Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 30. marraskuuta 2015

Viimestä viedään...
...nimittäin päivää marraskuun.Kyllä on ollut taas vaihteeksi NIIN harmaata, tuulista ja sateista. Kiva kuitenkin on ollut taas kotona touhuta, kyllä tuo viime viikko imi mehut minusta.
Tänään jo viideltä näytti ulkona ihan pimeältä, ainakin sisältä katsoen. Ompeluhommia olen vähän tehnyt. Tänään ostettiin miehen takkiin uusi vetoketju ja entisen monella ompeleella kiinnitetyn vetskarin purkamisessa meni aikaa, samoin uuden ompelussa, kun se ei koskaan onnistu kunnolla heti ekalla kerralla.Tappiot olivat: katkennut neula ja nuppineulan vetämä haava sormessa...Mutta hyvä siitä loppujen lopuksi tuli (minun entinen inhokki-homma). Ja palkaksi sain takin omistajalta halin ja pusun :DDSen jälkeen Rasmus änkesikin ompelupöydlle kaikkien tilkkujen päälle ja konekin alkoi oikkuilla ja rytätä lankaa.

Eilen sen sijaan ompelin lautasliina renkaita. Aineksina keltaista muovinauhaa ja jouluista puolukka-kangasta. Ystävältä saatuja molemmat. Muovinauhan ympärille siis ompelin kankaan, pätkin sen paloiksi ja ompelin sauman taakse ja käänsin niin , että sauma jäi sisäpuolelle.

Huomenna se onkin jo joulukuu. Hyvää alkavaa sitä ja pirteyttä pimeyteen :)
8 kommenttia:

 1. Hauskaa joulukuuta.
  Minusta tuntui, kun olin pyöräilemässä, jotta alkoi pimetä jä klo 13. Melkein olis pitänyt olla pyörässä valot! Vielä pimenee monta viikkoa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se pimenee, mutta onneksi jouluvalot lisääntyy :)

   Poista
 2. Vetskarin vaihto on siis...syvältä! Pari kertaa hommaan ruvennut. Mä olenkin tosin aika mämmäri ompelukoneen kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itsekään koskaan siitä tykännyt, mutta joskus vaan on pakko, jos ei halua maksaa korjausompelimoon....ps. mä olen ite joskus korjausompelimossakin ollut töissä ja sielläkin joutunut niitä ompelemaan :(

   Poista
 3. Minäkään en tykkää vetoketjun vaihdosta. ... argh
  Tutun näköisiä juttuja on usein blogissasi ja kiva nähdä mitä niistä jaksat värkätä, mua jurppii tää jalka kun ei voi mitään nyt tehdä pitkiin aikoihin eikä mennä mihinkään. . . .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jalka tulee pian kuntoon! Kiitos vielä kerran antamistasi askartelujutuista, kiva kun on materiaalia <3

   Poista
 4. Kiva idea. kiitos. Tämmöisiä lautasliinarenkaita taidan minäkin tehdä. Niin ja lempeää adventin aikaa!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)