Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 16. tammikuuta 2016

Lauantaita!
Jos istahtais hetkeksi kirjoittelemaan. Tosin kirjoitinhan mä aamulla pitkähkön postauksen Kotimatkalla-blogiini, sen jälkeen on taas tullut muuta touhuttua. Laitoin nimittäin mäntyisen vitriinin, yhden tuolin sekä kaksi tuunausta vailla olevaa nukkekotia Roskalava-ryhmään annettavaksi. Ahdistun nimittäin tähän ahtauteen. Laitoin nuo siis jo eilen sinne ja vitriini ja toinen nukkis on varattu ja pitäisi ne hakea nyt viikonloppuna. Siksipä aloitin tyhjentämään vitriiniä...kauheeta kun sinne olikin paljon tavaraa mahtunut....nyt on vaan ongelmana mihin ne tavarat saan mahtumaan. Suurin osa on jo saatu askartelutavara komerooni ja osa askartelupöydälle, vielä jotain odottaa pikkuhuoneen laverisohvalla paikkaansa. Vitriinin osat on nyt kuitenkin tyhjennetty ja se odottaa hakijaansa olkkarissa ja nukketalo eteisessä.
Tuo nukketalo ostettiin joskus, kun nuorin oli joku ehkä kuusi vuotias...ostin sen kirppikseltä kahdella eurolla, kun mies oli siellä töissä niin saatiin puoleen hintaan, oikeasti olisi siis maksanut 4 euroa. Joku oli sen itse tehnyt vanerisesta lokerikosta.
Vitriini saatiin joskus kerrostalossa asuessa ystävältä. Eli johan noiden aika onkin lähteä kiertoon :)

Puuhellaa ja uunia olen myös lämmittänyt, puuhellalla lämmitin samalla kalakeiton jämät itselleni ruuaksi. Mies onkin taas näytelmä harkoissa, kun taas innostui siitä :)
Sauna pitää vielä illalla lämmittää.
Ulos ei ole huvittanut mennä, kun on taas aika kylmä. Eilen oli suht leppoisa sää ja kävinkin Elmon kanssa kävelemässä.

Mulla on tuossa vitriinin osien päällä kolme kukkaa, jotka pitäs saada johonkin mahtumaan myös. Yhtenä päivänä tein "lisähyllyn" ikkunan eteen entisten sähköurkujen tasosta, sain kukat vähän väljemmin, mutta kai niitä pitää taas tiivistää, hmm...Se taso on siis tuolla takana, ei sitä paljon huomaa, mutta tuo lisää leveyttä kukkien paikalle.

Pikkuhuoneen lipaston kukatkin on nyt melko ilmavasti....


....mutta seinällä ja ikkuna-amppelissa on lisää.Tuo yksi palmun näköinen kellastuttaa lehtiään...en muista mikä sen nimi on....aikookohan se pudottaa kaikki lehtensä :( Siis tämä...Jos muistatte/tiedätte sen nimen, niin kertokaa! Ja jos on hajua asiasta, miksi se kellastaa ja pudottaa lehtiään, niin olis kiva tietää.

Väsyttää ja maha on taas ollut huonossa kunnossa, vaikken ole ollut töissäkään...mun stressimaha...ei pitäis olla erityistä syytä stressatakkaan...ehkä mä oon vaan juonut liikaa kahvia...ja lisää tekis mieli kun väsyttää... :) Ehkä levähdän vähän.Rattoisaa lauantaita teille!11 kommenttia:

 1. Olipa sulla kukkia ja kiva blogi. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja jäin heti lukijaksi. Ois tosi kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Aurinkoa tässä kaivataankin, tulen kurkistamaan aurinkokujalle :)

  VastaaPoista
 3. Lisääntyvä valokohan se saa ihmisen kaipaamaan väljyyttä ympärilleen? Minäkin kävin varaamassa kirppispöydän viikoksi ja laitan turhaa kamaa kiertoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen miettinyt myös kirppispöydän ottoa...mutta kun meillä on lähes 30 km kaupunkiin, niin siinä on oma hommansa jo viemisessä ja pöytä pitäis myös järjestellä uudestaan esim.joka toinen päivä...Täytyy nyt katsoa minkä verran tuota poistettavaa tavaraa tulee, osan vein jo kiertsiin ja Uffin laatikkoon.

   Poista
 4. Kyllä sulla nuo kasvit näyttää hyvinvoivilta ja ne tekee viihtyisäksi huoneen. Meillä ei ole kovin montaa, mutta jotain kuitenkin. Tuo kasvi, jonka lehdet kellastuu, on mulle silleen tuttu, että sitä on ollut meilläkin joskus. Sen siemeniä on mulla luultavasti vielä jossain. Siinähän on sellainen jännä se varsi; sellainen pystyjuovainen, ja niissä nukkaa muistaakseni. Nimeä en minäkään valitettavasti tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistelen, että tuo kasvi on joskus ennenkin pudotellut talvella lehtiään...olisko joku veto tai liikaa/liian vähän kastelua...

   Poista
 5. sitä touhua meillä naisilla :) riittää.
  Lämmittättekö ulkosaunan joka lauantai.?
  Lapsuudesta tulee mieleen kun kovilla pakkasilla juostiin sisälle,varpasillaan (kun oli ne tulipalo pakkaset ei uskallettu lämmittää saunaa:)
  Minulla kans tuo "ressi-maha"
  Sinulla niin kauniita viherkasveja:))
  Lepposaa viikonloppua!!

  risuenkeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän on ulkosaunana se vanha savusauna, sitä lämmitetään pää-asiassa kesäisin. Mutta toinen puu sauna meillä on kellarikerroksessa, sitä lämmitetään keskimäärin kaksi krt viikossa.
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle Risuenkeli :)

   Poista
 6. Toivottavasti tänään sunnuntaina voit jo paremmin. Ihanat viherkasvit teillä. Hyvää pyhää!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Saila! Ei nyt ainakaan vatsa vaivaa vielä... :)

  VastaaPoista
 8. Kasvin nimi on puutyräkki. Yksi isokokoinen on meidänkin huushollissa. Hyvää vuotta 2016 toivottaen Liisa Koski

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)