Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 3. maaliskuuta 2016

Jerikon ruusu







Sude blogissa "Suden silmukat" julkaisi postauksen kierrätyksen ilmaistavaroista löytämästään Jerikon ruususta. Siitä tuli mieleeni tehdä postaus omasta Jerikon ruusustani. Sen olen saanut äidin perintönä. Eli niin kauan kuin muistan se on ollut lapsuuskodissani tuollaisena käppyränä, paitsi kun joskus äiti laittoi sen teevadille veteen, niin se avautui :)





Laitoin sen nytkin veteen, niin saan siitä kuvan avautuneena. Yritin etsiä sen "ohjepaperia", joka on vielä myös tallessa, vaan en nyt tietenkään muista missä se on :( Muistaakseni äiti oli tilannut sen jostakin "postimyynnistä" eli esim. lehdessä olleesta mainoksesta tai vastaavasta.(Sellainen heikko muistikuva minulla asiasta on.)





Muistan, että lapsena se oli "jännää" kun tuollainen kuiva, kuolleen näköinen käppyrä avautui :) Tässä puoliksi avautuneena.











Yritin etsiä tämän blogin vanhoista kuvista, kun mulla on mielikuva, että olisin joskus tehnyt postauksen tuosta Jerikon ruususta, mutta ei sieltäkään löytynyt sen enempää tietoa/kuvia.




Tässä kasvi täysin auenneena... ei juuri sen vihreämmältä näytä kyllä.Luultavasti on kyllä yli
50-vuotias ainakin ja kukapa silloin niin kukoistavalta näyttäisi, varsinkin jos on vuosikaudet ollut ilman vettä :)










16 kommenttia:

  1. Ihana! Taikakukka :) Siis sekö on kasvi joka on kuivunut mutta silti "elävä"? Mielenkiintoinen ja upea kun se on vieläpä niin vanha <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on ihan kuiva käppyrä ja sitten kun se saa vettä se avautuu ja tulee "pehmeäksi"...se on joku kuivien aavikoiden kasvi ilmeisesti.

      Poista
  2. On se ihmekasvi tosiaan:) Olen joskus tuosta jotain lukenut, mutta en käsittänyt, että se voi siis noin vanhanakin vielä tuolleen olla elävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi netistä itsekin katsoa tietoa tuosta, varsinkin kun en sitä paperia löytänyt...

      Poista
  3. On olemassa teelaatuja, jotka aukeavat noin. Mutta tämmöistä en ole koskaan nähnyt. Käpertyykö se koskaan takaisin palloksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se käpertyy takaisin palloksi,kun sen ottaa pois vedestä. Ja voi olla taas seuraavat vuodet ilman vettä :)

      Poista
  4. Mummollani oli aikoinaan tuo jerikonruusu, ja meistä lapsista se oli tosi ihmeellinen

    VastaaPoista
  5. Paljon huonompilaatuinen oli minun risupalloni, mutta nyt se vihertää jo ihan kunnolla. Googlettamalla löytyi paljon tietoa tästä kasvista ja hoito-ohjeetkin. Onhan se aika erikoinen kasvi.

    VastaaPoista
  6. Tuon Jerikon ruusun kanssa en olekaan koskaan ollut tekemisissä!

    VastaaPoista
  7. Ihmettelin jo Suden blogissa tuota ja nyt sinun jerikon ruusua. Kyllä maailma vaan on ihmeitä täynnä, aikasta hauska kasvi.. Täytyykin tutustuu tarkemmin, ihan heräsi kiinnostus tuota kohtaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...sanotaan lasten laulussakin :D

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)