Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 19. marraskuuta 2016

Yö-vahdista siivoukseen

Mies lähti aamulla joulunäytelmän harjoitus-viikonloppuun ja arvatkaapas mitä minä tein? No tietty siivosin kun sai rauhassa siivota :) Silloin kun mies on kotona tai vaikka kaupungissa käymässä, niin aika loppuu aina kesken, etten viitsi ruveta mitään suurempaa siivousta tekemään tai sisustamaan...
Viime yö tosin meni vähän "harakoille".... Kun tultiin illalla seurakunnasta, niin mies päästi Elmon ulos ja se tulikin melkein samantien sisään ja annoin sille iltaruuan....vaan eikös se sen jälkeen mennyt oven eteen vinkumaan ja haukkumaan...pakkohan mun oli päästää se ulos, kun ajattelin ettei se ollut käynyt tarpeillaan, kun oli niin pikaisesti tullut sisään. Hmmm...virhe oli vaan siinä, ettei olisi pitänyt antaa sille ruokaa, koska sen jälkeen kun sillä on maha täynnä, sillä ei ole mitään kiirettä takaisin sisään tai sitten olisi pitänyt viedä se remmissä ulos... Elmo kun on erittäin itsepäinen koira ja oli sellainen jo silloin kun tuli meille neljä vuotiaana (nyt on noin 8 v).
Arvasin, kun kuulin sen haukkuvan ja ei kuitenkaan tullut ovelle, että tässä voi mennä pitkään...mutta kuinka pitkään...
Mies meni yläkertaan nukkumaan, tuli jossain välissä alas, kun ei saanut unta, pisti ulkovaatteet päälle ja kävi ulkona katsomassa ja tuli tyhjin toimin takaisin....oli nähnyt Elmon mutta se ei tullut sisään...sillon kun se ottaa sen pään niin ei kuuntele kutsuja eikä käskyjä.
Sanoin miehelle että "mene vaan nukkumaan, mä valvon niin kauan, että se tulee"....kun tiesin, että miehellä oli aamulla harkkoihin lähtö. Minä virkkasin ja kävin välillä ulkona katsomassa, kello oli jo lähempänä kahta ja kellistyin jo sohvalle pitkäkseen kissan kanssa, niin eikös Elmo-herra vihdoin suvainnut tulla sisään... ja minäkin pääsin nukkumaan :) Kyllä otti päästä jo välillä ja mutisin ajatuksissani vähemmän mairittelevia kommentteja Elmosta. Ajatuksen tasolla vain :) Kyllä me tänään oltiin jo kavereita ja käytiin yhdessä lenkilläkin.

Mulla olikin pari päivää sellasta issias-tyyppistä kipua lonkassa ja polvessa ja se säteili reidessäkin, niin en lenkille päässytkän pariin päivään. Liekö tullut siitä kun muutama päivä sitten oltiin lenkillä sellaisella maastolenkki-tiellä, silloin oli vielä lunta ja liukasta ja tie epätasainen, että piti varovasti kulkea ja silti meinasin liukastua kerran...

Tässä pari kuvaa siitä kun oli vielä lunta.
Tänään näytti tältä

Parempi kuitenkin tämäkin kuin eilis-iltainen kova vesisade ja tuuli .... onneksi seurakunnassa oli tosi hyvä tilaisuus ja paljon porukkaa, meilläkin oli auto täynnä. Siellä ei sade haitannut.


Muutamia koti kuvia siivouksen jälkeen :) Toin pojaltani joskus joululahjaksi saamani valo-kirkon jo eilen sisälle vintistä.

Muitakin valoja polttelin
Tuo pinkki lyhty on "vain ulkokäyttöön" ohjeen mukaan, mutta laitoin sinne led-tuikun. Luonnon kynttilää poltin pöydällä ja tuikku-amppelissa.


Kukkapöydän vaihdoin toiseen olkkarissa ja kukkia samoin vähän vaihtelin.


Pikkuhuoneessa rymsteerasin vähän enemmänkin, tyhjensin sieltä yhden hyllykön ja lupasin antaa sen pojalleni, kun hän tarvitsee leffa-hyllyä. Samalla siirsin parin kaapin paikkaa ja sain vähän lisää tilaa sinne.
Tekemäni matto pääsi nyt sohvanedus - matoksi. Ja jo aiemmin toin vintistä anopin tekemän talvimaisema-taulun seinälle.
Kiva kun on taas pari huonetta siistinä! WC ja yläkerta on vielä siivoamatta. Kunhan vessan vielä pesaisen niin sitten vois jo pitää vapaata, yläkerta saa jäädä toiseen kertaan. Mukavaa viikonlopun jatkoa!8 kommenttia:

 1. Jo olikin maisemien väri muuttunut talvisesta melkein kesäiseksi. Sulla oli tuossa yhdessä kuvassa lipaston päällä kaunis kirjottu liina ja tuo viimeisen kuvan taulukin on minusta kaunis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin sun kommenttiin jo aiemmin, mutta ei näköjään oo tallentunut :( Niin tuosta taulusta, että se on edesmenneen anopin mun miehelle antama ja on sellainen kanavatyö, vai miksi sitä sanotaan... kirjottu liina on ihan kiertsistä ostettu. Kauniita ovat kyllä molemmat :)

   Poista
 2. Sinä olet ahkera siivoaja!
  Voi hitsi Elmoa, taitaa olla rotua luupää ;-) Niin suloinen, ja toisaalta siksi(kin) nämä lemmikit ovat niin ihania, kun ne ovat niin raivostuttavia. Vaikea selittää, mutta kyllä ne niin mahtavan rakkaita ovat, että kaikki metkut antaa anteeksi ja sitten se on vain entistä rakkaampi.

  VastaaPoista
 3. Niin se on noiden lemmikkien kanssa. Kyllä harmittaa ihan vietävästi herätä yön pimeinä tunteina pissittämään kissaa pihalle (Juuso kun ulkoilee vain valjaissa, eikä tee tarpeitaan hiekkalaatikkoon), mutta aamulla koko ruljanssi on jo unohtunut.
  Olet ollut ahkera, siivonnut ja viritellyt jouluvaloja. Unohdin tänäänkin hakea kellarista jouluvaloja sisälle. Ehtiihän nuo, mutta kun päivä toisensa jälkeen tuppaa unohtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi sitä Juusoa, kun yölläkin pitää pissalle päästä... Meillä on kissoilla hiekkalaatikot, mutta monesti ovat yötä ulkonakin ja tulevat aamulla ruualle ja sitten nukkuumaan, yövuorolaiset :)Nyt ovat jo osittain siirtyneet talvi-aikaan, eli ovat yöllä sisällä ja päivällä ulkona...

   Poista
 4. Wow! Sun anoppisi on oikea taiteilija, taulu on aivan valtavan hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei siis ole maalattu vaan sellainen kanava-käsityö, hieno kyllä :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)