Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Ulkoilua ja lounas yhdelle





Eilis aamuinen nukkuminen kostautui eilen illalla. Vaikka menin vähän ennen kymmentä sänkyyn lukemaan sitä "sinistä linnaani" ja luinkin aika pitkään ennen kun sammutin valot ja yritin nukkua...mutta nukkumatti oli ilmeisesti lomalla...ei nukuttanut. Niskakin oli kipeä sekä selkä ja lonkat ja nälkäkin tuli...no en onneksi langennut kuitenkaan yösyöpöksi vaan kävin ottamassa lihaksia rentouttavan tabletin (joka yleensä myös väsyttää) ja laitoin Nina Åströmin Hilja Aaltosen runoihin tekemän ihanan cd-levyn hiljaiselle soimaan. Kerkisin sen kuunnella kokonaan, mutta joskus sen jälkeen nukahdin. Kello oli jo yli yhden.





Aamulla heräsin puoli 9:ltä ja pää oli ihan tokkurainen...liekö johtunut illan lääkkeestä...Kävin syömässä puuron ja laitoin kahvin termokseen ja menin vielä hetkeksi sohvalle loikomaan peiton alle.
Aamupäivällä läksin sitten Elmon kanssa taas metsälenkille, kuvat sieltä. Joen vesi näytti nyt vihertävältä.











Jääsaari











Joen toisella puolella on meidän savusauna.











Kuten olen joskus kertonutkin meidän pihan läpi on joskus muinaisuudessa mennyt Turku-Helsinki maantie. Tämä polku on sen pohjaa.











Kävimme Elmon kanssa kuuntelemassa ja katselemassa pikku virtaa, joka kohisi ja vilisti eteenpäin kosken lailla...mini koski. Yritin ottaa siitä video kuvaa, johon olisi tullut äänikin, vaan eka kerta kun olen videota kännykässä käyttänyt, niin ei se oikein onnistunut.







Tuon tienpohjan varrella on vanhaa kuusiaitaa, takaisin tullessa kuvasin kun kuusien varpaat olivat jäässä...kuten näkyy. Seisoivat ihan vesiojassa.










Kotiin tultua oli vuorossa lounas yhdelle. Eli mitä kaapista löytyy, siitä rakennetaan ateria. Keitettyä makaroonia, paistettua tofua, broilerikastiketta ja salaattia, jossa oli maissia, porkkanaraastetta, kurkkua, feta-juustoa ja fetajuusto purkin öljyä. Mausteeksi mustapippuria ja currya. Juomaksi vettä, niinkuin useimmiten. Elmolle jämät, joita se aina odottaa :)









Miehellä menikin aika "myöhään", hän tuli vasta 18 maissa, mutta nyt ei tänään ollutkaan sählyharkkoja, eikä ehkä olisi niitä enää jaksanutkaan.





Terkuin Sesse






12 kommenttia:

  1. Minäkin mielelläni hakeudun virtaavan veden äärelle luontoretkilläni, ja sinulla onkin onni vieläpä asua joen rannalla. Kivoja tämmöiset postaukset, missä havaintoja ympäristöstä. Nopeasti sait loihdittua itsellesi kelpo aterian.
    Sinulle Sesse oikein mukavaa viikon alkua <3

    VastaaPoista
  2. On siulla upeat lenkkipaikat, tuollainen puro on ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kahdessa paikassa ollut puro, ensin mökillä ja nyt täällä :) Ja lapsena äidin kotimökillä...

      Poista
  3. Rakastan virtaavaa vettä, taitaa olla jo sulamisvesiäkin varmaan! Ihana sauna teillä! Kevät saapuu hissuksiin :D Mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle! Meillä sataa nyt lunta taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa viikkoa sinullekin :) Täälläkin satoi kosteaa lunta...

      Poista
  4. Teillä näyttää olevan vähemmen lunta kuin meillä

    VastaaPoista
  5. :) Minä en tiennytkään tuota, että teillä on niin mielenkiintoinen asuinpaikka. Tuollainen vanha tie kävelypolkuna on ihana!

    VastaaPoista
  6. Joo, olisi kiva tietää enemmänkin tään seudun historiaa, pitäs varmaan ruveta tutkimaan asiaa :)

    VastaaPoista
  7. Minusta oli myös mielenkiintoista kuulla tuosta tiestä. Tiiä vaikka ois mitä jännää tuon teidän paikan historiassa kun aikansa tutkis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluaisin itsekin tietää esimerkiksi tuosta maantiestä silloin kun se on ollut käytössä...vaan ei paikkakunnan historiikissäkään ollut siitä mitään, eikä netistäkään löytynyt...

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)