Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Syötyä ja nautittua, eli "mitä on sitä otetaan"

Koska edellinen postaus oli luettua ja koettua, niin nyt on vuorossa syötyä ja nautittua :) Sattuneesta syystä, että kännyssä sattuu olemaan parikin kuvaa viime aikojen aterioista.
Eräänä päivänä, kun mies oli näytelmissä ja jääkaappi näytti aika tyhjältä, niin mietin lounastani...mitä sitä tänään syötäisiin. Kaipaan kuitenkin kerran päivässä lämpimän ruuan ja kun en muutenkaan kovin paljoa leipää syö.

Huomasin "pikku-pakkaseen" eli meidän jääkaapin yläosassa olevaan pieneen pakastinkaappiin katsoessani, että siellä oli muun muassa iso paketti kalapuikkoja. Laskelmoin, että jos otan siitä itselleni muutaman puikon, niin silti jää vielä joskus myöhemmäksi kahden hengen ateriaakin varten kalapuikkoja.
Tuumasta toimeen. Laitoin neljä kalapuikkoa paistumaan margariiniin pannulle ja sillä aikaa laitoin puoli pussillista sekavihanneksia, myös pakkasesta kiehumaan. Huomasin jääkaapissa kaksi keitettyä perunaa edelliseltä aterialta, laitoin kummanin puoliksi ja pistin paistumaan kalapuikko-pannulle niiden jälkeen. Päälle suolaa ja pippuria. Rikki mennyt reissumies-pala ja puolikova pitsa-leivänpala saivat päälleen juustoa ja loput kurkkuviipaleet. Kraanasta vettä ja taas oli erinomainen lounas nautittavaksi.
Jälkkäriksi vielä mukillinen kahvia ja puolikas pullaa. :) Hyvä ruoka, parempi mieli!
Tänään mies oli kaupungissa käymässä ja ajattelin laittaa ruuan valmiiksi meitä varten, ennen kuin hän tulee. Olin laittanut eilen isommasta pakastimesta sulamaan lounas-ravintolan ylijäämä-ruokaa broilerikastiketta. Katsoin kelloa ja ajattelin, etten rupea perunoita keittämään, kun niissä menee niin kauan.Kaapissa oli vielä juuri yhdeksi kerraksi riisi-kaura-sekoitusta. Laitoin sen punnittuani (sen kun olimme joskus saaneet ruuanjakelun ylijäämistä ja oli teollisuuskeittiöön tarkoitettu annostelu ohjeessa, niin piti pienentää annostelua ja sen mukaan laittaa vettä :) kiehumaan ja toiseen kattilaan laitoin kananmunia kiehumaan myös, sekavihanneksia myös kiehautin. Palanpainikkeksi kaali-puolukkasalaattia (sekin lounas-kahvilan ylijämää) ja juomaksi taas vettä.
Itseasiassa kerkisin itse jo syödä, ja mies söi tultuaan. Tulikin ison pussin kanssa, kun oli Pelastusarmeijan ystävän nähnyt ja oli tarjottu pullaa ja leipää sieltä. Yritän tarjota osan niistä eteenpäin, kun ei pakkaseenkaan mahdu kaikki. Laitoinkin jo viestiä eräälle lapsiperheelle...jos heille menisi...

Seuraavaksi onkin taas kahvi-aika, miehellä on nokos-aika tässä välillä :) Ulkona on satanut tänään melkein koko päivän, mutta nyt ulkona jotenkin kirkastui...vaikka pilvet vielä peittävätkin taivaan. Tänään menen hakemaan pari tomaatintainta roska-lava ryhmästä, kun omat jäi niin kituliaiksi ...
ja kirjastosta täytyy hakea varattu kirja sekä tytölle viedä puhdasta pyykkiä...ne kaikki hoituvat samalla kun mennään seurakuntaan.
(Edelleen tässä näppäimistössä on se vika, että jos vähänkin nopeammin tai vähemmän painaen kirjoittaa, niin ä-kirjaimet jää pois ja sitten on kauhea oikolukeminen ja korjailu...ärsyttävää...en tykkää :()Vaan mukavaa perjantaita kuitenkin!

2 kommenttia:

  1. Terveellisen ja monipuolisen näköistä ruokaa. Minä kun elän yksin, niin en viitsi edes ruokaa laittaa. Kaupan valmiseineksillä ja voileivillä tulee ihan elettyä, ei kovinkaan terveellistä. Onneksi kasvikset on nyt kesällä halvemia niin raaskii niitäkin ostaa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä mäkin (ja mekin) tyydyn välillä esim. nuudeliin tai johonkin valmisruokaan. Ja kun aika paljon saadaan niitä tutun lounas-ruokalan ylijäämä-ruokia, niin niitäkään ei välillä tarvii kun lämmittää :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)