Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 30. marraskuuta 2015

Viimestä viedään...




...nimittäin päivää marraskuun.



Kyllä on ollut taas vaihteeksi NIIN harmaata, tuulista ja sateista. Kiva kuitenkin on ollut taas kotona touhuta, kyllä tuo viime viikko imi mehut minusta.
Tänään jo viideltä näytti ulkona ihan pimeältä, ainakin sisältä katsoen. Ompeluhommia olen vähän tehnyt. Tänään ostettiin miehen takkiin uusi vetoketju ja entisen monella ompeleella kiinnitetyn vetskarin purkamisessa meni aikaa, samoin uuden ompelussa, kun se ei koskaan onnistu kunnolla heti ekalla kerralla.Tappiot olivat: katkennut neula ja nuppineulan vetämä haava sormessa...Mutta hyvä siitä loppujen lopuksi tuli (minun entinen inhokki-homma). Ja palkaksi sain takin omistajalta halin ja pusun :DD



Sen jälkeen Rasmus änkesikin ompelupöydlle kaikkien tilkkujen päälle ja konekin alkoi oikkuilla ja rytätä lankaa.









Eilen sen sijaan ompelin lautasliina renkaita. Aineksina keltaista muovinauhaa ja jouluista puolukka-kangasta. Ystävältä saatuja molemmat. Muovinauhan ympärille siis ompelin kankaan, pätkin sen paloiksi ja ompelin sauman taakse ja käänsin niin , että sauma jäi sisäpuolelle.









Huomenna se onkin jo joulukuu. Hyvää alkavaa sitä ja pirteyttä pimeyteen :)




sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Maisemia ja kierrätystä




Tänään oli aurinkoinen aamupäivä ja käytiin kävelyllä. Nyt siellä onkin vähän tullut pilviä. Kännykkä kuvia taas tuli napsittua.
Ensimmäinen kuva pihatieltä.









Sammaleinen puu.










Vähän auringon paistetta.










Tannilla Kotipellolla-blogissa oli aiemmin kirjansivuista tehty kuusi, pitihän sitä itsekin kokeilla. (Kirja kierrätyksen ilmaisista, tähti vanha jostain kierrätetty, ruukku , harvinaista: ihan kaupasta, tosin -70% alesta :)









Samalla tein kahdesta tyhjästä voidepurkista tuikkukupit, jotka on kuvassa. Ne voisi kyllä ripustaa johonkin.




Kyllä olikin touhuisa viikko, mutta nyt on takanapäin myös pyhäkoulu ja Naistenpäivät. Kyllä perjantai-illan ja eilisen illankin väsytti niin, että piti mennä nukkumaan heti kun oli mahdollisuus.Taisin viime yönäkin nukkua lähemmäs 12 tuntia. :) kohta miehelle tulee kaveri, harjoittelevat säestyksiä kylätalolle.




Hyvää adventtia <3




keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Keskiviikon alkuillan mietteitä ja vanhoja kuvia







Muutaman rivin kirjoittelen tässä, kun on vajaa tunti aikaa...sitten pitääkin lähteä kaupunkiin mammografiaan. Se on noita seulonta-aikoja, jonne kutsu tulee kahden vuoden välein.
Muuten tässä on oltu töissä, kolme päivää päiväkodilla ja nyt tuli kaks päivää lisää toisessa eskarissa, siellä on kuulemma oikein flunssa-aalto. Saas nähdä saako sen sitten itsekin...hmm... Muuten olen flunssalta säästynytkin. Tuo eskari on ihan vieras mulle, joten sitä saa varmaan taas jännittää. Sunnuntai-iltana ennen tuota edellistä "keikkaa" tuli suorastaan paniikin omainen ahdistuskohtaus, tuntui että en pysty menemään sinne. Aika hurjaa, pitkään sain rukoilla, että se pelokas/pelottava olo meni ohi. Mähän olen testien mukaan eritysherkkä, siksikin mulle ei oikein nuo vaihtuvat sijaisuudet ole paras mahdollinen vaihtoehto. Vaan kun muutakaan vaihtoehtoa ei ole. Kyllä ihminen on omituinen, muille tää 0n varmaan paljon helpompaa...









No, täytyy vaan ajatella, että meitä on moneksi, heikompia ja vahvempia. Ja jokainen on Jumalan silmissä arvokas.
Tuonne mammografiaan mennään autolla, eli mies lähtee käyttämään mua siellä. Ensinhän mun piti mennä yhden ystävän kyydillä, kun hän olisi mennyt lauluharkkoihin ja minä sillä aikaa olisin käynyt mammografiassa, mutta kun lauluharkat peruuntui vetäjän kurkkukivun takia, niin piti miestä pyytää kuskiksi.
Onneksi huomenna on vapaa ilta ja perjantain pyhis jutut sain jo eilen tehtyä valmiiksi. Lauantaina on se Naisten päivä ja mulla ne runot...toinen on vanha, mutta toinen piti tehdä tätä tilaisuutta varten, se on vielä pikkusen vaiheessa...








Eipä tässä mitään järkevää kirjoitettavaa ole, kunhan ajatuksiani "ääneen ajattelin". Kuviakaan ei taida olla, muuta kuin vanhoja...osaisikin ottaa elämän yhtä rennosti, kuin Rasmus tuossa kuvassa :)




maanantai 23. marraskuuta 2015

Joulu lähestyy..



...siksi kaivoin kaapista esille lasiset kynttilänjalat.








Hyvää viikon jatkoa!

perjantai 20. marraskuuta 2015

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Sadetta , lehtiä ja leivontaa






Tänään on ollut sateinen päivä ja pääkin vähän kipeä, niinkuin eilenkin. Ei onneksi niin paljoa, en nyt ole edes ottanut lääkettä. Olimme aamupäivällä jakamassa TV 7- lehtiä postilaatikkoihin. Samalla kävimme kahvilla ja kaupassa.
Eilen oltiin kaupungissa ja siellä kirjastossa istuessani kirjoitin ylös pari ruoka-ohjetta. Kasvispiiraan ja Viikuna(suklaa, pähkinä) kakun ohjeen. Niinpä tänän kokeilin molempia. Piiraasta on enää rippeet jäljellä.







Kakkukin näyttää hyvältä, ehkä säästän sen huomiseen Kylätalo iltaan.








Tuossa kakussa on tosiaan kaikkea noita: viikunaa, suklaata ja pähkinää. Nimeltään oli kyllä ihan Viikunakakku.
Ylä kuva on eilis-iltaisella lenkillä taajamassa napattu. Ja nämä kaksi seuraavaa lauantaiselta metsälenkiltä Elmon kanssa.




Hopeinen puu...









...ja vihreä maa.
















lauantai 14. marraskuuta 2015

Hyvää huomenta!



Mies lähti jo aamulla kaupunkiin ja hällä on siellä iltapäivällä parikin menoa,joten tässä voi rauhassa yöpaita päällä kirjoitella :)Harmittaa vaan kun tuo ä-näppäin on niin omituinen,jos nopeaan kirjottaa, niin joka toinen ä-kirjain suunnilleen jää tulematta ja sit saa jälkeen päin niitä lisäillä. Suomen kielessä on yllättävän paljon ä-kirjaimia muuten...pitäs aina huomata napauttaa ä-nappulaa vähän kovemmin.



No viis siitä! Tänä aamuna olen ruokkinut eläinkunnan, Elmo kävi itse ulkona ja nyt ne nukkuu mikä missäkin...sohvalla, nojatuolissa, lattialla. Kävin myös laittamassa siemeniä lintulaudalle. Tietysti olen myös itseni ruokkinut, kaurapuurolla,kahvilla, Jumalan sanalla ja kirkasvalolampulla :)
Uuninkin laitoin tulen kun oli aika viileää sisällä.








Ei tässä ole mitään kummempaa ollut, paitsi että yksi tuttu tuli uskoon, se on aina hieno juttu! :) Maanantaina onkin sitten taas töitä. Viime palkasta taas vaan puuttui kaksi päivää, eli odotin viiden päivän rahaa ja tulikin vain kolmen. No, tiedän kyllä, että se tulee sitten kahden viikon päästä, mutta olisi tarpeen ollut nytkin, kun on lainan lyhennys. Ja Kela-rahankin voi hakea vasta seuraavan tilin jälkeen, kun ne on viime kuun palkasta. Vaan ei huolta mittään, onneksi oli sen verran säästössä että sai lainanlyhennys rahat kasaan :)









Tämä kuva on eiliseltä lenkiltä, pitkä suora tie, jota ei oltu ennen käveltykään. Sumuinen harmaa sää oli, niin jännästi kaikki sammaleet, mustikan varvut ja pikkukuuset oikein hehkuivat vihreinä...(kun kaikki muu oli niin harmaata), ei nyt kuitenkaan tullut niitä kuvattua.
Callunakin pihassa hehkui liilana.








Toivottavasti teillä on hyvä päivä!

torstai 12. marraskuuta 2015

Mitäpä tässä...




Vanhempia kuvia ja kuulumisia... Kävimme tässä reilu viikko sitten Vivamossa ja katsomassa kivikappelia, kun esittelimme sitä tuttavallemme. Sieltä muutama kuva.
Maisema joka näkyy kivikappelin ikkunasta.






Lasimaalaus-ikkuna alttarin takana.







Laiva oli ripustettu kattoon.









Viime päivien tulosta on sen sijaan tämä valosarja.







Kävimme kierrätyskeskuksessa yhtenä päivänä ja sieltä ilmaisesta askartelutavarapisteestä löysin palasen ohutta limenvihreää kangasta, olisiko jotain organzaa vai mitä se nyt onkaan...heti sen nähtyäni tuli mieleen, että tekisin kukkasia uuteen led-valosarjaan. Joten tuumasta toimeen.












On toistaiseksi pikkuhuoneen seinällä, ehkä jossain vaiheessa siirrän sen olohuoneeseen...





Tänään laitoin ulos palamaan kynttilälyhtyjä, kun oli vieraita tulossa illalla.Pari callunaakin tuli ostettua eilen, toisen laitoin ulos ja tämän toisen kuistille.












Heipä hei!


maanantai 9. marraskuuta 2015

Sisustusta ja höpötystä


Lupailin viimeksi laittaa jonkun kuvan muutoksista sisustuksissa...tosin niin hitaasti kaikki etenee, ettei paljon kannata mainostaa :)
Mutta tässä joku kuva pikkuhuoneen nurkasta. Siinähän oli melkein alusta lähtien (eli viisi vuotta) kaappi, jonka nuorimmainen sai siskoltaan vaatekaapiksi, silloin kun pikkuhuone oli häneen huoneenaan. Tosi pieni vaatekaapiksi, mutta muutakaan ei ollut ja huonetila niin rajallinen.
Sen jälkeen kun tyttö muutti omaan asuntoon, niin kaappi oli mun vaatekaappina, sitten isännän vaatekaappina ja viimeksi askartelukaappinani. Mutta koko ajan tuossa samassa nurkassa pimentämässä muutenkin pienen ikkunan sisään tulevan valon määrää.









Nyt yhtenä päivänä siirsin kaapin olohuoneeseen, kakluunin ja pikkuhuoneen oviaukon väliseen tilaan. Edelleen siellä ovat askartelutavarani.








Pikkuhuoneen ikkunan eteen tuli nyt enemmän valoa ja tilaa kukille. Tomaatin"räähkä" on edelleen tallessa ja kasvaa vaan pituutta, pitäs raaskia heittää se ulos...
Nurkkaan laitoin vielä kyljelleen käännetyn kaapin laatikon kukkatelineeksi.














Seinällekin sain pari kukkasta, "seinäkukkasta" :D Ovat osaansa täysin tyytyväisiä.








Makkariinkin siirsin yöpöydän tilalle valkoisen kirjahyllyn ja ikkunaan valkoiset pitsiverhot, mutta se ei ole muuten kuvauskunnossa, niin ei sieltä kuvia. Kissat siellä tälläkin hetkellä pötköttelevät tapansa mukaan.
Tänään käytiin Kasvihuoneilmiössä, eli Kasvarissa niinkuin jotkut paikkakuntalaiset sanovat. Halvalla taas selvisin, ostin viisi 20 sentin korttia ja kaksi tällaista paperipalloa, myös 20 senttiä kpl. Johtuen siitä että nämä olivat jotain loppuja ja ehkä pikkuisen kärsineemmän näköisiäkin. Pääsivät toistaiseksi pikkuhuoneen ikkunaan.









Ihanat kanit Hannu ja Kerttu olivat päikkäreillä. :)









Levollista päivän jatkoa teillekin!






keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Kauniin illan satoa ja muutakin








Kiitos edellisten postauksien kommenteista! Ihmeen kiireinen olen ollut, vaikka oli vapaata alkuviikko, huomenna ja perjantaina menenkin sitten taas tekemään "keikkaa". Mutta "autonvaihtoviikko" oli ja sen puitteissa oltiin kahtena päivänä kaupungissa. Entisessä autossa oli jo miltei 300 000 ajokilometriä ja alkoi jo pientä häikkää olla. Nyt on sitten kolme vuotta uudempi auto, jolla on ajettu alle 100 000 km. Taas muutaman vuoden toivottavasti pärjää sillä :)
Tällä viikolla on tosiaan joka päivä ollut kello soimassa aamulla, vaikka olevinaan on ollut vapaata. Tänä aamunakin oli jo 15 yli 8 lääkäri aika. Oli tosi kiva,kun oli mukava naislääkäri, joka on ennenkin ollut mulla (se ei nykyään ole itsestään selvää, että olis sama lääkäri), ja peräti 45 minuuttia olin sisällä, eikä lääkärillä ollut mihinkään kiire... Hämmästyin pois tullessani, kun huomasin, että oli niin kauan mennyt aikaa. Mies odotti odotushuoneessa ja sanoi, että oli nähnyt meiän tutun siellä ja sanonut sille, että "jos ne lopettaa vaimon, kun niin kauan on menny"...heh-heh :D










Kuvituksena yhdellä iltalenkillä otettuja auringonlasku-kuvia.










Tänään onkin illalla laulu-harjoitttelu ilta. Ja huomenna taas töiden jälkeen Kylätalo ilta.










Ai niin, taas muistin, että mulla on pyykit koneessa, kun muistais ne ottaa pois ennen lauluharkkoihin lähtöä. Pieniä muutoksia kerkisin sentään tänään tehdä sekä pikkuhuoneen että makkarin sisustukseen. Niistä ehkä enemmän seuraavalla kerralla. Muuten pitkään aikaan en ole tehnyt mitään muutoksia sisustuksessa, niin nyt on tullut sellainen halu tehdä jotain uudistusta...nyt vaan kun mies lopetti näytelmä-hommat, niin en saa juurikaan olla kotona yksin... senkin takia on varmaan sisustelut jääneet. Kuistista muutoshalu alkoi ja jos tässä sais aikaan jotain muutakin.









Tiistaina poikkesin kirppiksellä ja ostin sieltä vain tällaisen hiuspannan 1,50 e. Ihana tuo vetoketjuista tehty kukka siinä, oikein kierrätys ihmisen panta :)
Ja se on hyvä mallinakin, jos itse kokeilee tehdä.









Loppuun vielä "viikon asu", farkut ja liivi kierrätyksestä, paita tytön entinen.




maanantai 2. marraskuuta 2015

Kuistilta




Vessa postauksen lisäksi aion nyt tehdä toisenkin postauksen saman tien. Tänään nimittäin innostuin vähän uudistamaan kuistia kesän jäljiltä ja samalla vein sieltä ylimääräistä tavaraa vinttiin.
Pitsiverhot saivat kyytiä toiselta ikkuna-seinältä, ja tilalle tuli ohuet kangasverhot sivuverhoiksi ja keskelle anopin aikoinaan virkkaama pitsikappa.
Kynttilöitä pistin kuistilla olleisiin lyhtyihin palamaan ja otin kuvat niin, että eteisen puolella oli valot ja kuistilla vain kynttilät.









Kuvista tuli varsin hämyisiä... mutta valojen kanssa kuvattuna kynttilät eivät olisi näkyneet juuri lainkaan. ( Ja jotain ihme heijastuksia tuli tähän ekaan kuvaan :()






Katsotaan mitä tästä tulee..









Tähän asiaan liittymättä vielä pari kuvaa. Ensiksi kuva kranssista jonka näpräsin eilen illalla. Materiaalina Ryntty-Liisalta saamani suloinen kisu, vanha ruskea pajukranssi, kierrätysmateriaaleista tehtyjä kukkia/hiutaleita ja kierrätettyä joulunauhaa.









Toisessa kuvassa viikonlopun asuni. Kirpparilta ostetut maxi-hame ja neulepusero. Molemmat jo aiemmin ostettuja.







Vessa-asioita :)



Muistattehan kellarikerroksen vessan, jonka olin sisustanut enemmän romanttisesti, sieltä on joskus ollut kuvia blogissakin. Toisaalta sen sisustus "menee hukkaan", kun siellä käy enimmäkseen isäntä ... ja joskus kyllä vieraat. Ja silloinkin on vaarana se, että siellä on lavuaari ihan "musta", kun mies on siellä pessyt töissä likaantuneita käsiään....ei välttämättä muista pestä lavuaaria sen jälkeen. Itse tulee harvemmin käytyä siellä kylmässä vessassa. No asia liittyy tähän postaukseen sen verran, että hain sieltä ala-vessasta ne ankkataulut ja laitoin ne meiän pikkuriikkiseen normi-vessaan.
Samalla laitoin sinne vielä kolmannenkin pikkutaulun, joka hivenen liittyy aiheeseen myös.(Nuo tauluthan on kortteja ja kehykset kirppiksiltä).














Entisen tuolla seinällä olleen 60-luvun deodorantti mainoksen laitoin toiselle seinälle peilin alapuolelle.










Samalla otin nyt siitä pikkuvessastakin kuvia, niitä ei ole paljon ollutkaan,koska wc on tosi pieni ja sitä on hankala kuvata pienuutensa takia.














Tällasta tällä kertaa :)


ps. Vessankin sisustus on pääasiassa kirppiksiltä, kuten meillä lähes kaikki.