Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 5. syyskuuta 2015

Verhoja syksyyn


Kesän aikana on ollut osassa ikkunoita vaan kapat tai läpinäkyvät verhot. Mutta kyllä nyt rupeaa jo tuntumaan siltä, että illalla tarvitsee jo valoja sisällä ja on tuntunut, että ikkunoista näkyy kaikki ulos valojen aikaan...jos vaikka alusvaatteissa kävelee sisällä tms. Vaikka meille ei kauheasti naapureista näy, niin itsellä on silti sellainen tunne, että jos joku katsoo...
Niinpä piti vaihtaa verhoja perjantai-siivouksen lomassa. Otin samalla vähän kuvia, ennen-kuvat tuli niin pimeitä, en varmaan tajunnut laitta digikameraan salamaa ja valoa vasten ei kuvat onnistu :( Jälkeen kuvat taitaa olla salamalla otettuja.
Olohuoneen ikkunaan vaihdoin viime syksyiset kirppis-verhot ja rumaa verholautaa peittämään laitoin olkkarin pikku-ikkunan pitsikapan.
Ennen:

Jälkeen:


Pikku-ikkuna sai peitokseen unikko verhot, aikoinaan entiseltä työkaverilta saadut. Tässä ennen:


Ja jälkeen:

Tänään on ollut vaihteleva sää, on sekä satanut, että paistanut. Aamulla käytiin halpis-kaupassa ja ruokakaupassa, silloin satoi kun lähdettiin. Takaisin tultua jo aurinko paistoi, vähän aikaa sitten taas satoi ja ukkosti,nyt on pilvistä muttei sada.
Tänään siivosin yläkerran makkaria ja siitä tulikin mieleeni, että lakanat on vielä koneessa...kun muistais laittaa kuivumaan. Nyt pitääkin varmaan laittaa ne kellariin kuivumaan.
Oli kauniita ja halpoja kukkien suojaruukkuja halpa-kaupassa, -80%, ostin kaksi, sain melkein kirppis-hinnalla :) Ei niistä kuitenkaan kuvaa. Pitäs varmaan lähteä laittaan ne pyykit. Mies on taas lämmittänyt savusaunan ja kutsunut kavereita saunomaan.
Minä ostin Unelmien talo ja koti-lehden ja suolatikkuja (siis sellaisia sipsin korvikkeita :)
Mukavaa lauantai-iltaa ja viikonloppua!Ps. Vamistauduin jo muutenkin tulevaan talveen ja parsin kuudet villasukat, neljät omat ja kahdet miehen :)

15 kommenttia:

 1. Kauniisti ja kodikkaasti olet laittanut, kuten aina. Punainen väri on niin ihanan lämmin.
  Minulla on ankeus- ja saamattomuuskausi, tuntuu, ettei saa mitään tähdellistä aikaiseksi. Siivosin nyt kuitenkin ja leivoin itselleni tonnikala-fetapiiraan, olen yksin, tai siis kaksin Sulon kanssa, kotosalla. Pikkutyttö on isomman luona kylässä Tampereella, mies ja koira Viitasaarella.
  Mukavaa ja iloista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saretska, samoin sinulle kivaa pyhää! Onneksi sinulla on sentään suloinen Sulo seurana :)

   Poista
 2. Verhoja vaihtamalla saa kyllä nopeasti kivoja muutoksia ja vaihtelua.
  Joskus pimeällä kissan kanssa ulkoilmassa huomaa, kuinka hyvin sisälle silloin näkee, kun lamput on sytytetty. Toisaalta näkymä on hyvin kodikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä totta, että kun pimeällä ja kylmällä katsoo valaistua ikkunaa, niin näyttää kodikkaalta :)

   Poista
 3. Mukavan pirteät ja raikkaat verhovalinnat! Ihan kivat. Jotain uutta syysverhoa tekis itelläki mieli, vaihtelu virkistää.

  VastaaPoista
 4. Teillä näyttää kyllä hyvin viihtyisältä:) Jännästi huoneen tunnelma muuttuu ihan eri näköiseksi kun verhot vaihtuu. Varsinkin tuossa kun pitsikappa vaihtui pitkiin verhoihin. Vaikka mekin metsän keskelllä asutaan, niin kyllä nyt on tullut vedettyä sälekaihdin pimeän tultua alas vessassa. Joinakin vuosina olen vetänyt muissakin huoneissa verhoja eteen pimeällä jo ihan sen takia, ettei se musta pimeys näy sisälle. Nyt viime vuosina on annettu verhojen olla sivussa. Nyt ei joka ikkunassa edes verhoja olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä verhot kun vaihtaa, niin olis helppo vaihtaa muutenkin tunnelmaa...tällä kertaa kyllä jäi melkein pelkästään verhojen vaihtoon... Yläkerran makkaria pitäs kyllä vähän sisustaa...

   Poista
 5. Äitini aina vaihteli verhoja. Itse olen tosi laiska siinä hommassa. Kauniilta näyttää : )

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin äiti vaihteli verhoja, siitäpä kai itsekin olen sen perinyt :)

   Poista
 7. Verhojen vaihto piristää aina .

  VastaaPoista
 8. Kyllä verhot luovat kodikkuuta. Minusta tuntuu, että meillä on vielä kovin kalseaa, kun ei ole verhot ikkunoissa. Ei olla vielä saatu verhotankoja laitettua, pihalla menee Isännän aika nyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siihen on tottunut, että verhot on ikkunassa, vaikka valoa ulkoa tulisi tietysti enemmän ilman verhoja :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)