Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 2. tammikuuta 2016

Siivous- ja raivaus vimmaa...
Kai se tulee kaikille joulun jälkeen :) Ensimmäistä kertaa vuosiin rupesin jo tänään raivaamaan pois mini-kuusemme ja joulutavaroita...yleensä ne on viime vuosina olleet Loppiaiseen asti.
Kaikkea muuta olen raivannut jo monta päivää ja tänään siivosin kirjahyllyn. Poistin sieltä 26 kirjaa ja laitoin ne tarjolle "paketteina" roskalava-ryhmään, jos joku tulisi hakemaan...muuten vien ne ensi viikolla poistoon/ kiertoon. Osa on ihan uusiakin, mutta kun ne taas on hengellisiä elämäntarinoita, niin eivät niin tee "kauppaansa". Ovat tulleet meille, kun ostin halvalla sellaisen hengellisten kirjojen paketin jostain kristillisestä kirjakaupasta, ja kaikki eivät olleetkaan kiinnostavia.Tässä kirjahylly tyhjättynä...
...ja kaikki tyhjennettynä lattialle, paitsi hyllyn kaappien sisällöt, niistä suurimman osan kyllä siivosinkin välipäivinä.

Vaikka niin monta kirjaa vähensin ja pölyt pyyhin ja vitriinin lasit pesin, järjestelin kaikki uudelleen, niin ei kyllä kauheesti huomaa eroa...no, ennen kuvaa ei kyllä ollutkaan.


Kauheen harmaita kuvia tulee tänään.

Aiemmista raivauksista/siivouksista pari kuvaa. Vaatekaapin siivouksesta jälkeen kuva "hienoista järjestyksistä". Jos joku on lukenut KonMari-kirjan, niin arvaa että minäkin olen sitä lukenut :)
Pikkuhuoneen hylly siivottuna, ja tyhjiä rasioita ja kansioita sohvalla...


Mulla on ollut viime aikoina jotenkin tylsistynyt olo ja siitäkö(kin) lie tuo siivous vimma iskenyt. Ulkona sataa lunta.


Mies tulee kohta kaupungista ja lähdetään kauppaan, joten ei nyt enempää, kuin hyvää lauantain jatkoa!

18 kommenttia:

 1. Ohhoh, siellä ollaan tehokkaita! Itse vain otin tänään viimeisetkin rippeet joulukoristeista pois, alkoi niin tympiä. Nyt on jo ajatukset kevättalvessa!
  Pilvistä täälläkin, piti ihan pakottaa itsensä ulos puusavottaan. Ja kyllähän siinä kummasti reipastui ja alkoi veri kiertää! Ulkoilu kannattaa aina :-D
  Mukavaa kauppareissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy yrittää vähän saada tavaraa vähemmäksi...tosin vaan sisätiloissa...vintti ja eteisen "romu-komero" on liian kylmi paikkoja :)

   Poista
 2. Tuollaiset siivousinspiraatiot ovat toisinaan ihan tarpeen. Kunnon urakan jälkeen on pitkään jotenkin mukava olo.

  VastaaPoista
 3. Olen varannut kirjastosta tuon Konmari kirjan, vielä menee jonkin aikaa enenkuin saan sen. On kovin suosittu kirja. Mutta raivaussavotoita olen kyllä harrastanut ilman kirjaakin. Toivon että saisin siitä lisää inspiraatiota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minusta kyllä KonMariksi olisi, mutta kyllä se kirja kuitenkin inspiraatiota antoi jonkinlaiseen vähennykseen :)

   Poista
 4. hei sesse :)
  Kiva kun löysit uuden blogini, tervetuloa :)
  Juu samaa minäkin touhuilen ja vastasinkin sinulle sinne, joo täytyy sanoa et jonkin moinen tylsyys tai mikä lie pamahtanut kun nyt on into raivata kaikki kaapit ja laatikot sun muut..menee kyllä aikas kauan ennenkuin olen kaikki käyny läpite. Tänään siivosin vaatehuonetta 5-6tuntia..ja nyt ootan et mies tekee mulle hyllyt kahteen kaappiin sitten vaatehuone on valmis. Iso jätesäkki tuli täyteen roinaa, ja monta tyhjää pahvilaatikkoa mies vei pois..yksi pussillinen odottaa eteisessä, sekin roinaa täynnä pitää aamulla viedä sekin roskiin.. kivaa tää on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kiva välillä käydä tavaraa läpi, kun vaan on intoa laittaa poiskin...mulla joskus on jäänyt vaan pelkkään järjestelyyn, mutta nyt olen saanut sentään jotain laitettua poiskin :)

   Poista
 5. Täällä kyllä tarvittai siivous vimmaa. Minä kun olen vain nauttinut joulusta ja antanut kaiken muun unohtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa lähetän sitä täältä"lentopostissa" siunausten kera :)

   Poista
 6. Täälläkin tarvis lisää inspistä siivous - raivaus hommiin. Sain eilen hieman vaatekaappia siivottua ja iso kassillinen vaatteita lähtee lahjoitettavaksi. Minä vien aina Hurstille lahjoitettavaksi, jakavat sitten "leipäjonossa" käyville. Joitakin laitan uffin laatikoihin. Sinulla niin hyvä järjestys nyt, että ihan kadehdittavaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, lähetän sinullekin tässä inspistä :) Minäkin vein nyt kassillisen Uffin laatikkoon, heti kun siivosin vaatekaapin, kun se on kaikkein lähimpänä, kaupan pihassa.

   Poista
 7. Kylläpä iski huono omatunto. Jatkuvasti pitäisi siivota. Ihan odotan, että tulisi pakkomuutto, että saisi jotain järkeä tähän tavarapaljouteen : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutto olis hyvä kyllä tavaran vähennykseen...sitä ei vaan ainakaan itelle ole kait tulossa, niin pakko vähentää muuten :)

   Poista
 8. Kylläpä iski huono omatunto. Jatkuvasti pitäisi siivota. Ihan odotan, että tulisi pakkomuutto, että saisi jotain järkeä tähän tavarapaljouteen : )

  VastaaPoista
 9. Kyllä meissä naisissa on joku ihme vaihde, kun heti joulun jälkeen alkaa siivous ja järjestäminen, koko koti kierretään mopin ja rätin kanssa. Miks ihmeessä siivoamme jouluksi :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä jouluksi jaksanutkaan siivota, kuin pakolliset :) nyt se virta vasta tuli..

   Poista
 10. Kaunis hylly! Mulla on vielä osa joulukoristeista laittamatta pois kun olen parannellut flunssaa, mutta kuusi sai kyllä lähteä ennen loppiaista. Kevättä odotellessa. :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)