Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Ukkostaa...
Ulkona alkoi ukkostaa...Elmoa taas pelottaa. Tuosta tulikin mieleeni, että tuohan alkoi kuin runo :) Ja siitä tuli mieleen, että laitan tänne uusimman runoni.
Niinkuin olen sanonutkin, olen ollut vähän alamaissa ja siitäkö johtunee, että on mielessä pyörinyt pari runonpoikasta elämästä ja kuolemasta. Älkää nyt pelästykö kumminkaan, tämä runo joka tuli valmiiksi on kuitenkin lähtökohtaisesti positiivinen :) (Se aiempi runo jumittui parin säkeen jälkeen, ettei siihen jatkoa ole tullutkaan).

Elämä on matka
sitä kuljetaan
kunnes päivä koittaa
kun tullaan satamaan.
Laiva yli virran
vie väsyneen kulkijan,
silloin vastarannalla
nään Herran oottavan.
Kerran koen todeksi
sen minkä uskonkin.
Elämä on matka
Isän kotiin takaisin.


Eräs ystävä sanoi, että tuosta tehdään laulu...minä sanoin, että ole hyvä vaan :)

Voi harmi tosiaan, kun alkoi ukkostaa, Elmoa käy sääli :( Siellä se eteisessä peloissaan haukkuu ja tärisee. Tosi pimeä päivä on muutenkin. Eilenkin oli kovin sateista koko aamupäivän pitkälle iltapäivään asti. Kun ilma sitten kirkastui kävin metsässä kävelemässä marjoja (vadelmia ja mustikoita) poimien. Pitkävartiset vanhat saappaat jalassa pysyi jalat kuivana märässä heinikossa, polvet kylläkin kastui, kun kasvillisuus oli niin pitkää.
Kun sieltä tulin, niin pihaan olikin ilmestynyt vieras auto ja miehelle oli tullut kaveri poikansa kanssa saunomaan. Ensin joimme kuitenkin kahvit.
Kun miespuoliset tulivat saunasta ja isäntä kertoi sinne jääneen vielä löylyä, niin pitkästä aikaa menin itsekin savusaunaan. Niinkuin metsässä oli ollut rentouttavaa kävellä, niin myös oli rentouttavaa istua miedoissa, mutta hiostavissa löylyissä ja kuunnella saunaan kuuluvaa joen solinaa. Miehet olivat jättäneet limutölkkejä saunan eteisen puolelle, niin kävin vilvoittelemassakin ja limutauolla. Uusien löyöyjen jälkeen sitten pyyhkeeseen kietoutuen siirryin pihan poikki alakerran saunan suihkuun pesulle.
Miehet aina peseytyvät saunassa, mutta itse pitkine hiuksineni menen mieluummin suihkuun peseytymään.


Tänään olisi suunnitelmissa mennä vielä seurakuntaan, jos ei muuta tule. Taivaallekin on tullut jo pilviin pieni reikä, siitä kuva ylhällä.


Tässä kattaus ulkona vähän aurinkoisempana päivänä. Hipsu.
Ja meitä nörttejä aina riittää...joskus voi olla jopa koneesta kilpailua, tässä Rasmus on varannut koneen käyttöönsä :)

Ankeasta säästä huolimatta hyvää tätä päivää ja alkavaa viikkoa! Onneksi itselläkin on nyt ihan hyvä mieli, "rentoutus" varnmaan auttoi :) Pitäis aina muistaa, että luonnossa kannattaisi usein liikkua, se minua ainakin rentouttaa.

6 kommenttia:

 1. Ukkosesta huolimatta mukavalta kuulostaa.
  Hyvää alkavaa viikkoa sinnekin.
  T.Niina

  VastaaPoista
 2. Ukkosella alkoi täälläkin sunnuntaipäivä. Juuso pelkää kovin ukkosta ja vietti pitkän tovin sängyn alla. Tietokonettakaan ei voinut aukaista, sillä otamme aina ukkosella netin pois päältä. Pari kertaa ukkonen on rikkonut nettipurkin.
  Mukavaa sunnuntaipäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä otin kannettavan vaan irti seinästä, niin käytin akulla :)

   Poista
 3. Totta on tuo, että ulkoilu rentouttaa. Minäkin monesti lähden ulos, kun oikein tuntuu vaikealta.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)