Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 17. marraskuuta 2016

Ylenpalttisesti

Nimittäin koruja.
Olen taas lukenut uudestaan Konmari-kirjaa ja yrittänyt raivata tavaraa vähemmäksi. Ison muovikassillisen sainkin jo koottua kierrätykseen vietäväksi. Tänään jatkoin raivausta käymällä läpi korujani. Niinkuin Konmari kirjassa sanotaan, että kun samanlajiset tavarat on eri paikoissa, niin ei "huomakkaan" kuinka paljon on samankaltaista tavaraa. Se pitää hyvin paikkansa tässä koru asiassakin. Tässä korurasiani, joissa osa koruista on ollut ja lisäksi vielä seinällä roikkumassa ketjuja varsinkin, jotka muuten helposti menevät solmuun.

Kun kokosin ne yhteen, niin laskin huvikseni paljonko niitä oli. Tässä tulos: Kaulakorut 25 kpl, rannekorut 15 kpl, korvakorut 9 kpl, rintakorut 3 kpl, sormuksia yksi vihkisormusten lisäksi sekä vielä 6 kpl pinssiä/rintamerkkiä. Huomaa kyllä sen, että mieluiten koruista pidän kaulakoruja ja rannekoruja :)
Kokosin tähän kuvaan kaikki kaulakorut.

Tässä rannekorut, osa on itse tekemiä, joita olen vaan halunnut kokeilla tehdä.


Sain kyllä pienen pussillisen laitettua pois koruja + kaksi saatua kelloa. Nämä alla olevat korut säästin muisto-syistä. Eli isältä 70-luvulla saatu meripihkakoru, äidin entinen kaulakello ja nuoruusaikaisensa helmet sekä tädin minulle muistoksi antamat helmet. Kaikki noiden korujen antajat/entiset käyttäjät on jo edesmenneitä.
Vielä niitä koruja jäi itsellekin ihan riittävästi ja vaihtelun varalle :) Tähän loppuun vielä pikku tuunaus. Tämä pieni sininen lyhty oli ollut ulkona muutaman vuoden, ainakin osan vuodesta ja oli jo kovin rapistuneen näköinen.

Puhdistin ja maalasin sen askartelumaalilla.
Tänään se sai tuikun sisäänsä.
Tämän pinkin lyhdyn "löysin" halpis-kaupan pihan tarjouslavalta, kärsineitä lyhtyjä euron kappale. Tässä oli yksi lommo ja luukku oli irronnut osaksi saranoiltaan, mutta muuten oli kaunis lintuaiheineen ja pinkkinä, kyllä minä siitä euron raaskin maksaa :)
Meillä illalla taas Kylätalolla hengellinen tilaisuus, toiseksi viimeinen ennen joulua. Seuraavaksi on "joulujuhla". Niin se joulukin lähestyy...

8 kommenttia:

 1. Onpa söpöt lyhdyt!
  Totta, että koruja on täälläkin hieman liikaa... mutta tuollaisista muistokoruista ei voi luopua, ihanat nuo helminauhatkin! Koruja ei kuitenkaan voi pitää montaa samalla kertaa, niin miksi niitä pitää sitten olla niin monia :-D Sama pätee mulla kangas- ja kernikasseihin ja keittiöpyyhkeisiin, niitä on tullut haalittua hirveästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistokoruista ei oikein henno luopua, vaikka niitä ei juurikaan tule pidettyä..

   Poista
 2. Tuo toinen korurasiasi, se taitaa olla sellainen nukkapintainen? Meillä on sellainen:) Minun tulee aika vähän käytettyä koruja vaikka välillä yritän enemmän. Rannekorujen käyttö on minulla kaikkein vähäisimpää. En ole oikein koskaan osannut käyttää niitä, tuntuu että ovat tiellä jotain tehdessä kun valahtavat alas. Sormuksista kyllä olen tykännyt. Tuo meripihkakoru on todella jännä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään juurikaan kotona ollessa pidä koruja,muuta kuin korvikset ja vihkisormukset, mutta esim.seurakuntaan mennessä tai jonnekin muualle, tekee mieli pistää joku kaulakoru ja ehkä myös rannekoru :) Joo, kyllä tuo rasia on sellainen nukkapintainen, kierrätyksestä olen tainnut sen joskus ostaa.. Tuosta meripihka korusta: mulla on myös meripihka rannekoru isältä saatu...

   Poista
 3. Hienoja koruja. Kyllä meiltäkin saisi viedä taas monta jätesäkillistä turhaa tavaraa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti sitä tavaraa vaan kertyy...vaikka minäkään en nykyisin paljon mitään ostakaan...

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)