Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 6. joulukuuta 2016

Jouluisia hommia

Tänään laitoin kuistia vähän jouluisemmaksi. Raivasin sieltä kesäisempiä tavaroita pois ja laitoin tilalle jouluisempaa. Isoon "lyhtykaappiin" tein talvisen maiseman, teemalla eläinten joulu.


Isossa lyhdyssä roikkuu nyt pieni lyhty, jossa on led-tuikku, jolla voi halutessa valaista "minimaailman".

Kuistin hyllyn päälle pääsivät nämä söpöläiset, jouluhiiret.

Valo-oksaan laitoin nyt ne virkkaamani joulupallot ja viime vuotiset lampuista tehdyt koristeet ja vähän pinkkiä kukkanauhaa, joka on pois annetusta oviverhosta irronnut.Kiva kun tuli vähän jouluista tunnelmaa kuistille, kun muuten on taas lumet sulaneet ja märkää, mustaa ja tuulista... Toivottavasti saataisiin tännekin vähän lunta jouluksi. Miehelläkin on kohta taas joulunäytelmän harkat, ja joulunäytelmät alkaa muutenkin Vivamossa, niin olisihan se tunnelmankin vuoksi kivempaa sielläkin, jos olisi pikkuisen lunta. Miehen osuus ei ala heti harkkojen jälkeen, vaan he tekevät roolin puoliksi erään toisen kanssa, niin miehellä on sitten se loppupuoli.Eilen menin yläkertaan korjaamaan tytön housuja, niin innostuin muutenkin ompelemaan. Ompelin joululiinan ystävältä saadusta joulukankaasta. Myös kaivelin kankaitani, niin siellä oli tällaisia pikkuisia joulukankaan kaitaleita, niin mietin mitä noin pienistä voisi tehdää.... Olin osan niistä käyttänyt tilkkutyö-kokeiluun, vaan vielä niitä oli. Nämä olivat jo vajaa 10 vuotta olleet laatikossani, kun olin ne ompelimossa ollessani ottanut talteen, kun muuten olisivat menneet roskiin.
Näissä oli kuvituksena kullanvärisiä lintuja ja lyhteitä sekä toisissa kullan värisiä sydämiä. Päätin ommella niistä lautasliina renkaat. Viime vuonnahan ompelin puolukkakuvioiset, mutta voi kai sitä ihmisellä olla kahdetkin servettirenkaat :)


Tuossa kuvassa ovat vielä nuppineulalla kiinni.Tänään vasta ompelin niihin erilaisia kullanvärisiä nappeja, joita löytyi nappilaatikostani. Mullahan on iso peltirasiallinen nappeja, osa äidin entisiä, osa kierrätyksestä, osa vanhoista vaatteista ja osa erään pihakirppiksen ilmaistavaroista. Joten valinnan varaa on, mutta halusin noihin kullanväriset napit. Niitä ei jokaiseen samanlaista riittänyt, vaan haitanneeko tuo :)
Saimpahan taas vähän materiaalia käytettyä. Tämän postauksen kirjoitin jo eilen, mutta julkaisen vasta tänään.


Hyvää itsenäisyyspäivää! Tämä kuva on vanha, mutta juhlistakoon itsenäisyyspäivää ja vapaata isänmaatamme! Herra varjelkoon Suomea!


6 kommenttia:

 1. "Itteppäisyyspv " sinnekkin.Meillä satoi eilen aivan pienen valkoisen lumen jään päälle ja hyvä niin että sitoi liukkauden.
  Kivoja jutskia sä aina keksitkin , mulla ei ole ensimmäisiäkään lautasliinarenkaita koska meillä ei ole sellasille käyttöäkään.
  Mua pelottaa torstai kun saan tulokset reumakokeistani !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan ole ollut servettirenkaita, kun emme sellaisia käyttäneet...mutta viime vuonna ompelin joulupöytään sellaiset, niin tulipahan käytettyä, kun oli enemmän väkeä pöydässä :) Toivottavasti saat huomenna hyvät tulokset!

   Poista
 2. Oikein ihanaa itsenäisyyspäivää Sinullekin! Tuo alimman kuvan sininen taivas on niin kaunis!

  Oletpa ollut touhukas, mukavat ompelukset teit! Ja jouluinen kuisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt vähentää ompelumateriaalia tekemällä siitä jotakin :)

   Poista
 3. Tykkään tuosta talvisesta eläinasetelmastasi ja nuo lautasliinarenkaat on hienot! Hyvä kun keksit siitä kankaasta tuollaiset tehdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on kiva tehdä tuollaisia "minimaailmoita", kun on kaikenlaista tavaraa kertynyt kotiin :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)