Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 28. marraskuuta 2016

Kierrätys-askartelua

Kauhee into on nyt ollut taas arkarrella ja harrastaa kaikenlaista "väkerrystä"... samallahan sitä on tullut käytyä läpi askartelu- ja käsityö materiaaleja. Jotain on siis tullut hyödyksi, tai ainakin huviksi, käytettyä. Tässä joulupalloja rollon-deodoranttien säästetyistä palloista. Nämä menevät ehkä kuistilla olevan valo-oksan koristeeksi. Kylmä kuisti, niin hyvä, että palloillakin on villapaidat :D Turkoosi lanka on saatua ja nuo kullan ja hopean väriset ripustus-langat on jostain tulleita myös


Joskus kun hävitin osan vanhoista kaksiosaisista joulukorteista, niin säästin niitä kortin kuvapuolia...joistakin olin kuvan osia käyttänyt uusio-joulukortteihin, mutta vielä niitä oli ja samoin kartonkisia kalenterikuvia... jouluaiheisista leikkasin pyöreitä kuvioita. Piti tehdä niistä ihan erilaisia juttuja, vaan kun en muistanut netistä katsomaani ohjetta, niin muotoilin niistä taittamalla kolmioita ja kuumaliimalla liimaamalla, kaksi kolmiota ristikkäin , tähtiä. Koristeeksi jostain irroittamiani "kristalli-niittejä ", pujottelin rautalankaan ja väleihin saatuja "kristalleja"... Tähtiketju pääsi olkkarin seinälle.


Kyllä kai se näinkin pikkuhiljaa vähenee runsas askartelumateriaali varasto, kun ei vaan uutta pahemmin osta :) Sitäpaitsi mä haluankin hyödyntää jo olemassa olevaa tavaraa/materiaalia kierrätys käyttöön. Tuolla aiemmassa postauksessa oli ne parit helmet, jotka oi tehty samaan tapaan, kuin nuo joulupallot...niissä oli kyllä pienemmät pallot, jotka olivat isot muovihelmet. Jostain nekin tulleet, en enää muista onko kierrätyksestä vai saatuja.

Ensimmäinen adventtikin meni, sentään illalla tuli mieleen laittaa adventtikynttilät. Tällä kertaa laitoin joskus kirpulta ostamani kynttiläpakkauksesta ( 6 kpl/ 1 euro) neljä kynttilää talon mukana tulleelle tarjottimelle, alustaksi muovipitsiä (saatua sekin). Kynttilän alustat on kirpulta. Tänään lisäsin vielä tuohon tarjottimelle hopean väristä helminauhaa, sekin joskus kirppikseltä ostettua. Ei vielä tuossa eilisessä kuvassa ole.


Luovaa ja iloista adventtiaikaa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Tällaisista jutuista mä niin tykkään!! Mahtava idea hyödyntöö dödö-pallot -aivan loistava - sain taas itselleni uuden "keräily-kohteen" =D
  Ja itse asiassa heti taidan napata sun viiri -idean, mä kun olen koko elämäni säästellyt kortteja niin tämähän onkin kiva idea hyödyntää joitakin niistä!. Kierrättäminen on ihanaa ja siitä tulee tapa, onneksi on ideoivia sekä luovia ihmisiä niinkuin sinä Sesse<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanni ja samat sanat sinulle :D

   Poista
 2. Minä tykkään varsinkin tuota tähtiketjusta:) Siihen käykin hyvin sellaiset kortit, joita ei muuten välitä säilöä. Tulipa lapsuudesta mieleeni, että joskus teimme kerhossa vanhoista korteista laatikon, kannellisen. Kortteja laitettiin aina kaksi vastakkain, (ehkä tukevuuden ja kauneudenkin takia) reunoja rei'itettiin ja jollain (niinellä ehkä) punottiin yhteen tälläisiä pareja yhteen laatikoksi. Kortteja meni siihen paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistan lapsuudestani, että äitini teki kerran sellaisen rasian vanhoista korteista :) Ja tuolla face bookin kierrätysideoissa näkyi olevan myös niitä rasioita.

   Poista
 3. Sä muistit panna edes illalla palamaan eka kynttilän. Mä unohdin kokonaan.
  Mäkin oon säilyttänyt kortteja useita vuosia. Sit kerran päätin etten tee niistä mitään, ja niin mä poltin ne isossa valkiassa tossa meen pellolla. Oli siinä muutakin rompetta mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen osan korteista hävittänyt, mutta kyllä niitä on vielä aika iso laatikollinen :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)