Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Taas sarjassamme "Mitä on sitä otetaan" :)





Kun itse olin kipeänä, enkä ole täältä liikkunut postilaatikkoa pidemmälle (eli ihan mökkihöperöitynyt olen), ja mies on ollut harkoissa ja muualla, niin jääkaappi näytti jo aika tyhjältä tänään. Olenkin antanut sen tietoisesti tyhjentyä, enkä ole pakastimesta ottanut vielä mitään sinne sulamaan.
Niinpä kun tänään tuli ensimmäisen kerran vatsaflunssan jälkeen kunnolla nälkä, niin menin katsomaan mitäs siellä jääkaapissa onkaan.
No olihan siellä kolme kananmunaa, muutama pikkutomaatti, vähän maitoa,vähän ruokaöljyä, muutama nakki ja muutama siivu kalkkunaleikettä.











Mitäs muutakaan näistä aineksista tekisikään, kuin herkullisen munakkaan. Mausteeksi suolaa ja mustapippuria. (Meinasin kirjoittaa "mausteeksi suolaa ja aamu-unia", niinkuin Mikko maitomies-kirjassa sanotaan. Osaan siitä vieläkin pätkiä ulkoa, kun ennen sitä lapsille luin. Ja nyt lastenvahtina luin samaa kirjaa tytöntytölle :) Kun tyttären luonakin oli se kirja).
Paloittelin nakit, kalkkunat ja tomaatit ja pyöräytin lihaisat jutut öljyssä pannulla, että lämpenivät. Laitoin ne sivuun ja uutta öljyä pannuun ja munakasseos paistumaan. Kun se oli valmis lisäsin kalkkunat, nakit ja tomaattipalat munakkaan toiselle reunalle ja päälle yrttejä "taimistostani" eli valkosipulin lyökkiä, herneen versoja ja auringonkukan versoja pilkottuna sekä viimekesäistä kuivattua persiljaa purkista.












Munakas kaksinkerroin ja ta-daa, niin herkullinen lounas oli valmis.











Tuosta annoksesta riitti Elmollekin loput :) Hyvin maistui meille molemmille.




Ennen ruuan laittoa olin myös samalla tyhjentänyt loputkin ruuat jääkaapista( pää-asiassa vihanneslaatikossa olevat perunat ja erilaisia maustekastikkeita sekä se muusi/kana ruoka, jota ei minun tehnyt mieli, kun olin syönyt sitä silloin kipenä ja sitten oksentanut illalla) ja laittanut ne viileään eteiseen. Niinpä nyt olikin vuorossa jääkaapin pesu, joka olikin taas siirtynyt liiankin pitkälle eli kaappi näytti olevan pesun tarpeessa. Ei siis ilmeisesti ole ollut kovin tyhjä aikaisemmin, kun ei ole tullut pestyä...
Oli kiva sitten laittaa ruuat puhtaaseen kaappin ja voisi nyt laittaa sinne pakasteitakin sulamaan.






Huomennahan meillä olisi se Helsinkiin meno mun lääkäriin, jos sitä ei taas viimehetkellä peruta, toivottavasti ei. Ja keskiviikkona olisi tavallinen hammaslääkäri. Eli mökkihöperöityminen loppuu huomenna. En nyt tänään mene kuitenkaan seurakuntaan, kun olisin kyllä saanut menomatkalle kyydin, mutta kun tulomatkasta ei ollut varmuutta. Kai sieltä jonkun kyydissä pääsisi, mutta minä inhoan epävarmoja asioita. Ja matkaa kuitenkin on yli kolmekymmentä kilometriä...
Tänään kävi eräs nainen hakemassa yhden pussillisen ja yhden pienen laatikollisen tilkkuja, vie ne päiväkotiin askartelumateriaaliksi. Ja minä yritän edelleen vähentää tavaraa.





Ulkona alkoi sataa vettä. Mukavaa sunnuntain jatkoa teille, jotka täällä piipahdatte :)
Ps. Jaaha, taas paistaa aurinko...

11 kommenttia:

  1. Olipa herkkuun ainekset ja hyvältä näyttää! Onneksi vatsatauti talttui, se on ihan kauhea tauti! Toivottavasti tällä kertaa pääset lääkärille saakka!

    Mukavaa alkavaa viikkoa ja mukavaa Helsingin matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toivotuksista! Hesassa oltiin ja mennään vielä tällä viikolla toisenkin kerran samaan paikkaan, röntgeniin.

      Poista
  2. Kyllä sitä saa vähistäkin aineksista ruokaa tehtyä, vaan mielikuvitus on rajana ja varmasti hyvää, mie en saa kananmunaa syödä kolesterolin takia, tai se on se keltuainen missä sitä on ja paljon..mies paistelee itselleen kananmunia ja keittelee niitä ja välillä tekee munakasta ja mie syön sit jotain muuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onhan niissä kolestrolia ja mullakin on pikkusen ollut kolestrolit koholla ja sain siihen lääkityksen. Nyt on olleet ihan normaalit ja kun ei usein syö, niin voi joskus munakkaan laittaa :)

      Poista
  3. Munakas onkin kätevä tapa hyödyntää jämiä jääkaapista. Valmistuu meilläkin vähän väliä, sillä siihenhän voi laittaa mukaan vaikka mitä. Kun laittaa noitten jämien sekaan vielä keitettyä perunaa palasina, niin sillä on jo hienompi nimikin....Ranskalainen munakas. Ei mikään jämämunakas =) Välillä olen laittanut pelkkää perunaa ja juustoa kun ei ole muuta löytynyt ja hyvältä maistuu vielä sittenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään kun olin siellä lääkärissä, niin lehdessä oli tonnikala-munakasrullan ohje, kirjoitin ylös, niin sitä vois joskus kokeilla :)

      Poista
  4. Noista aineksistahan se hyvä ruoka syntyi:) Pääsitköhän sinä tänään sinne lääkäriin? Ai, sullakin on niin pitkä se matka seurakuntaan. Täällä himpun verran alle 30 km.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei metsäntyttö!
      täällä lapissa ...lähin naapuri 35 km ,eikä oo kuule kaukana,posti,kauppa terveysasema 150 km päässä ,:) mutta meillä onkin puhdas luonto ja rauha siitä voi vaikka maksaa ,ja matkustaa km poikineen;)
      hyvää kevättä ,sinne "ruuhka-suomeen.

      metsätonttu

      Poista
    2. Olipa makoisa postaus. ♥ ♥

      Poista
    3. Olin siellä lääkärissä ja torstaina pitäs mennä uudestaan samaan paikkaan, nyt röntgeniin. Joo, meiän seurakunnalla on kaksi kokouspaikkaa ja molempiin on meiltä suunnillen sama matka, kun asutaan siinä puolivälissä :) Kun kaupungissa asuttiin oli vain n.5 km matkaa toiseen.

      Poista
    4. Tää ylläoleva oli siis vastaus Metsäntytölle, meni näköjään tänne :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)