Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Lisää sadepäivän väkerryksiä





Minulla on laatikko, johon olen laittanut pois laitettuja rikkinäisiä tai epäsopivia vaatteita....sellaisia joista saattaisi mahdollisesti vielä tuunaamalla saada jotain. Eilen kun oli ompelu-vimma päällänsä kurkistin sinne laatikkoon ja kaivoin sieltä esiin nämä punaiset.














Kuvassa on tyttären yöpaidan alaosa (matonkuteeksi saatu), toisen tytön trikoopaita, myös matonkuteeksi saatu (kainalot värjäytyneet) ja punaista pitsineulosta oleva hameen pala.










Ensin otin käsittelyyn puseron, leikkasin hihat kainaloineen pois ja ompelin hiha-aukot siksakilla, toppia meinasin, vaan ei tullut hyvä, joten se päätyi alkuperäiseen tarkoitukseensa matonkuteeksi :)
Tuon punaisen pitsineulos-hameen otin joskus kierrätyksestä kankaan takia, ajattelin silloin tekeväni siitä vaikka verhon :)
Ja silloin olin sen pilkkonut palasiksi, eli ottanut vuorin pois ja halkaissut hame osan.
(Vuorista osan olin käyttänyt jo johonkin muuhun operaatioon). Ei siitä koskaan tullut mitään tehtyä, niin se jäi vaan laatikkoon.
Nyt yhdistin tuon yöpaidan alaosan (vuoriksi) ja ompelin pitsineuloksen uudelleen hameeksi, lyhensin vähän vuoria ja ompelin vyötäröön leveän kuminauhan, eli päätyi kuitenkin hameeksi.













Katsotaan nyt jos tulisi kesä-hameena pidettyä. Tällainen uunikinnas tuli myös tehtyä. Tämä on saman kirjan ohjeella kuin ne kosmetiikka-pussukatkin.














Olihan tuokin helppo ohje, mutta kivemmat minusta on nämä toisella ohjeella joskus aiemmin tehdyt uunikinnas ja pannulappu. Näissä vaan taisi olla enemmän vaivaa tehdessä. Nämä tein jo viime vuonna, ja ovat nyt olleet käytössä.













Taas sataa, vaan aamupäivällä oli aurinkoista ja tuli pihallakin oltua. Tällaisia kavereitakin siellä näin.





















Tämä postaus on suurimmaksi osaksi kirjoitettu jo eilen, lisäsin vain nuo uunikinnas-jutut tänään. Nyt onkin taas hyvä sää ja kävin heti aamusta ulkoilemassa Elmon ja Hipsun kanssa, käytiin siellä joen uimapaikalla kääntymässä. Mulla ompelu-projektit jatkuu, hirveä ompeluvimma on iskenyt :) Ompelin eilen vielä illalla rikkimenneestä pussilakanasta oikein retro-verhot, jotka ajattelin laittaa makkariin... Mukavaa kesäpäivää kaikille!



8 kommenttia:

  1. Olet todella taitava, ihania kierrätysompeluita! Hameesta tuli todella kaunis.
    Kivaa, että on aurinkoinen päivä tänään, mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään ommella kierrätys-ompeluita! Ja aurinko piristää :)

      Poista
  2. Nätti hame tuli, ihan "mun värinen".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinkki on ihan kiva väri. Sain nuo hameeseen sopivat pinkit kengät aiemmin ystävältä :)

      Poista
  3. Tykkään just tuollaisista ompelujutuista, että tehdään siitä mitä löytyy. Mullakin semmoinen laatikko, johon välillä vien ja välillä haen. Olisi mulla tarvetta kanssa patakintaita ommella, mutta aina vaan ajattelun tasolle jää.

    VastaaPoista
  4. Joku ihme ompelu inspis on nyt ollut päällä :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)