Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Vettä valuu..


..onneksi vaan taivaalta, ettei mistään katosta tai muualta...niinkuin on joskus valunut.
Aamupäivällä ja pitkälle iltapäivään oli oikein ihana aurinkoinen sää. Kävimme ystävillä kylässä, tai oikeastaan heidän mökillä, siellä oli kivan keväinen tunnelma. Ison sammakonkin näin mennä mönkivän. Oltiin juuri heidän lasi-paviljongissa käymässä, niin ulkona lasin takana mennä rahjusti ISO sammakko.
Omassa pihassakin näin yhtenä ja samana päivänä harvinaisempia pihalla näkyjiä: tilhen, fasaanin ja jäniksen :) Fasaanikin siis uskalsi palata, vaikka Elmo sen silloin edellisen kerran pelästytti.Toissapäivänä ostin 300 litraa multaa, kerrankin! (Eli 6 X 50 l). Tänään sitten istuttelin kaikenlaisia siemeniä, vaikka ei kauheasti pitänytkään mitään esikasvattaa. Homma jäi kesken kun lähdettiin käymään siellä ystävillä, mullat odotti keittiön pöydällä. Kun tulimme takaisin laitoin vaan perunat kiehumaan ja jatkoin istutusta. Myöhemmässä välissä lämmitin kastikkeen ja keitin kananmunia, laitoin ruuat tarjolle puuhellan päälle ja syötiin olohuoneessa, ja minä taas jatkoin istutusta. No, on se nyt jo tyhjennetty :) Pikku huoneen ikkunalta joutuivat kukat evakkoon olkkariin......syystä, että siemen istutukset valtasivat pikkuhuoneen ikkunan edustan.Tosiaan ulkona sataa nyt aika tavalla vettä, ollaan lähdössä käymään vielä naapurikaupungissa.
Tämä alla oleva kuva on otettu jo muutama päivä sitten, mutta tässä oli jotenkin jännittävä tunnelma.


Näin tänään. Heippa!

8 kommenttia:

 1. Keväiset sateet on jotenkin niin raikastavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi ainakin ruohon alkavan vihertää... :)

   Poista
 2. Vettä on tullut välillä reippaastikin, mutta se sulattaa jäät ja lumet. Tekee hyvää keväälle.

  VastaaPoista
 3. Ihania kylvöjä ja kevään juttuja! Mukava kun sataa niin routa sulaa! Meillä ei ole näkynyt fasaaneita eikä tilhiä mutta kiva kun tulivat teitä tervehtimään!

  VastaaPoista
 4. Mitä kaikkea jännää oletkaan mahtanut noihin laittaa kasvamaan? Minä en ole laittanut mitään. Tytär on ostanut jotain siemeniä, mutta ei hänkään ole vielä mitään multaan laittanut. Se on kyllä semmoista hommaa, että vaatii vähän innostunutta mieltä, kun se ei noin yleisesti ottaen ole sitä mukvavinta hommaa se mullan kanssa touhuaminen.

  VastaaPoista
 5. Kaikenlaista laitoin: tomaattia,paprikaa,kesäkurpitsaa, hernettä, avomaan kurkkua, kukan siemeniä... nyt vaan toivotaan, että kasvaa (kädet ristissä :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)