Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 23. toukokuuta 2016

Terveiset Helsingistä!

Tällaisessa paikassa tänään juotiin kahvit! Komea kahvila on Kirurgisen sairaalan kahvio. Oli taas tuo Hesan lääkärireissu. Erikois-hammaslääkärin kanssa katseltiin tietokoneelta leukaniveliäni :) Molemmat leukanivelet olivat kuluneet, vasen oli hiotunut tasaiseksi ja eikä ole nyt vaivannutkaan, oikea oli ihme kyllä enemmän nivel-rikkoinen ja epätasainen, lääkäri mietti, pitäisikö vielä ottaa mangneettikuva, josta näkyisi onko siinä tulehdus päällä. Sitten pitäisi antaa kortisooni-pistoksia, joka parantaisi tulehduksen...(itse en nyt mitenkään erityisesti ollut hoitojen puolella, kun nuo nivelet eivät nyt ole vaivanneet).
Sen jälkeen pikaisesti joitakin mittauksia ja kotiin. Perästä kuuluu. Leukanivel-asiani menevät hoitotiimin käsiteltäväksi ja sieltä tulee joko uusi aika tai loppulausunto. Purentakiskoa varten menevät tiedot hammashoitolaan.

Kotiin tultua ulkohommia. Mies vaihtoi savusaunan kiukaan kivet, kun oltiin saatu uusia suurempia kiviä, tai itse asiassa laittoi ne vaan uuteen järjestykseen, kun isot kivet pitää olla alla. Sitten hän leikkasi lopun ruohon, joka minulta jäi silloin kesken.
Itse istutin taimia ulos laatikkoihin ja sen jälkeen rupesin korjaamaan pienen "puutarhavajan" kattoa...tuon vajan mies teki joskus lavoista ja laudoista entiselle koiralle kopiksi, joka ei vaan koiralle kelvannut :) Sen jälkeen siellä on ollut sekalaista puutarha-kamaa kesällä. Katto oli mennyt rikki, niin rupesin sitä uusimaan. Kesken se kuitenkin jäi, koska mies oli lämmittänyt tavallisen saunan ja mentiin saunaan. Jos nyt huomenna sais jatkettua.


Eilen näin netissä tällaisen vinkin ja pitihän sitä kokeilla :) Eli "pillerirasia" tai vaikka jollekin rasvalle purkki laukkuun tai taskuun. Kahdesta maitotölkin korkista ja sekä maitotölkin (korkin) kierreosasta (siitä leikataan alaosasta vähän pois).
Ja kun mitään ei voi heittää pois, niin kun äitienpäivänä sain lahjaksi myös sähköhammasharjan, niin sen osien laatikkona oli myös tällainen pieni kiiltävän valkoinen laatikko, josta mulle tuli mieleen Ikean korkeakiiltoiset keittiökaapit :) Niin tein siitä nukkekotiin sellaisen.Kaikenlaista hulluutta :D


8 kommenttia:

 1. Mainiota kierrätystä :-D Kun harrastaa nukkekotia, alkaa nähdä uusia mahdollisuuksia ties missä pikku roskissa.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä on komea kahvila! Onneksi se vaivasi ei olekaan enää kiusannut. Mukavaa askartelua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvilasta tuli mieleen jonkun kartanon ylä-aula :)

   Poista
 3. Katsoin kuvasta, että olet Helsingin yliopistolla pyörähtänyt. :D Tosi upea kahvila onkin!

  VastaaPoista
 4. Heti kuvasta tunnistin kirran kahvilan - työni puolesta tuttu paikka..komia on sairaalakin, jaksan aina vaan ihailla sitä ja sen vanhoja käytäviä, sekä joitakin vanhoja säästettyjä mööpeleitä.

  VastaaPoista
 5. Niinkuin tuolla ylempänä sanoin, niin tuli siitä mieleen ihan joku kartanon ylä-aula!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)