Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 5. tammikuuta 2016

Tulipalo-pakkasetko?Eilen illalla kun tytöntyttö oli tullut yökylään mummulle ja olin juuri hakenut hälle vintistä leluja, niin oveen koputettiin ja naapuri tuli kiireissään ja sanoi: Oletteko huomannut, että tuolla palaa? No, eihän me mitään oltu huomattu... toisen naapurin leikkimökki oli tulessa! Talo on nyt tyhjänä ja leikkimökki on aika lähellä taloa. No, naapuri soitti samantien palokunnan paikalle ja isäntä lähti naapurin isännän kanssa sinne odottelemaan palokuntaa.
Itse seurasin tapahtumia pikkuhuoneen ikkunasta. Paloauto sitten tulikin ja suoritti loppusammutuksen ja tarkistivat tietysti, ettei mihinkään ollut lentänyt kipinöitä tms.

Minä olin yrittänyt soittaa naapuritalon omistajalle, mutta hänellä oli vaihtunut puhelin numero....muistin sitten että hänen entisellä miesystävällään oli uusi numero ja soitin hänelle ja pyysin soittamaan omistajalle.
Kaikkea sitä sattuu...tuli mieleen vaan, että miten se on itestään syttynyt...mies sanoi, että sen tiehaarassa oli ollut auton jäljet...toivottavasti täällä ei ole mikään tuhopolttaja liikkeellä.
Tällaista tällä kertaa. Jatketaan päivää pikku-neidin seurassa ja illemmalla sitten kaupunkiin, niin neiti pääsee samalla kotiin.

8 kommenttia:

 1. Toivotaan ettei ole pyromaani liikkeellä. Hyvää päivänjatkoa sinulle pikkuneidin seurassa.

  VastaaPoista
 2. Hui, kyllä se pelästyttää, jos naapurissa palaa. Aika outo juttu, jos talossa ei auta vakituisesti. Meilläkin oli vuosia sitten eräs juttu, joka onneksi ratkesi poliisitutkinnassa. Mieheni kunnosti veljiensä kanssa perintömaalaistalon ja panivat sen sitten myyntiin. Ostajaksi sattui henkilö, jolla ei ollut rahaa suorittaa koko ostohintaa ja hän sytytti kaverien avustuksella talon tuleen. Todettiin tuhopoltoksi ja onneksi vakuutusyhtiö maksoi myyjille loput kauppahinnasta. Talo oli tosi upea iso maalaistalo ja jopa itse suunniteltiin sen lunastamista mutta elämäntilanne oli silloin toinen ja olisi tullut pitkä työmatka ym. Polttaja sai tuomion ja menetti hyvän työpaikan armeijan leivissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. auta=asuta, on tällä tabletti yks lelu kirjoittaa

   Poista
 3. Mitenkähän leikkimökki voisi syttyä palamaan, ellei sitä joku sytytä. Pari päivää sitten meidän lähistöllä paloi pienen perheen omakotitalo ja palo oli syttynyt terassille asetetuista ulkotulista. Leikkimökissä onneksi kukaan ei menettänyt kotiaan, mutta harmi se on silti.

  VastaaPoista
 4. Onko se naapurin talo myynnissä ?
  Tuli vain mieleeni ettei itse halua saada rahaa vakuutuspetoksen kautta tuolla tavalla mutta toki onhan näitä sairaita pyromaaneja ym aivan liikaa vapaana ja kyllä mä myös pelkään aina pois ollessani tulipaloa kun on kateutta ym ilkeyttä ympäristössä.
  Ei nyt sentään mitään tulipalopakkasta vielä ole onneksi.

  VastaaPoista
 5. Hui kamala,tuollaiset oudot tulipalot saa paljon kysymyksiä ja juttuja aikaan. Onneksi tuli ei levinyt muualle.

  VastaaPoista
 6. Aika hurjaa tosiaan. Ei pitäis kaiken järjen mukaan leikkimökkin itsestään syttyä, kun ei niissä sähköäkään yleensä ole. Onneksi ei ehtinyt levitä taloon tuli.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)