Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Metsäntytön jäljillä :)
Me blogi-ystäväni Metsäntytön kanssa on muisteltu menneitä postauksissamme. Nyt Metsäntytöllä oli postaus vanhan ajan lapsen takista, josta minulla tuli mieleeni, niinpä tietysti :), vintissä oleva pieni lasten takki, joka luultavasti on myös minun entinen ja ainakin pikkusiskon entinen. Itseäni en muista tuo takki päällä tietenkään, mutta siskon muistan. Siskohan oli minua kahdeksan vuotta nuorempi ja kun hällä oli 1-2 vuotiaana tuo takki päällä, niin minullakin oli 9-10-vuotiaana myös punainen popliinitakki, siinä oli kullanväriset napit ja vähän enemmän nappeja kuin tässä takissa. Onneksi äiti on ollut kova säilyttämän tavaroita, niin muistojakin löytyy. Ja tosiaankin oli säilyttänyt minun vauva-aikaiset ja muut vaatteet, jotka siskoni sai periä , vaikka syntyikin 8 vuotta myöhemmin vasta.Tämän takin on valmistanut Vaaksa Oy, Helsinki.


Mannekiinina minullakin on nukke. Hän ei ole meidän lasten entinen, vaan erään ystävän entinen, joka joskus antoi hänet meille kirpparitavaraksi, minä en vaan häntä raaskinut myydä....vaikkei meillä mitään henkilö kohtaisia suhteita ollutkaan :) Tässä hän sisävaatteissa, liivihame on lapsenlapseni entinen mekko, jonka hänen äitinsä antoi matonkuteeksi. Leikkasin siitä hihat pois. Pusero on tullut nuken mukana ja sukat on kirppikseltä.
Ja tässä neiti on takissa. Muovinen "olkihattu" on keskimmäisen tyttäreni entinen, jonka hän sai juhlamekon kanssa 2-vuotis synttärilahjaksi kummitädiltän.
Ethän Metsäntyttö pahastu, kun "matkin" sinua postauksessa... Mukavaa lauantai-iltaa ja viikonloppua kaikille!


8 kommenttia:

 1. Tuollaiset lapsuuden vaatteet täytyy säilyttää! Itselläni on sellainen vaaleansininen ruudullinen vauvojen mekko. Tyttäret ovat siinä myös poseeranneet. Kai se tuolla vauvanvaatteiden laatikossa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva jos tekisit siitäkin postauksen :)

   Poista
 2. Tämä oli ihana postaus Sesse! On kivaa kun on jotain lapsuudesta tallella, niin omia kuin lastenkin. Onko tuo takki popliinia vai villakankainen? Myös koko kiinnostaa minua. Mahtaisikohan tuo olla samaa kokoa kuin se mun jutussa ollut turkki? Päättelen vain tuosta isosta nukesta sitä:) Hyvä kun talletit tuon nukenkin. Minä ostin sen mun jutussa olleen nuken kirpparilta joskus ihan sen takia, että lapset voi käyttää oikeita vauvanvaatteita sillä. Mulla on yksi oma takkini lapsuudesta tallella. Se on kesätakki ja aikomus olis joskus siitäkin juttua laittaa:)

  VastaaPoista
 3. Tuo takki on popliinia, eli ns. kesätakki.Koko on 20,tarkoittaisikohan 2-vuotiaan? Odotan postaustasi takistasi, on kiva muistella vanhaa aikaa :)

  VastaaPoista
 4. Ihana takki, lapsuusvaatteet ovat suloisia. Omiani ei ole enää jäljellä, mutta olen säilyttänyt lasteni ihanuusvaatteita aarteina!

  VastaaPoista
 5. Vanha aika muutenkin on kiinnostavaa :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten suloine takki tuokin kuten se Metsäntytönkin <3 Mulla ei ole jäänyt mitään omia pieniä lapsuuden vaatteita kun kaikki paloi isossa tulipalossa ollessani lapsi. Oman pojan joitakin pieniä vaatteita jotka olen itse tehnyt olen säästänyt.

  VastaaPoista
 7. Voi harmi se tulipalo :( Meidän äiti oli erikoisen kova säilyttämään kaikkea vanhaa...ja kun tilaakin heillä oli.Äidin kuoleman jälkeen sain tuon takin.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)