Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 21. heinäkuuta 2016

Kierros pihamaalla

Tänään on taivas pilvessä, mutta ulkolämpö-mittari näyttää 25 astetta lämmintä silti...kumma juttu. Ei siellä kyllä niin kuumalta tuntunut, kun kävimme naapuri-hevosia katsomassa.
Aamupäivällä olin kaupungissa tytöllä.

Hevosten moikkaamisen jälkeen kiersin pihan taas tavalliseen tapaan katsoen mitä sille kuuluu...
Tästä mennään "kasvitarhaani":

Ensimmäiseksi on salaatit, perunat ja retiisit (jotka uudet ovat vasta pienellä taimella, kun meinasivat hukkua sateisiin)...


Jo äskeisessä kuvassa näkyi taustalla tämä kasvilaatikko, jossa on kesäkurpitsa (ainokainen taimi joka jäi henkiin keväällä) ja avomaankurkku (ainoa taimi myöskin).


Seuraavana herneet...

...ja sitten tomaatit ja yksi sisällä talvehtinut paprika. Tomaatteja tässä .on yksi ostettu "parveketomaatti" ja ilmaiseksi saatuja taimia neljä kappaletta, tässä laatikossa niistä kaksi ja vieressä yksi

Neljäs ilmais-tomaatti oli kuistilla alkukesän, vaan nyt on joutunut "ulkoruokinnalle" suojaiseen kahvittelu-nurkkaukseen, missä aurinko lämmittää ja katon reuna suojaa liioilta sateilta.

Tässä oltiinkin jo puolimatkassa etupihalle. Etupihallahan on alkuperäiset omenapuu, Norjanangervo-pensas, Unkarin syreeni, iso punaherukka-pensas, kaksi pienempää mustaherukka-pensasta...lisäksi olen istuttanut sinne pikkuhiljaa kaksi marjapensaan alkua (metsään levinneistä siirretty), Juhannusruusun ja tavallisen ruusu-pensaan, sireenipensaan, tuoksuvatukan ja ruusuangervon sekä äitienpäiväruusun.

Nyt tällä hetkellä kukkii parhaiten ruusupensas (ja herukkapensaissa on marjoja, joista ensimmäiset olen jo kerännyt)


Myös äitienpäivä-ruusu kukkii


Kuuniljat ovat ovat tontin alkuperäistä asujaimistoa
Samoin kuin Täpläimikkä joka on tänä kesänä saanut kaverikseen samettiruusua...


Malvat/Malvikit aloittelevat kukintaansa...nuppuja on kiitettävästi :)

Tämän kukan nimeä en tiedä/muista...

Nämä Rusoikikukat kukkivat paviljongin luona takapihalla (kuin myös Kruununvuokot, josta ei nyt kuvia).
Mansikoiden, mustikoiden ja punaherukoiden lisäksi olen poiminut myös ensimmäiset vadelmat. Tässä mustikka-vadelma sekoitus, joka meni osaksi marjapiirakkaan.

Pikkuhiljaa alan kulkea suurinpiirtein ikänsä maalla asuneen äitini jälkiä...kasvien kasvatuksen ja marjastuksen/sienestyksen parissa :) Itsehän asuin maalla lapsena ja nuorena 19-vuotiaaksi asti, ja nyt kohta kuusi vuotta täällä, sitä ennen muutaman vuoden "harjoittelu" maalaiselämään mökillä, nyt alkaa tuntua siltä, että kumpikin, sekä liikepaikalla asuminen, että maalla asuminen sujuu/sujuisi :)
Mukavaa loppuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Sulla on kivasti monenlaista kasvamassa:) Jännä tuo nimetön kasvi tosiaankin. Mukavaa loppuviikkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. voisko tuo nimetön kukka olla kosmoskukka tai joku sellainen...ihanaa kesänjatkoa sinne

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)