Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 29. toukokuuta 2015

Tervehdys!



Tuli pieni reissu heitettyä tuonne Itä-Suomeen. Eilen aamulla lähdimme ja tänään palasimme kotiin. Ystävämme ovat muuttaneet sinne ja saimme olla heidän vierainaan siellä, heidän ihanassa omakotitalossaan.(Kävimme myös heidän kanssaan pienessä maalais-seurakunnassa eilen illalla.) Tällainen kaunis maaseutu näkymä näkyi yläkerran ikkunasta, huoneeseen jossa saimme yöpyä :)









Elmo-kelmi oli meidän mukana ja teki meille kiusaa illalla. Pääsi nimittäin livahtamaan illalla ulos, kun perheen isäntä meni sinne, eikä muistanut, että Elmoa ei saanut päästää pihalle vapaana. Elmon itsepäisen luonteen tuntien, olimme sopineet, ettei päästetä sitä irtonaisena pihalle enää illalla, koska se ei sitten välttämättä halua tulla sisälle takaisin. Ja oikeassa olimme! Elmo huomattuaan, että oli vapaa, yritti houkutella pihalla talon kissaa leikkimään kanssaan, niinkuin aina omiakin kissoja :) Onneksi tuo kissa oli tullut koiraperheestä, niin ei varsinaisesti pelännyt Elmoa. Lopulta saimme kissan sisään, niin Elmo jäi makailemaan pihanurmikolle muina koirina...




Me kulutimme aikaa isäntäväen kanssa tv:tä katsellen ja aina välillä houkuttelimme Elmoa sisälle...ei antanut periksi..."kun olen päässyt tänne vapaaksi niin olen vaikka koko yön ulkona jos haluan" tuntui ajattelevan :(
Isäntäväki meni nukkumaan ja jossain välissä sitten ennen puolta yötä saimme Elmo-kelmin sisälle ja kömmimme ylös nukkumaan.
Muuten reissu meni hyvin. Tänään on vaan kotona väsyttänyt lyhyen yöunen ja reissaamisen takia. Meillä olin jättänyt omat kissat sisälle yöseuduksi, etteivät vaan häviä sillä aikaa. Hyvin olivat pärjänneet.






Mansikat kukkivat jo ulkona.









Mua harmittaa, kun suurin odotuksin kasvatin Päivänsineä ja siirsin sen ulos, niin nyt se on mennyt vaan huonomman näköiseksi :( Pelkään, että se kuolee...Ei täällä kuitenkaan ole kylmää ollut, niin en tiedä mistä se johtuu...
Reissussa oli kaunis aurinkoinen sää, takaisin tullessa alkoi pilvistyä Helsingin kohdalla ja myöhemmin alkoi sataa.




Ennen reisuun lähtöä siivosin vinttiä ja sain lahjoitettua sieltä pois vanhan kirjasarjan sekä kaksi vanhaa äitiyspakkaus-laatikkoa. Loputkin pahvilaatikot menevät ilmeisesti myöhemmin eräille tutuille muuttolaatikoiksi... Tuo Roskalava-palsta on hyvä, kun haluaa antaa jotain ilmaiseksi pois ja samoin jos joku lahjoittaa tavaraa mitä itse tarvitsisi.Kissojen rikki menneen raapimispuu-jutskan korjasin ottamalla siitä rikkinäiset osat pois ja yhdistelemällä ehjät uudestaan, niin siitä tuli pienempi ja toimiva, niin se menee luultavasti tytön kissalle.








Nyt toivottelen hyvää viikonlopun alkua kaikille <3

maanantai 25. toukokuuta 2015

Tänään







Tänään oli ihan hyvä päivä, silti mielenrauhani yrittää viedä turhat ajatukset... No,huomenna taas vaihteeksi töihin. Loppuviikosta ollaankin lähdössä pikku reissulle, jos ei muuta ihmeempiä.Elmo pääsee mukaan. Kuva ei lity asiaan :)









Eilen ja tänään on tullut istutettua kasveja. Kasvimaalle perunaa ja sipulia avomaalle ja etupihalle lasin alle tomaattia, kirsikkatomaattia, paprikaa, retiisiä ja lehtisalaattia. Sisällä ja kuistilla on kiinankaalin ja kesäkurpitsan taimia tulossa, sekä vielä lisää paprikan ja tomaatin taimia vähän.
Kukan taimia istutin myös kukkapenkkiin, en tiedä näiden nimeä, ostin kun sain kolme taimea kahdella eurolla :) Kuka tietää mitä ovat?










Kirppis taimetkin tuli istutettua eilen. Tänään katkoin kuivia oksia Norjan angervosta ja marjapensaista. Angervon oksista otin kimpun sisälle.
















Kerroinko, että mun talvehtineista pelargoneista kuoli keväällä suurin osa, siksipä ostin kaksi kaunista kukkivaa kaupasta :)Ovat kuistilla vielä.










Puutarha-päiväkirjaakin sain vähän täytettyä. Pakko, että muistaa mitä mihinkin on istuttanut ja näkee miten entiset kasvit on kehittynyt. Puutarha-vihkona mulla on tällanen vihko "Omat konstit", en muista mistä on tullut alunperin.









Nyt lähen ulos ottamaan muutaman kuvan tänne. Mukavaa maanantaita, nähdään taas :)






lauantai 23. toukokuuta 2015

Siivouspäivän kirpparit



Tänäänhän oli valtakunnallinen Siivouspäivä ja samalla Kirpputorien päivä, muistaakseni. Mies oli ottanut kalenteriinsa ylös yhden kirpparin ja minä yhden. Joten tiedossa oli kirppistelyä tänään. Aamulla lähdettiin ekalle kierrokselle. Eli ensin Kylätalon kirppikselle. Sieltä ei tullut ostettua mitään, mutta ilmaispöydästä mies sai täyden laatikon After eigth-minttusuklaata ja vajaan laatikollisen kissanruokaa :) Ja minä löysin sen jälkeen vielä ilmaispöydästä Rooibos+hunaja teetä vajaan rasian. Ja hyvät, maksulliset, pullakahvit joimme siellä myös. Samalla kävimme myös kaupassa.









Iltapäivällä sääkin alkoi parantua ja läksimme toiselle pihakirppikselle. Sieltä ostin kolme punapallollista juomalasia (minulla on samoja laseja ennestään).
Ostin myös kolme taimea: Pihasyreenin, Tuoksuvatukan ja Ruusuangervon taimet, 2 e/kpl. Ilmais-pöydästä sain pussillisen kissan"hiekkaa". Se on puupohjaista, joten en tiedä kelvanneeko kisuille tarkoitukseensa... Sielläkin joimme kahvit :)
Sieltä tullessamme "löysimme" ihan omalta kylältä uuden kirppiksen, joka on ollut kolme viikkoa toiminnassa. Sieltä ostin ainakin kaksi ihanaa ruusukuvioista suojaruukkua. Jotenkin on tunne kuin olisin ostanut jotain muutakin, mutta ei kuitenkaan ole mitään mielikuvaa, mitä se olisi ollut. Ehkä ei mitään ollutkaan...Mies osti itselleen lukemista.
Sen jälkeen poikkesimme vielä vanhan osto-ja myyntiliikkeen kirppiksellä, josta mies osti kaksi vanhaa puista puutarhatuolia, joista kotona hioi pois vanhat kuluneet maalit. Saavat toistaiseksi olla maalaamattomina, niinkuin ovat meidän entisetkin harmaantuneet puutarhatuolit.









Minä siivosin vielä eteisen ja kuistin, varsinainen siivouspäivä mulla oli jo eilen. Nyt on sauna sauhuamassa ja aurinkokin taas vaihteeksi paistaa, tässä välillä kerkisikin jo taas sataa. Ja kova tuulikin on tänäänkin ollut, samoin kuin eilen, jolloin siirsin Päivänsinen taimet jo ulos. Ja näin aluksi laitoin lasit niitä suojaamaan kovalta tuulelta.. Paprikan, tomaatin, kirsikkatomaatin ja kiinankaalin taimet on mulla ollut nyt kuistilla. Ja kesäkurpitsan taimet sisällä, ne vasta alkavat nousta. Kuvituksena parin päivän takaisia kukkakuvia. Voidaanko niihin lukea myös kaunis voikukka niitty :D ?










Mukavaa lauantai-iltaa ja viikonlopun jatkoa!

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

....Oon kotona taas täällä villissä maas, missä hirvet ja kauriitkin käy...


Näin laulun sanoin. Yks päivä muuten joku peura/kauris meinasi juosta tielle, mutta teki äkkikäännöksen, kun automme tuli. Minä olin sen jo nähnytkin juoksevan harvasta metsästä ja pyytänyt miestä hiljentämään.



Villieläimiä näkyi myös tyttären luona :) Kuva vaan on tosi huono, kun kännykällä ei oikeen saa kauempaa kuvaa, ja sit kun rajaa sen lähemmäs, tulee epäselvä. Tuosta tulikin mieleeni, että jos joku humalassa onko hän epäselvä :)?









Tänä aamuna siis päättyi lastenlasten hoito keikka ja mies haki minut kotiin. Kiva sääkin sattui kotiintulon kunniaksi ja on tullut vähän pihalla pyörittyä. Kasvi"huoneen"/lavan tarpeita kannettua varastosta valmiiksi, päivänvarjo viritettyä (sille saatiin jalka ilmaispalstalta, ei tarvtse enää sitä joulukuusen jalkaan pistää :D) Kesävaatteita kannettua vintistä ja riippumattokin odottelee viritystä. Kesätunnelmaa :)Ensimmäinen tulppanikin oli auennut sillä aikaa.






Tyttäreltä sain tuliaisiksi reissusta ihanan pöllö kosmetiikka-pussin....









...sekä kauniin ison huivin, joka käy kesällä vaikka jakun asemasta topin päälle :)









Tässä kuviota lähempää.









Hauska tapaus sattui...tai no hauska ja hauska, miten sen nyt ottaa...olin unohtanut sunnuntaina pyykit koneeseen, kun läksin pestiin ....no eihän ne mikskään ollut mennyt, eivät edes haisseet tunkkaiselle...ravistelin ne ja laitoin ulos aurinkoon ja tuuleen kuvumaan.
Viimeksi en muistanutkaan laittaa kuvaa viime viikonlopulta, kun virittelin uuden hyllyn seinälle. Tää on meidän vaaleasta nurkkauksesta, sellainenkin löytyy, vaikka meillä värejä onkin.










Nuo kannattimet olen joskus jostain ostanut ja hylly on toisen hyllykön hylly. Saa vähän tavaroia katon rajaan, nyt sinne pääsivät tuikkujutskat ja kissa.
Tuon kauniin simpukka-lampun laitoin samalla seinälle, se saatiin ystäviltä. Tykkään siitä!
Mummo-kuvat ja kortit on päässeet vitriinin ikkunoita peittämään työhuoneessa.










Tänä iltana on vielä lauluharkat ja kaksi muutakin seuraavaa iltaa on menoa.Ja kyläilemäänkin pitäisi lähteä joko tänä- tai seuraavana viikonloppuna. Ihan yökylään, Elmo pääsisi mukaan. Mutta nyt siis nautitaan aurinkoisista päivistä hetken kotosalla:)

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kotiloma loppuu

Jaahas, niin ne on mennyt taas nämä päivät ja tänään suunnistetaan reilun parin tunnin päästä taas kaupunkiin lastenvahti hommiin. Tänään onkin vasta ensimmäinen kunnon aurinkoinen päivä. Tuunasimme paviljonkia :) Eli kävimme ostamassa pressun, jonka viritimme paviljongin katoksi ja seinille laitoin ne entiset hyönteisverkot, vaikka ne vähän olikin saaneet siipeensä siinä myrsky tuulessa. Naapureiden, jotka olivat päiväkävelyllä sukulaisensa kanssa, joimme kahvit siellä paviljongissa.








Sen pressun osto reissulla raaskin nyt kuitenkin ostaa niitä istuintyynyjä. Siellä oli kyllä niitä pinkki-sävyisiäkin, joita aiemminkin katselin, mutta päädyin kuitenkin näihin turkoosi-keltaisiin. Pirteitä!











Ostin myös kivan keittiö kyltin, -60 %.










Kasvimaata tuli kitkettyä ja siemeniä istutettua vielä lisää sisälle.





Yhtenä päivänä yritin jatkaa parittomien hanskojen hyväksi käyttöä (kts. edellinen postaus). Tästä ei kuitenkaan tullut niin hyvä... Eli punaisesta hanskasta tuli nuken neule-mekko, mutta siitä tuli niin pieni, ettei mahtunut kuin rimpula-pupulle. Aika muhkea kaulus :D Ja huomatkaa kuinka peukalon kohdasta tuli tasku, jonka reunaa somistin helmin :)














Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin....Iloista sunnuntain jatkoa!



perjantai 15. toukokuuta 2015

Kevät on kaunis...

...vaikka sataisikin. Ja sitä on tänäänkin tehnyt. Koko aamupäivän vuorotellen satoi ja sitten paistoi hetken aurinko ja kun katsoi uudelleen ulos niin taas satoi. Nyt iltapäivästä on ollut vähän jo parempi sää, kävin Elmon kanssa pienellä lenkillä. Tämä kuva matkan varrelta. Käenkin kuulin kukkuvan ensimmäistä kertaa tänä keväänä.









Pihalle tultuani mies otti Elmon mukaan ja lähti vuorostaan sen kanssa kävelylle, minä jäin katselemaan, ei kastelemaan (sitä ei tarvitse tehdä) piha kukkia.
Narsisseja eri koossa:















Helmililjoja nää kai on:










Ja perjantaina ostettu orvokkiamppeli tarjouksesta.











Tänään kaivoin kaapista esille tytön entisiä parittomia sormikkaita, hänellä kun oli ihmeellinen taito hukata sormikkaista pari :)










Tuosta vasemman puoleisesta harmaasta tein kissan :)









Perjantai-terveisin Sesse <3











torstai 14. toukokuuta 2015

Haaveet kaatuu....




Eikös tämä ollut jostakin laulusta...Murheellisena aloitin tämän päivän , kun ikkunasta odotti tällainen näkymä:









Voi sentään, ajattelin tuleeko tuosta paviljongista enää kalua. Katto-kangas oli ainakin revennyt monesta paikkaa :( :(
Jo eilen illalla kun tulin kotiin, näin että kattokangas roikkui paviljongin toisella reunalla, mutta paviljonki oli muuten vielä pystyssä. Vinossa tosin. Mies sanoi, että katotaan huomenna (siis tänään) sitä paviljonkia....yön aikana kova tuuli oli sitten siirtänyt paviljonkia ja pistänyt sen kasaan. Kyllä harmitti!





No onneks ei kaikki toivo vielä mennyt...siirsimme paviljongin osin purettuna toiseen paikkaan, enemmän takapihan puolelle. Ajatuksena, ettei sinne kävisi niin tuuli,kuin tuossa nurmikko-aukealla. Kokosimme sen loppuun ja laitoimme erilaiset rautaiset kiinnitysraudat, joilla sen pylväät kiinnitettiin maahan.Lisäksi laitoimme lisätueksi entisen paviljongin rauta-"ristikot". Tämän kuvan otin siitä yläkerran ikkunasta.










Kankaista on vielä ongelma, kun tosiaan kattokangas, joka on entisen paviljongin, samoin kuin hyttysverkot, ovat rikki. Nykyisen paviljongin kankaita en ole pitänytkään siinä, koska olen pitänyt vain hyttysverkkoja. Ne kankaat siis olisivat kunnossa, mutta sen kattokangasta en löytänyt mistään!! Liekö sitä tullutkaan meille, kun ei ollut ainakaan siinä isossa muovikassissa, missä muut kankaat olivat. Pavijonginhan sain ilmaiseksi tyttären naapurilta oliko se nyt vuosi vai kaksi sitten. No mutta se siitä!





Miehelle tuli kaveri savusaunaan, niin täytyy kohta ruveta tekemään iltapalaa, jonka nautimme tuolla paviljongissa ehkä kuitenkin.Siellä saunassa on myös makkaraa uunissa heillä.





Uusi patjakin tuli illalla laitettua sänkyyn ja samalla vaihdettua lakanat, ihanaa turkoosia makkariin :)








Hyvää Helatorstain iltaa !

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Harmaata säätä, pilviä, vesilätäkköjä...



Sitä on sää ollut nämä kaksi päivää kun olen täällä tyttärellä ollut, on oikein satanutkin välillä, tällä hetkellä ei. Eikä onneksi satanut aamullakaan, kun rattailla vein tytöntytön päiväkotiin ja pojat lähtivät kouluun, isompi pyörällä,pienempi kävellen. Minä täällä vähän siivoilin...imurointia ja sen sellaista. Toinen mummo tuleekin tänne jo alkuillasta tänään, eli pääsenkin jo tänään omaan sänkyyn nukkumaan :) Ja sunnuntai-iltana taas tulen takaisin.
Tuosta nukkumisesta puheen ollen, tosi hyvin olen täälläkin nukkunut ja myös pikkuneiti, jonka kanssa olen huoneen jakanut :) Pojatkin on kiltisti menneet nukkumaan. (Tällainen kiva viidakko-seinä papukaijoineen on makuuhuoneemme seinällä :)










Eilen illalla pojilla oli koululla kevät-myyjäiset ja kävivät siellä voittamassa arvonnassa kaikenlaista. Oli niin sateista silloin, etten viitsinyt pikku-neidin kanssa lähteä sinne. Päivällä kun olin yksin, niin mies haki mut seurakunnan ruokailuun ja kävimme myös kirppiksellä ja kierrätys-keskuksessa. Kierrätyksestä löysin kivoja eläin-aiheisia juttuja puutarhaan, ruukkuja ja tuikkujuttuja joita laitan koristeeksi sinne. Löysin myös lisää pieniä keraamisia nalleja, joita olen vähän niinkuin kerännyt.Sinne menikin vajaa neljä euroa rahaa, kirppikselle ei mennyt kuin 45 senttiä :). Sieltä ostin kalansuomustimen ja tukkasoljen. (Tuo suomustusrauta oli puoleen hintaan).





Voi kun tulis parempi sää, kun alkaa vapaapäivät, vois kotipihassa ja puutarhassa taas touhuta! Sitä odotellessa <3




Kun en voi ilman lupaa täältä ottaa sen enempää kuvia, niin kuvasin vain nämä kivat tapetit, tuon entisen poikienhuoneen tapetin papukaijoineen ja tämän kauniin kukka tapetin toisesta huoneesta.

maanantai 11. toukokuuta 2015

Heippa koti!



Tänään lähden kolmeksi yöksi tyttärelle hoitamaan lapsia. Eilen oli kiva äitienpäivä, kaikki lapseni ja lapsenlapseni olivat täällä. Sain toivomani lahjan: uuden ihanan patjan! En sitä kyllä vielä laittanut sänkyyn, vaan laitan vasta torstaina kun tulen kotiin.Lisäksi tyttö toi tullessaan juustokakun :)Vanhin poikani on ollut täällä kaksi yötä ja Rasmus kun huomasi, että "vieras" oli tullut, oli poissa kaksi yötä ja sen päivän välissä. Olin jo vähän huolissani siitä, mutta aamulla se tuli kotiin! Vaikka poikakin on täällä vielä, lähtee samalla kun mies lähtee viemään mua kaupunkiin.(Viedään samalla nuorimmalle tytölleni vanha pyöräni, kun hän on aloittanut työn noin viiden kilometrin päässä asunnoltaan.)




Vanhin tytär ja miehensä lähtevät lomalle kahdestaan huomen aamulla aikaisin, niin menen sinne jo valmiiksi.Tällä kertaa otan oman läppärinkin mukaan, koska mulla on päivällä vapaata, kun nuorin on päiväkodissa ja pojat koulussa. Voisin myös ottaa mukaan puuvillalankaa ja koukun, kun illalla harjoittelin tekemään ensimmäiset virkatut sydämeni :)






Keräsin kaikki pienet taimeni kahteen laatikkoon, jotka laitan keittiön pöydän päähän, että mies muistaa ne kastella :)Tänään tulee taas vuosi lisää meikäläisellekin, parin vuoden päästä sitten juhlat jos Herra suo ja elämme, niinkuin sanotaan :)Muutenhan synttärit menee enemmänkin äitienpäivän mukana, kun ne ovat niin lähekkäin. Silloin kun synnyin, synnyin äitienpäivän aattona eli niinkuin äiti sanoi: äitienpäivä-lahjaksi :)





Paviljonkikin tuli pystytettyä, tai itse asiassa sehän oli pystyssä koko talven, mutta siis tuli laitettua kattokangas ja hyttysverkko-seinät. Sekä vietyä sinne tarjoiluvaunu ja ulkotuoleja. Istuimmekin siellä eilen jonkun verran, vaikkei kovin lämmin ollutkaan. Kahvit kuitenkin juotiin sisällä, kahdessa vuorossa, kun keittiö ja sen pöytä ovat niin pienet. Kaikki lapset ja vanhemmat lastenlapset pelasivat sulkapalloa, jonkin laista soviteltua yhteispeliä, noin kolme vastaan kolme-neljä...Hauskaa tuntui olevan :D (Paviljongin kuva ikkunasta otettu).









Heipä-hei! Kirjoittelemisiin :)





lauantai 9. toukokuuta 2015

Kesämetsässä ja muuta jutustelua



Muutamassa päivässä,kun olin poissa metsästä, se oli muuttunut jo jotenkin kesäiseksi.








Valkovuokko-matto peitti maata.








Joen rannalla on rentukat puhjenneet kukkaan.








Muuten tässä on päivät mennä hujahtaneet ensin työn ja sitten muiden aktiviteettien parissa. Kaksi päivää olin töissä, keskiviikkona jäin suoraan töistä kaupunkiin ja illalla (tai yöllä :) olimme kotona puoli 12! Ja ihan hengellisissä piireissä olimme, emme missään "joron jäljillä".
Torstaina taas kylätalo-ilta, onneksi oli vapaata, kun niin myöhään oli päässyt nukkumaankin edellisenä iltana ja lisäksi piti leipoa kylätalolle.
Leivoin banaanikakun, se on varmaan ainoa kakku, mikä mulla on joka kerran onnistunut! Perjantaina olin isovanhempien päivässä (noin tunnin) nuorimman lapsenlapsen päiväkodilla ja illalla oli pyhäkouluvuoro. Oli kiva kun sain tytöntytön mukaan sinne! Tytöntyttöä muuten nauratti tuo sana : "tytöntyttö", se kuulosti hänestä varmaan hassulta :) Hänellä on tänään 4-vuotis synttärit ja ovat pitäneet kavereille synttärikutsut.Minä jo viime viikonloppuna annoin hälle synttärilahjaksi sen viime kesänä pihakirpikseltä ostamani Lundbyn nukkekodin (jota ite sisustin tässä välillä:D)






Huomennahan lapset tulevat ilmeisesti äitienpäivä-vierailulle kaikki, jos hyvin käy. Vanhin poikakin soitti, että tulee tänä iltana bussilla.
Leivoin huomiseksi suklaa-muffinsseja.








Kirjojakin tuli postissa pari kappaletta. Tilaamani villivihanneksista kertova Hulluna hortaan.









Sekä Villiviiniltä "ylimääräinen" arvontapalkinto, hänen kirjoittamansa kirja. Kiitos vielä kerran Villiviini <3




Toisenkin ylimääräisen arvontavoiton sain, tosin se ei vielä ole tullut. Röttelön remontti-blogista Elmeri (joka nimestään huolimatta on nainen) lupasi laittaa kaikille jotka olivat osallistuneet arvontaan Perhosniitty-siemensekoitus pussin :) Aion pyhittää ison ruohokenttämme taaimmaisen osan perhosille. Samalla leikattava alue vähenee, hyötyvät molemmat osapuolet!





Äsken Elmo haukkui jossain pihalla ja menin ovelle katsomaan, Elmoa ei näkynyt, mutta sen sijaan valtavan iso sammakko hitaasti paarusti pihan poikki. Ajattelin, oliko Elmo tehnyt sille jotain, kun se kulki niin hitaasti....otin sen käteeni, mutta en ainakaan huomannut mitään vammaa, nostin sen hiekalta ruohikon suojaan.




Hyvää huomista äitienpäivää kaikille äideille <3 Tämän päivän lehdessä oli tällainen hauska kuva, jonka laitoin jääkaapin oveen.




Hipsu-kirjahyllyn vartija lähettää myös onnittelut, vaikka onkin aika tuiman näköinen :)





maanantai 4. toukokuuta 2015

Kiva päivä!



Tänään isäntä ehdotti aamulla, että mentäisiinkö käymään Salossa. Kun ei työ-viestejäkään tullut kuin yksi, niin jätin sen toisille ja läksimme ajelemaan ihanassa aurinkoisessa aamussa. Joskus 9n maissa. Silloin oli vasta 2 astetta lämmintä ja laitoin lyhythihaisen paitani päälle vielä toppiksen. Tosin ohuehkon, mutta pitkän. Ja oli ihan sopivan lämmin. Menen asian edelle ja kerron, että takaisin tullessa se piti kyllä jo autossa riisua, kun oli lämpöä jo 12 astetta :)



Saloon tultuamme jätimme auton parkkiin ja läksimme kävellen eteenpäin. Kuinka ollakaan törmäsimme kohta tuttuun pastoriin ja mies kysyi häneltä, missä täällä on kahvila lähellä...tuttava sanoi että menkää Aarresaarelle (joka on kirppis & kahvila), sinnehän mielelläni suunnistin :D
Juotiin munkkikahvit ja sitten pääsinkin kiertelemään kirppistä. Mieskin kierteli tällä kertaa ja ostikin uuden hinausköyden, kun entinen oli mennyt aiemmin rikki.
Itse ostin puisen pakin 0,50 e, pinkin sydänkranssin 0,50 e, haamun näköiset suola- ja pippurisirottimet (sellaiset halaavat tyypit, varmaan tiedätte) tytölle 2 e ja tällaisen ihanan tuulikellon, joka toistaiseksi päätyi kuistille.







Samalla se sopii kuistilla ennestään olevaan papukaijaan. Luultavasti laitan tuulikellon kyllä kesällä ulos kilkattamaan.








Rasmuskin nautti kuistin lämmöstä.









Tapasimme myös tutun pariskunnan kaupungilla ja kävimme toisillakin kahveilla, toisessa kahvilassa. Menimme myös käymään Pelastusarmeijassa sekä kristillisessä kirjakaupassa. Pitseriassa kävimme syömässä. Valtava pitsa oli mulla, onneksi sain loput folioon ja mukaan, äsken söin sen iltapalaksi.
Oli niin hieno sää ja paljon ihmisiä liikkeellä, mies sanoikin, että ihan kuin ulkomailla oltaisiin :) On hyvä olla vähään tyytyväinen!




Illalla rupesin ompelemaan tai tuunaamaan... lapsenlapsen rikkinäisistä farkuista otin vetoketjulliset taskut talteen ja vähän koristelin niitä ja laitoin nyörin, niin niistä tuli kaulapussit, joissa voi pitää kännykkää, rahaa tai ehkä dgikameraakin. Kesällä se onkin hyvä, ettei tarvii aina ottaa laukkua mukaan joka reissulle.









Huomenna sitten taas töihin. Onneksi pääsen sopivaan aikaan bussilla naapurikylään, josta mies hakee minut. Että ei mene kovin myöhään.
Tytön pyykit ja omat lainakirjat pitää pistää kasaan, että mies saa viedä ne kaupunkiin, kun jättää aamulla minut kyydistä jo ennen keskustaa.
Toivottavasti olisi huomennakin hyvä sää!