Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 18. elokuuta 2016

Koukussa ja puikossa, konettakin käytetty...

Paljon on tullut leikattua matonkuteita vanhoista käyttökelvottomista vaatteista. Niistä on valmistunut viimeksi pikku matto, jonka aloitin joskus ikuisuuksia sitten...välillä ei vaan ollut sopivan väristä kudetta. Mutta nyt sai riittää, ei se iso tartte ollakkaan.
Matonkuteesta on, kuten tiedätte, valmistunut myös erilaisia, erikokoisia koreja. Niistä meni viimeksi pari pientä seurakunnan lähetyspöytään. Tämä laukkukin on matonkuteesta kudottu paksuilla puikoilla jo aikaa sitten. Tuo kude on saatu joskus kierrätyksen ilmaisista.


Tällä hetkellä kudon pinkistä (tyttöjeni entisistä paidoista saadusta) kuteesta neliöitä...en vielä edes tiedä mitä niistä tulee, mutta jotain on pakko tehdä käsillä, ettei tarvii koko ajan ajatella kaikkea ahdistavaa...
Tämä laukku sensijaan on tehty koneella vanhoista farkuista ja vuori värjääntyneestä pussilakanasta.

Näissä känny-pussukoissa on käytetty lapsenlapsen vanhojen farkkujen vetoketjulliset takataskut, ja tuo oranssi pussukka on virkattu mun entiselle digikameralle...kai tuo uusikin siihen mahtuisi.
Osa ainakin on näistä ennenkin ollut esillä, vaan kun olivat tuossa pikkuhuoneessa näkyvissä ajattelin laittaa näitä kierrätys-käsitöitä.Tämä kori on uusia, tein sen samanlaiseta nailonkuteesta, kuin tuon sinisen laukun, sekin on kierrätyksen ilmaisista. Nuo kuteet oli jo vuosia sitten saatuja. Ajattelin, että kun tuo on niin "reikäinen" siihen voisi laitta vaikka led-valot talvella.. ehkä..
Tänään olin siellä sairaanhoitajalla käymässä (tunnin keskustelu käytiin tuosta mun mielialasta) ja sen jälkeen oltiin miehen kanssa kirjastossa. Mies tarjosi donitsi-kahvit kirjaston kahviossa. Lainasin kolme kirjaa sieltä.
Aloitin myös uudestaan sen masennusläkkeen, onneksi ei pahempaa huonoa oloa tullut siitä, vaikka alkupäivinä saattaa tulla. Maha on särkenyt ja väsyttänyt kyllä, mikä johtuu siitä, että heräsin jo viiden jälkeen. Työ jutusta ei ole tänään kuulunut mitään, itse soitin kyllä TE-keskukseen, mutta siellä se nainen sanoi, ettei voi muuta kuin jättää soittopyynnön sille "mun virkailijalle", jota en muuten koskaan ole edes nähnyt tietääkseni...se on se nuorelta kuulostava mies. Sanoi, että ehtii varmaan soittaa vasta ensiviikolla.


Mutta näillä mennään!3 kommenttia:

  1. Tykkään aivan erityisesti tuosta kirkkaansinisestä, isoilla puikoilla kudotusta laukusta, jossa on kukkakin koristeena. Ja toinen suosikkini on tuo valkoinen kori, johon suunnittelit vähän valoja sisälle. Se voisi muuten ollakin hyvä idea. Kannattaa ainakin kokeilla. Valoa sitä harmaana ja pimeänä vuodenaikana kaipaakin ja tosiaan sitä käsillä tekemistä. Se vie vähän edes ajatuksia muualle ikävistä mietteistä. Minäkin monena aamuna ns. epätoivon vimmalla yritän keksiä jotain tekemistä. Eilen puuhastelin yhden mekontekeleen parissa ja se oli ihan kiva.

    VastaaPoista
  2. Siinähän sitä matonkudetaidetta. Mahtavaa!

    VastaaPoista
  3. Viisas valinta lääkkeen aloitus! Sinulla oli valmiiksi tuttu lääke. Uusien lääkkeiden kokeileminen on rankkaa. Sinulla on niin aktiivista elämää, että varmasti toivut. Moni jää hyvin yksin.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)