Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Korttien ja vanhan ajan lumoa
Olen aina tykännyt korteista ja säästänyt saamani. Tosin jossain välissä laitoin pois osan joulukorteista, kun niitä oli niin valtavasti...ja niissä ei ollut juuri muuta tekstiä, kuin hyvän joulun toivotukset. Ja paljon niitä jäi vielä jäljellekin, esim. kaikki vanhemmat kortit ja myös uusimmat, viime vuosilta.
Mutta varsinaisesti aloin kerätä kortteja ehkä joskus 10-15 vuotta sitten. Eläin-aiheet alkoivat varmaan mieheltä saadusta suloisesta lammaskortista, kun huomasin että mulla oli muutenkin jo pari lammaskorttia ennestään, nyt niitä on aika paljon enemmän :) Ja mukaan liittyi muitakin ihania eläimiä, kuten linnut, perhoset, oravat, vuohet...tosin esim. perhosissa ja linnuissa mulla on vaan yksi jokaista eri lajia ja mieluiten sellainen missä on myös lajin nimi, koska myös opettelen niistä tunnistamaan eri lajeja.

Isältä teininä saamista tuulimylly korteista alkoi aikuisena tuulimylly korttien keräily, ja siihen tuli mukaan myös majakka korttien keräily.
Muutamista ystäviltä saaduista suojeluenkeli-korteista alkoi niiden erilaisten keräys.


Ja kun alkuun pääsin, niin sitten rupesin katsomaan huutonetistä kortteja ja milloin sain halvalla, niin sain lisäystä kokoelmiin. Nyt minulla on kaksi kansiollista kortteja + joitain irrallisia keräily-kortteja. Tänään katselin toista kansioitani ja otin niitä esiin ja lueskelin korttien taustoja, mikä on viehättävää ajankulua varsinkin vanhoissa korteissa.


Tällä kertaa myös kuvasin joitain teillekin nähtäväksi :) Suojeluenkeli kortteja jo tulikin. Tässä vanhoja maisemakortteja.
Esim. tämä kortti on vuodelta 1911.

Myös kerään kuusikymmen luvun ja vanhempia lapsi-aiheisia kortteja.... nämä ovat noin 40-luvulta.

Alla olevat kukka ja lintu kortit ovat myös ihanan kauniita. Tuollaisen vasemmassa yläkulmassa olevan kortin sain lapsena, 60-luvulla, minulla on sekin tallella, mutta on aikojen saatossa jo osin kärsinyt, mutta sen kauneudesta se alkoi...nyt on muutama erilainen niitäkin :)
30-luvulta


Lisäksi Metsäntytön blogissa oli joskus hieno Kimmo Pälikön korttien kokoelma, josta minä innostuin keräämään niitäkin :) Nyt niitä on yli 70 Kimmo Pälikön piirtämää maisemakorttia. Niitä sai niin halvalla, kirppikseltä sain 10 centtiä/kpl ensimmäiset, kotoa löytyneitten lisäksi, eikä loputkaan ole kovin paljoa maksanut. Koska niitä jossain vaiheessa tuli ilmaiseksi kotiin, niin niitä ei ole osattu arvostaa, vaikka ne on tosi taitavasti piirrettyjä ja eriaiheisia, kuten maalaismaisemia, vanhan ajan pihapiirejä ja esim. Helsingistä maisemia ja kartanoita ja muita rakennuksia eri paikoista. Ne jouduin luetteloimaankin, että jos haluan sitä kokoelmaa kasvattaa vielä, niin en tosiaankaan muista mitä minulla on jo, jos en katso luettelosta :) Hulluutta on monenlaista, vaan eipä tuo korttihulluus ihan pahimmasta päästä taida olla.... sopivat sentään pieniin tiloihinkin :D

Tällä hetkellä ei tuo korttien keräyskään ole aktiivista, niinkuin ei mikään muukaan keräys...olenhan myös kerännyt erilaisia pieniä keraamisia nalleja ja erilaisia pieniä pulloja, talopurkkeja ja mitähän vielä... mutta nyt oltu niissäkin tauolla, vaan eihän sitä tiedä koska niitä vastaan tulee kirppiksellä, jos vaikka taas innostuu..
Mitäs te keräätte?9 kommenttia:

 1. Moro; satun olemaan tyyppi, joka ihastuu ja vahvistuu näkemästään, eli jo pieni otos korttikokoelmastasi sai minut ihastumaan. Itse en ole keräilijä, en minkään, mutta jos käsiini sattuu esine tai tavara, jota on joku läheiseni pitänyt, säästän sen aarteekseni. Sinulla on hieno keräilyharrastus, ajattele jos keräilisit vaikka puimakoneita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano...kortit sentään sopivat melkein minne vaan :)

   Poista
 2. Kauniita kortteja.
  Minä olen säästänyt kaikki kortit mitä olen vuosien aikana saanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on sitten varmaan tosi paljon kortteja :)

   Poista
 3. Sulla on kyllä hienot korttikokoelmat. Voin hyvin kuvitella, että noiden parissa aika mukavasti kuluu, kun vielä tekstejä lueskelee. Minä tein muuten joskus saman tempun, että vähensin saatuja joulukortteja. Meillä on nyt pikkutytötkin innostuneet korttienkeruusta. Minä en ole itse nyt osannut kerätä viime aikoina oikein mitään, kun mulla on muutenkin pöydänpääliset ja laatikot täynnä, ettei ole oikein kunnon paikkaa millekään kerättävälle. Se hillitsee minua nyt. Silti aina välillä tulen kirppikseltä joku vanha kirja kainalossa... ja nyt niitä kirjapinoja alkaa olla jo lattiallakin.

  VastaaPoista
 4. Sama vika täällä, että kaikki tasot ja kaapit on täynnä, onneksi pikkuhuoneessa on ollut seinässä kiinni valmiiksi hyllyt, jossa juuri kansiot yms on hyvä säilyttää :)

  VastaaPoista
 5. Sulla oli tuossa noita kortteja, joissa on noita tyttöjä. Minun piti kaivella omat vanhat korttini esiin ja tarkistaa, onko minulla joku noista, kun olivat niin tutunoloisia. Ei ihan samanlaista ollut, mutta tuota ylemmän rivin toista korttia muistutti kasvoilta eräs tosi paljon. Ja kortin tyylikin muuten hyvin samanoloinen. Siinä minun kortissa tyttöä näkyi enemmän ja hänellä oli nukke sylissään. Pitäisi ehkä minunkin laittaa juttua muutamasta kortista:)

  VastaaPoista
 6. On suuri onni että tallessa on vanhoja kuvia!
  Ne ovat suloisia!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)