Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 30. joulukuuta 2016

Historian havinaa...

Kerroinkin, että olin järjestellyt lehtileikkeitäni...olen ottanut sanomalehdistä talteen juttuja ja artikkeleita tutuista ihmisistä.
Aloitin uuden, tutuista ihmisisistä ja muista mielenkiintoisista tarinoista, leikevihon, kun entinen oli tullut täyteen. Nyt alkoi kolmas vihko niitä.


Olen myös lehdistä poiminut talteen huomaamani paikkakunnan historiasta kertovat leikkeet. Niitä olen kerännyt sellaiseen muovitaskuun. Yhtenä päivänä aloin katsomaan niitä ja nitä oli muutamassa vuodessa kertynyt jo nippu. Tuli mieleen järjestää ne. Leikkasin ylimääräisistä kansion välilehdistä (ohutta kartonkia) sopivat sivut muovisista taskuista muodostuvaan kansioon. Liimasin siis kuvat ja tekstit kartonkeihin ja laitoin ne taskuhin. Tuli helposti luettava ja katsottava "paikkakunnan historiaa"-kansio. Mitä vanhemmaksi tulee sitä enemmän kiinnostaa historia. Jotain välähdyksiä siitä.
Tässä pari lehtikuvaa vanhan ajan Lohjan kauppalasta. Tämä kuva on 40-luvun lopulta.Lohjan selluloosatehdas kuvattuna luultavasti 30-luvun alkupuolelta.


Ehkä mielenkiintoisin oli artikkeli Lohjalaisten joulun vietosta sotajouluna-39. Tässä Lohjan kirkko.


Joulukirkko oli jouduttu keskeyttämään useaan kertaan ilmahälytysten vuoksi.


Jouluisia mainoksia.

Loppuun vielä 60-luvulta Lohjan kunnan kirjastoauto. Aika hauskan näköinen.Itsehän muutin Lohjalle vasta 80-luvulla, kun Karkkilasta Vihdin kautta tänne saavuin. Mutta niin kauan aikaa jo täällä asuttuani tämä on se minun kotiseutuni ja tämän paikkakunnan historia kiinnostaa, niinkuin myös esimerkiksi lapsuus-paikkakuntani Karkkilankin.


6 kommenttia:

 1. Nuo vanhat kertomukset ja kuvat ovat niin ihania! Aika kuluu niin pian, kaupunkien ja kyläkeskusten ilme muuttuu...liiankin nopeaan!

  Ihanaa uutta vuotta Sinulle Sesse! Kaikkea hyvää alkavalle uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
 2. Tuo onkin jännä harrastus. Kun paikkakunta on jo tuttu, niin osaa valkata kiinnostavat jutut talteen. Hyvää uutta vuotta sinne!

  VastaaPoista
 3. Olipas mukava katsella vanhoja kuvia, kun Lohjan seudulla on jo pidemmän aikaa tullut liikuttua.

  Toivon sinulle ensi vuodeksi
  12 kuukautta Iloa,
  52 viikkoa ystävyyttä,
  365 päivää rakkautta,
  8 760 tuntia toteutuneita toiveita,
  525 600 minuuttia auringonpaistetta
  sekä 31.536.000 sekuntia onnea!

  Hyvää Uutta Vuotta 2017!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)