Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Menneisiin aikoihin
Otin digikameralla muutaman kuvan albumissa olevista vanhoista mustavalko-kuvista. Olen jotenkin viime aikoina kaivannut "vanhaan hyvään aikaan", niinkuin sanotaan. Sekin on muisteluihin varmaan vaikuttamassa, että ensimmäisessä kuvassa oleva lapsuuskotini on nyt siirtymässä toiseen omistukseen...pysyy kyllä edelleen suvussa, joten siellä on mahdollista ehkä vierailla vielä joskus.

Ensimmäisessä kuvassa ovat toiset isovanhempani sekä äitini ja enoni. Takana äitini ja minunkin (muutaman vuoden) lapsuuskoti :)Äitini ja isäni alkuaikoina.


Komea enoni ja huomatkaa vanhanaikainen keinu tuolla taustalla.


Kaikki kuvissa esiintyvät ovat jo edesmenneitä. Paitsi toinen seuraavassa kuvassa, jossa on pikkuinen Sesse ja Popi-koira :)


Nuo kuvat olivat suurinpiirtein 50-luvulta, luulisin. Mutta palataampa tähän aikaan, tämäkin kuva näyttää mustavalkoiselta, mutta on värikuva meidän pihan lumisista oksista tänään :).

On siellä sentään punainen postilaatikko. :D

11 kommenttia:

 1. Onneksi on punainen postilaatikko! Kovin on mustavalkoista nyt. Vanhat mustavalkokuvat ovat niin nostalgisia, kiitos tästä kuva-aikamatkasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat kuvat ja vanhat ajat on nostalgisia :)

   Poista
 2. Harmittaa kun omaa lapsuudenkotia ei enää ole. Paikalla on tietääkseni jo kerrostaloja. Olisi ollut kiva kuvata se muistoksi, mokoma tönö! :) Unessa olen siellä usein kyllä käynyt. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun sanoit "mokoma tönö", niin samalla tavoin voisin itsekin sanoa tuosta pikkuruisesta mökistä, jonka kattokin on kuulemma nyt hajonnut, joten remonttia on tiedossa serkulla, joka ostamassa sitä...vaan on sieltä paljon muistoja, tämän em.serkunkin kansa :)

   Poista
 3. charmikkaasti pukeutuneita :)
  mustavalkoisissa valokuvissa onsitä jotain.
  ja pikku-Sessellä ajan mukaiset talvi vaatteet:)
  Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

  risuenkeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eikö olekin :) Ennen valokuvat oli niin harvinaisia, että niihin panostettiin...muistan omasta asustani ainakin tuon lakin, koska se oli myös pikkusiskollani myöhemmin :)

   Poista
 4. Voi miten ihania kuvia! Kiva kun laitoit näitä. En ihmettele ollenkaan haikailua vanhoihin aikoihin. Minullakin on sitä samaa. Välillä sitä aiheuttaa kaikki nämä nykyajan muutokset ja toisinaan taas vain muuten kaipaa sinne lapsuusaikaan ja kaikkeen siihen. On se haikeaa kun kotitalosi omistaja vaihtuu. On kuitenkin hyvä kun suvulla pysyy, jotta voit käydä siellä halutessasi. Tuo punainen postilaatikko onkin ainut näkyvä väri tuossa nykykuvassa:) Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne kivoja ajatella...toisaalta kun tänään oltiin naapurissa käymässä, niin siellä emäntä sanoi, että "kyllä ne vanhat ajat on ollut kovia"... mutta kun me muistamme vain oman lapsuutemme, niin lapsilla on kuitenkin yleensä lasten muistot :)

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)