Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Ulkoruokinnalla
Tänään oli ensimmäinen kunnolla aurinkoinen päivä taas aikoihin. Läksimme aamulla miehen ja Elmon kanssa "autolla kävelemään", eli ajettiin autolla taajamaan ja sieltä läksimme tekemään kävellen lenkin...Elmo oli innoissaan, kun pääsi taas haistelemaan uusia tuoksuja. Palautettuamme Elmon autoon, kävimme vielä kahvilla ja lueskelimme samalla sanomalehtiä kahviossa. Huomasin, että naapurikylässä on markkinat ja päätimme ajella vielä sinne. Ei tullut kuitenkaan sieltä mitään ostettua. Mua jäi kyllä vähän harmittamaan, kun en ostanut linnunpönttöä, se oli ainoa jonka olisin sieltä halunnut...mutta mies sanoi: "Ei sun tarvii ostaa, mä voin tehdä sulle sen"...saapas nähdä kauanko siinä menee :)

Kotiin tultuamme mies ja poika menivät autotalliin vaihtamaan meiän autoon kesärenkaita. Minä laitoin kevätpäivän kunniaksi, ja miehen ehdotuksesta, etupihan grilliin tulen. Makkaraa paistoin ja lättyjä valurautapannulla.
Elmo ajattelee saavansa makkaraa, vaan ei huomaa, että niitä on vaan kolme, yksi miehelle, yksi pojalle ja yksi minulle :) No, sai se pari makkaran murusta ..
Onneksi lättyjä tuli riittävästi kera mansikkahillon, ja nokipannu-kahvia....pojalle mehua, hän ei ole koskaan juonut kahvia.Tuossa antimia nauttiessamme kävivät eräät ystävätkin siinä ohimennen, vaan eivät halunneet jäädä kahville. Olivat jostain tulossa ja jättivät vain meille kaksi pääsiäis-limppua. Sanoivat tulevansa joskus paremmalla ajalla.

Ruokailun jälkeen minä raivasin pihasta pystyyn kuivaneita koiranputkia ym. kuivuneita kasveja. Ulkoilma ja aurinko ja tuuli yhdessä työn kanssa sai posket punoittamaan ja veren kiertämään. Lopuksi lyhensin vähän Elmon pitkäksi venähtänyttä talviturkkia. Ulkona sekin oli hyvä tehdä. Elmo ei tykkää turkin leikkuusta ja sitä ei pysty koskaan yksin tekemään, mies piti sen kaulapannasta kiinni ja minä leikkasin. Ei siitä siisti tule,kun sen joutuu puoliväkisin tekemään, mutta ompahan vähän lyhyempi taas.
Pääsiäinenkin alkaa olla loppusuoralla ja poikakin lähtee huomen aamulla. Saas nähdä vieläkö huomenna jatkuu kaunis sää...
Yläkuvassa vanhan savusaunan sammaleinen katto.

4 kommenttia:

 1. Pöntöllä alkaa olla jo kiire kun tekevät kotia jo kovasti. Meillä ainakin oli kovat asunto näyttelyt linnuilla mökillä kun olin pari viikkoa sitten. Kivaa kateltavaa se on. Loppuviikosta viilenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa homma hoituikin nopeasti, vihjaisin saman päivän illemmalle miehelle siitä pöntöstä ja mentiin se yhdessä tekemään. tänään mies laittoi sen jo valmiiksi kiinni...

   Poista
 2. Tunnelmallinen tuollainen sammaleinen katto. Jos meillä rupeaisi makkaraa paistelemaan ulkona, niin sen saisi vielä hankien keskellä tehdä. Yleensä toukokuussa meillä sitä hommaa vasta, mutta teillä onkin kevät pidemmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli vielä aurinkoista, mutta taitaa taas pilvistyä välillä...

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)