Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 17. maaliskuuta 2016

Mullan vaihtoja
Onkohan kukaan samanlainen sottapytty kuin minä kukkiin multia vaihtaessaan :( Puoli keittiötä on mullassa, vaikka levitänkin keittiön pöydälle sanomalehteä, niin miten se käsi aina tärähtääkin, niin että multaa rapisee tuoleille ja lattialle, pöydästä puhumattakaan. Sitä paitsi kun paikallislehtikin muuttui aiemmin, oliko se nyt "tabloidi" muotoiseksi, niin ne on paljon huonompia alustoja kuin ennen.
Ja vielä kerran "sitäpaitsi", mä totaalisesti unohdin muutaman kukan, johon pitäs varmaan kanssa mullat vaihtaa joskus...
Mutta nyt kukat näyttävät hiukka pirteämmiltä, kun tuli samalla huonot osat otettua pois ja pelargoneista otin pistokkaita. Neljä pelargoniaa talvehti ihan hyvin sisällä, johtuen varmaan siitäkin, kun meillä on sisälläkin aika viileää.. 15-19 asetta yleensä. Ei olla joulun jälkeen käytetty öljyä yhtään lämmitykseen, muuta kuin veden lämmittykseen. Ollaan muuten lämmitetty puulla. Katsoin just lämpömittareita, keittiössä oli 16,8 ja olkkarissa 18, hyvin näihin lämpötiloihin on tottunut.Mutta asiasta viidenteen...mikä kukka tämä on nimeltään? Tietääkö kukaan? Olen joskus tämän ystävältä saanut ja ehkä joskus täälläkin sen nimeä kysynyt, mutta ei minkäänlaista mielikuvaa ole tiesikö joku tämän nimen... Ja onko tämä kukka malliltaan sellanen roikkuva, kun ainakin minulla sen hennoista oksista toiset roikkuvat...vai pitääkö sitä tukea jotenkin ??
Ulkona on aika kylmä tuuli nyt, huomasin kun kävin hakemassa postin eli laskut :( Ja mulla oli yöllä kurkku kipeä ja aamulla nuha ja päätä särki...toivottavasti ei enempää kipeäksi tule. Enkä mielestäni ole itseäni vilustuttanut. Huomenna pitäisi kuitenkin olla kunnossa pyhiksessä ja sen jälkeen mennä tytölle yöksi, koska seuraavana päivänä on pyhis-ja varkkarityön opejen virkistyspäivä. Ei kannata miehen edestakaisin täältä asti kuskata, kun voin jäädä kaupunkiin. Sen lauantain ohjelmasta en paljon muuta tiedä, kuin että mennän pitseriaan syömään, seurakunta tarjoaa. :) Ja kahvit saadaan seurakunnan tilassa ja kai siellä jotain "ohjelmaakin" on.Omenapuun alle on tullut sulaa...ja kärpänenkin on taas kuvassa.


Heippa taas!

14 kommenttia:

 1. Piehtaroin mullan kanssa varmaan ihan samalla tavalla kuin sinä! Vaikka kuinka varoisin niin aina on lattialla ja vaikka missä multaa, purkissakin jonkin verran. Kukkasi näyttää kissukselta, mulla se kasvoi ainakin amppelissa ja tykkäsi valosta muttei paahteesta.

  Kivaa kun pääset virkistyspäivälle,siitä aina saa iloa ja virkeyttä! Toivottavasti et saa flunssaa! Ulkona käy melkoinen tuuli!

  VastaaPoista
 2. Niin varmaan muuten onkin Kissus...nyt nimi kuulosti tutulta. Vaan kun muisti pätkii niin minkäs teet, kaikki pitäs kirjoittaa ylös ja sit ei muista missä ne muistiinpanot on :D

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti pysyt terveenä! Hyytävä pohjoistuli nyt onkin.
  On harmillista, miten sanomalehdet ovat kutistuneet, syytän niitä sotkusta. Toisaalta, tuleepahan imuroitua, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tyydyin vain harjaan ja sihveliin :) Ei onneksi ole olo pahentunut, vaan parantunut, tosin kurkku oli taas aamulla kipeä. Tänään olen kylmässä vintissä etsinyt kirppis-kamaa, oli kyllä villatakki päällä.

   Poista
 4. Sotkua syntyy minunkin mullanvaihdosta. Se on vielä tekemättäkin, mutta lähipäivinä olisi tarkoitus ryhtyä toimeen.
  Toivottavasti flunssasi menee pian ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on jo parempi, taisin säästyä flunssalta :)

   Poista
 5. Kyllähän se on sottaista touhua, siksi minä vaihdankin mullat pesuhuoneessa ja minulla on apuna muovisaavi johon karistan mullat kukista ja otan ämpäristä kauhalla uudet mullat kukkaan. Lopuksi on helppo pestä lattia.
  Hyvin ovat pelargoniasi talvehtineet, pian niistä jo kukkaa pukkaa..
  Onpa teillä vähän lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän on ollut lunta koko talven ja nyt se on jo jonkun verran sulanutkin. Tosin viime yönä näkyi ohut kerros lunta tulleen lisää.

   Poista
 6. Pelakuiden talvettaminen meni minulla mönkään, kuolivat kurjat. Meillä onkin lämmin ja unohdin kastella. Harmittaa. Nyt olis niin ihana seurata niiden kasvua.

  VastaaPoista
 7. Kukkien mullanvaihto on kuin kevään lähtömerkki :).

  VastaaPoista
 8. Kissukselta näyttää. Roikkuvanakin se on nätti. Minä talvetan pelakuut varastossa jossa on alle 10 astetta ja pimeää. Nyt olen jo ottanut valoon ja vaihtanut mullat sekä ottanut pistokkaita. Multasin siis koko keittiön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä talvetin aikaisemmin saunan pukuhuoneessa, jossa on viileää, mutta ne eivät tykänneet kun siellä on niin pimeää, kun on ihan pieni ikkuna vain. Paljon paremmin vihtyivät yläkerran makkarin ikkunalla, kun siellä on yleensä noin 15-17 astetta lämmintä. :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)