Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Pyörremyrskykö?Pyörremyrsky nimeltä Sesse on häärinyt keittiössä, ja tällaista jälkeä siitä seuraa :)Aamulla kurkistin aina vaan täynnä olevaan pakastimeen, ja ajattelin, että pakko se on jotain vanhoja saada sieltä pois, jos meinaa sinne uutta satoakin mahtuvan... Niinpä kaivoin sieltä omenalohkoja pari rasiaa, punaherukoita saman verran sekä rasiallisen mustikka/mansikka-sekoitusta. Toinen omenalohko-rasia oli jo niin ikivanha ja lohkot ruskettuneita, että se päätyi kompostiin.
Punaherukoista ja mustikka-mansikka sekoituksesta keitin vispipuuron. Toisesta omenarasiallisesta tein omenapiirakan. Noita tehdessä keittiö meni tuohon kuntoon :) Tosin täytyy mainita, että oli siellä ennestäänkin aamukahvittelut pöydässä. Niinpä tekemiseni tehtyä join vielä kahvit termoksesta + sämpylän puolikkaan...välikahvit :)


Nyt on vispipuuro kuistilla jäähtymässä ja omenapiirakkakin valmis. Ja tiskit pistetty koneeseen "pyörimään" ja lattia lakaistu.
Keittiökin näin siisti.

Vaan se oli lepotauko vain, sillä piti ruveta tekemään lounasta. Jääkaapissa oli parilta aterialta jääneitä keitettyjä perunoita ja porkkanoita sekä pari lihaista grillimakkaraa, joukkoon sipuli sekä mausteita, päälle ruohosipulia ja maukas pyttipannu oli valmis. Itse kerkisin syödä ja isännälle jätin levylle lämpimään.Ulkona kävin katsomassa taas kasvitilannetta. Kuvia sieltä.

Se pari kesää sitten pelastamani kasvi on nimeltään kukontöyhtö jos en ihan väärässä ole...kukkii nyt. Kuvassa myös ruusua ja samettiruusua.Huvitti kun ruusunkukassa oli kimalainen ja se oikein kieri siellä siitepölyssä, varmaan että saisi sitä mahdollisimman paljon mukaansa.
Ruusuangervo


Samettiruusut


Kruunuvuokot

Mukavaa tiistain jatkoa! Toivottelee Sesse :)
9 kommenttia:

 1. Se on kyllä ihmeellistä miten keittiön saa nopeasti hurjannäköiseksi mutta viuh vaan niin se on taas tosi siiti. =)

  Komea on omenapiiras. =) Nam...

  Ja pyttipannusta tuli ihan nälkä! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin pieni keittiö on kyllä heti sekaisin, jos rupeaa vaikka leipomaan tms. Meillä kun ei ole työtasoa (ei mahtuiskaan), niin kaikki pitää tehdä ruokapöydällä ...

   Poista
 2. Meillekin sais tulla Sesse-myrsky keittiöön ja hävittää turhia tavaroita kaapeista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti tämä Sesse-myrsky on liian huono hävittämään omia tavaroitaankaan, ainakaan pois, kyllä muuten häviksissä välillä ovat :)

   Poista
 3. Meillekin sais tulla Sesse-myrsky keittiöön ja hävittää turhia tavaroita kaapeista ;)

  VastaaPoista
 4. On kiva kun on mistä ottaa:) Tuo keittiön punavalkoinen väritys on muuten raikas ja sulla on tuota silmäniloa puutarhassakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmän iloa on puutarhassa, mutta meinaavat vaan peittyä rikkaruohoihin...ei jaksa aina olla niitä nysväämässä...(mikähän sana tuokin on, joskus vaan kuullut :)

   Poista
 5. Pakastin täytyisi meikäläisenkin tyhjentää viimevuotisista, että saa taas laittaa uutta tilalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskin edes vaan viime vuotisia, vaan meillä on vielä toissavuotisiakin :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)