Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Pannaas paikaten


Jossain välissähän oli sellainen muoti, että risat farkut oli cool. Eli missään tapauksessa ei saanut farkkuja paikata. Liekö muoti mennyt ohi vai tyttö kasvanut aikuiseksi, kun pyysi mua paikkaamaan neljät farkkunsa. Lempihousuja kuulemma olivat vielä, jotka olivat enimmäkseen polvista hajonneet.
No, sehän sopi mulle, kun olin joskus korjausompelimossa töissä ja sielläkin paikattiin farkkujakin. Joten vanhoja muistoja verestämän...


Kahdet polvesta puhki olevat oli helppo korjata, koska niissä oli lahkeen toisessa reunassa ihan yksinkertainen sauma, josta oli helppo purkaa lahje siltä kohtaa avonaiseksi, jolloin paikkatilkku oli helppo ommella reunoistaan sinne reiän alle ja sen jlkeen siksakata reiän reunat kiinni paikkaan.
Kolmannet housut oli myös helppo korjata, koska niissä oli vain pieni reikä takamuksessa, jonka sai ihan samalla tavalla korjattua.
Neljännet olivat vähän ongelmallisemmat, koska niissä oli lahkeen kummassakin reunassa sellainen erikois-sauma, jota olisi ollut vaikea saada samanlaiseksi...
Ja polvi oli tässäkin rikki. Jouduin vähän soveltamaan. Leikkasin kaksi erillistä paikkaa ja kiinnitin ensin toisen (työskentelin lahkeen sisällä), siksakkasin sen reiän ja jotenkin sain sen toisenkin paikkalapun kiinnitettyä nurjalle ilman lahkeen avausta. Ja niin työ palkitsi tekijänsä.


Sen jälkeen olikin kiva oikaista selkää ja lähteä kävelylenkille. Yksinäni sain mennä, Elmokaan ei halunnut mukaan. Lenkin varrella on talo, jossa koirien kasvattajalla on 12 (luit aivan oikein) koiraa, kyllä siinä haukkua riitti kun kaikki ryntäsivät moikkaamaan minua aidan taakse. Siinä taas juttelimme koirien emännän kanssa. Koirat nuolivat kättäni aidan raosta ja kotona sain antaa Elmon haistella, että olen ollut vieraissa koirissa :)


Tällaista tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)