuin Raamattu sanoo, eli Jeesus.










Toivottavasti lapset olisivat rauhallisia illalla ja "esitys" menisi hyvin. Onneksi meitä on nyt kolme "opea" tänän, toinen täti, joka on suunnitellut askartelun sekä vielä nuori mies "harjoittelemassa" pyhäkoulu toimintaa :)Ompelin myös huovasta hernepussin sinne illaksi leikkiin ja samalla laitoin herneitä likoomaan, kun muistais ne ennen lähtöä illalla laittaa multaan, niin sais joskus herneenversoja. Kirppiksellekin pitää mennessä viedä tavaraa ja muistaa ottaa autoon mukaan retkipeite(makuupussiksi), kun menen sinne tytölle yöksi.




Mukavaa viikonlopun alkua teillekin <3