Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 30. heinäkuuta 2016

Harvinaisempia vieraita

Tänään meillä kävi kyläilemässä harvinaisempia vieraita. Eli entiset naapurit kerrostalo-ajoilta. Miehet olivat tuttuja jo kaukaisemmiltakin ajoilta, me naiset oltiin tutustuttu päällisin puolin miesten kautta. Kerran käytiin heillä kylässä silloin kerrostalossa. Ja kun molemmat muutettiin suunnilleen samoihin aikoihin pois niistä vierekkäisistä kerrostaloista, niin muistikuva oli siitä kun roskiksella tavattiin, kun kumpikin oli viemässä roskia muuton tieltä. Ja siitäkin oli lähes kuusi vuotta aikaa.
Molemmat muutettiin omakotitaloon. Oliko mies nähnyt sitä kaveriaan kaupungilla vai muutenko oli vaan tullut mieleen soittaa hänelle ja pyytää heitä kylään ja saunomaan. Niinpä he tänään tulivat. Mies oli lämmittänyt savusaunan valmiiksi. Miehet menivät saunaan ja me naiset yllättävän äkkiä "tutustuttiin uudestaan" ja juttua riitti sillä aikaa, kun miehet saunoivat. Sen jälkeen kaverin vaimo meni pikaisesti käymään saunassa. Vieraat olivat tuoneet grillimakkaroita, einessalaatteja ja juomia, ja omasta jääkaapista niitä löytyi lisää. Minä niitä otin valmiiksi esille, ja kun kaverin vaimo oli tullut saunasta, miehet menivät laittamaan grillin tulille ja makkarat paistumaan. Pannukahvi-vesi myös kuumenemaan tietysti.Olin jo ennen vieraiden tuloa käynyt katsomassa normaalisti miehen hoidossa olevaa savusaunaa ja ympäristöä, kun oli naisvieraskin tulossa :) Pitihän sitä lakaista pukuhuone ja vaihtaa grilli paikalla olevan pöytätason päällä ollut kaameaan kuntoon mennyt muoviliina uuteen paperi(eli kuitukangas)liinaan. Pihalta keräsin tasolle vielä "ruohoja" kimpun , johon laitoin lisäkkeeksi muutaman rusoikikukan piristeeksi. Yllättävän kaunis kimppu tuli rikkaruohoista :)
Tässä kuvassa kimppu oli jo siirretty vieraiden lähdettyä paviljongiin.
Joen rannassa oli sopivan viileää ja vesi solisi mukavana taustamusiikkina. Ruoka maistui ja jälkkäriksi pannukahvia ja korvapuustia.
Juttelimme samalla siitä kun savusaunan edustalta on joskus mennyt Helsinki-Turku maantie, se oli joskus 20-30 luvulla. Taas rupesi asia kiinnostamaan, mutta harmi kun siitä ei sen enempää tietoa ole ollut kunnan historiassakaan. Historia, varsinkin tuttujen paikkojen olisi mielenkiintoista.


Kohta pitäisi käydä suihkussa ja sitten voisi ottaa vielä jotain iltapalaa. Joten toivottelen heippa!1 kommentti:

  1. Nonni... aamulla kirjoitin tänne kommentin ja sitten kun piti se saada julki, tuli joku yhteyshäiriö. Nyt sitten uusi yrity. Kyllä luonnonkukista tulee kaunis kimppu. Meilläkin tytöt on tuoneet kukkia sisälle. Sitten tuosta vanhasta tiestä. Kyllä se on mielenkiintoinen ja mielikuvitusta kiehtova. Rupeaa miettimään, että millaisia ihmisiä ja millaisissa asioissa siinä tiellä ovatkaan liikkuneet...

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)