Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 20. toukokuuta 2016

Aurinkoista perjantaita!

Alla omenapuun...


Eilen huomasin, että mansikat kukkii :) Niitä kasvaa meiän pihatien penkereellä, ihan metsämansikoita. Vähän kitkin niitä esiin heinän seasta :)

Ystäväni tulo peruuntui eilen, niin menin mansikoiden kitkemisen jälkeen siivoamaan vinttiä...mutta se on toivoton tapaus...ja joskus musta tuntuu, että siellä haisee homeelta, vaikka kyllä siellä ilma vaihtuu, sen verran on rakoja jätetty jo rakentaessa. Kun tuntee, että tuuli puhaltaa. Kuitenkaan en haluaisi sinne hirveesti "hillota" tavaraa, ettei ne ala haista homeelta...ja se on ihan täynnä tavaraa...ikävä yhtälö.
Mulla on ollut ylimäräistä nuhaa, yskää, kurkkukipua ja aivastelua, toivotaan että se johtuu vaan tavallista pahemmasta koivu-allergiasta eikä siitä, että jossain olis taas hometta. Kaksi kertaa ollaan jo hometta löydetty...ensin yläkerrasta makuuhuoneesta, kun katto vuoti ja sieltä löytyi ikivanhat homehtuneet purut.Se saatiin kuntoon, niin sitten keittiöremontissa löytyi vanha vesivahinko tiskipöydän alta, nyt kun sekin on ollut kunnossa, niin ei ole ollut allergista nuhaa, kun olen keväisin syönyt allergia-läkettä tuohon koivun siitepöly-nuhaan. Nyt on ollut lääkkeestä huolimatta...

Mies on nyt näytelmissä useamman päivän, mutta on tullut yöksi kotiin. Mun piti ruveta leikkaamaan ruohoa, vaan en saanut bensapurkkia auki, ruohonleikkuria päälle (se on hankala käynnistymään mun voimilla)ja mies on "piilottanut" trimmerin akun, kun olisin sen laittanut lataukseen....no, antaa olla sitten!! Eikä ollut puhelimen päässä, kun olisin akusta kysynyt :). Kaunis voikukka-niitty odottaa edelleen leikkaajaa, kerran se on tänä kevänä leikattu.
Kitkin sitten vaan kukkapenkien reunoilta pois heinää. Mulla on sisällä kolme kesäkurpitsan tainta kuollut, vaikka olivat ihan hyviä, isokokoisia jo :(
Mutta luin Keittiö-puutarhurin käsikirjasta, että yksi kesäkurpitsan taimi voi tehdä jopa 20 hedelmää, joten ei kai tässä sitten hätää ole, kun vielä on kolme taimea jäljellä :)


Poikkesin Vivamossa yhtenä päivänä miehen kanssa, niin kuvasin Vivamon nuoren Jordan-aasin. (Käsi kuuluu miehelle).
Eilen oli kylätalo-ilta, meitä oli seitsemän henkeä vaan nyt, kun "vakituisista" oli neljä poissa, onneksi tuli kaupungista kolme henkilöä, muuten meitä olisikin ollut vähän.
Tällaisin miettein tänään, illalla sitten taas seurakuntaan :) Hyvää viikonlopun alkua!


8 kommenttia:

 1. Kyllä tuota siitepölyä on melkolailla, toivottavasti nuha ja yskä ei johtuisi homeesta! Ihanaa kun mansikat kukkivat ja pian omenapuutkin! Suloinen aasi kerrassaan :D :D

  Aurinkoista viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin toivomme! Nyt mulla loppui allergia-lääkekkin, mutta ei nyt sen enempää ole mitään tullut...

   Poista
 2. Söpönen aasi!
  Koivut kai paukahtivat kaikki kukkimaan yhtä aikaa, kun oli lämmintä, toivottavasti oireesti johtuvat vain niistä.
  Ruoho tosiaan kaipaa leikkaajaa, mutta ei hätää - se kasvaa leikkaamattakin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään uusi yritys, jos onnistuu... Sain sentään pavijongin (ruoho)-lattian trimmeröityä sekä jotain reunuksia...akku ei ollut vielä täysi, joten lisää latausta :)

   Poista
 3. Kiva aasi, meilläkin niitä on Aulangolla erääm kartanon pihassa kymmenien albakoiden kanssa, niitä aina kattelen mökkimatkoilla.
  Sorry että se meitin tapaaminen sillä tavalla peruuntui mutta vastahan kesä alkaa ja on mahdollisuus uudestaan koitta nähdä livenä.
  Vai kanoja mieli tekee, meillähän aikanaan maalla jos muistat oli kanoja ja lampaita mutta juuri ilman lampaita ei kanat olisi talvea tarjenneet navetassa, kyllä ne tarvii myös kaikenlaisia aineita jotta munakuoret tulee vahvoiksi eikä irti voi pitää koska kettu ja kanahaukka verottavat piankin niitä, kannattaa siis miettiä tosi tarkkaan ennen kuin ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinnässä vasta ovatkin...yks mies niistä puhui J:lle, niin sehän innostui :)

   Poista
 4. Ainakin koivun siitepölyä on nyt runsaasti ilmassa ja se varmasti aiheuttaa oireita. Toivotaan, ettei ainakaan hometta, eikä mitään flunsaakaan tarvitse tulla.
  Minulla oli viime vuonna vain kaksi kesäkurpitsan tainta ja hyvin tuli niistäkin satoa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan ilmassa ei ole valittamista :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)