Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 9. joulukuuta 2016

Odotellessa...

Odottelen kylään ystävääni ja hänen afrikkalaista ystäväänsä. Odotellessa on hyvää aikaa kirjoittaa. Viime viikolla toin vintistä laatikollisen vanhoja vihkoja ja päiväkirjoja. Nämä ovat vuosien 1969-1975 väliltä.

Tässä on laulu-ja runovihkoja ja tuo isoin on piirustusvihko, johon luokkakaverit saivat piirtää. Se on muuten vanhempi kuin nuo muut. Sen sain jo toisella luokalla ollessani eli n. 1964-65.

Olin jo lapsena ja nuorena kova kirjoittelemaan, yleensä käsin. Joskus teininä koneellakin. Kirjoitin ylös laulunsanoja, runoja lehdistä ja kirjoista, kirjoitin omia kertomuksia ja omia runoja. Kirjeitä myös kirjoitin paljon. Ja tietysti päiväkirjaa!Olen aikuisena laittanut nuo vuosiluku-tarrat kansiin. Suurin osa noista on äidiltä lahjaksi saatuja, pari taitaa olla itse ostettuja.Niissä on sitä lapsuuden ja nuoruuden tunne-kirjoa.

Nyt vanhempana on muu kirjoittaminen hiipunut, mutta runoja kirjoitan edelleen silloin tällöin, kun inspis tulee ja päiväkirjaa joskus, senkin on melkein korvannut tämä bloggaaminen. Nuorempana aikuisena kyllä kirjoitin paljon kirjeitäkin sekä päiväkirjaakin, muutamia vuosia lukuunottamatta...eli aikuis-päiväkirjojakin on vino pino tallessa.Mulla onkin tullut mieleen, että pitäisikö niitä alkaa systemaattisesti lukemaan, tulis varmaan paljon juttuja mieleen, jotka on jo ns. unohtanut.
Jos jaksais niin vois kirjoittaa vaikka muistelmat :)

Tässä vielä muutamia kannettomia vihkoja, koulun kirjoitusvihko ja pari laulunsana-vihkoa. Tuo takimmainen on joku kanneton päiväkirja-vihko.

Tämmöisiä muistoja tänään. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Nuo ovat kyllä niin ihania muistoja! Kovasti en nuorena tai lapsena kirjoitellut, mutta muistovihko mulla oli. Joitakin ainevihkoja kotona on säilynyt, niitäkin on kiva lueskella.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on myös vanha muistovihkokin, mutta on aika kärsinyt...

   Poista
 2. Sulla on ihan kadehdittavan paljon tallessa tuollaista mielenkiintoista lapsuus- ja nuoruusajalta:) Mullakin jotain, mutta esim. mitään piirustuksia lapsuusajalta ei ole tallella. 80-luvulta sitten on jo jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osan olen säästänyt itse, mutta myös äitini oli säästänyt osan :)Piirustuksiakin mulla on jonkunverran kouluajalta.

   Poista
 3. Kiitos Sesse tosi kauniista korteistasi.
  Nyt oli onnistunut joulumyynti viikonloppu mulla ja sain jopa satasen lisätilauksen kutoa sukkia mutta ne olis oltava valmiit ennen joulua kun lähden jouluksi pois. . . .
  Kaunista nimpparia sulle !!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)