Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 12. syyskuuta 2015

Sadonkorjuun aika, laiskan viljelijän ja sateisen kesän tuotokset :(

AamusumuaNyt on loput perunat kuokittu ylös. Eihän niitä ollutkaan kuin kolme lyhyttä riviä, koska kokeilin muitakin kasveja pikkuisella kasvimaallamme. Jälkiviisana ajatellen olisi ehkä kannattanut laittaa lähes pelkästään perunaa, koska se tuntuu parhaiten kuitenkin kasvavan. Vaikkei hääppösesti sekään. Puoli ämpärillistä tuli perunaa, kun olin siitä jo aiemmin pariksi keitto-kerraksi ottanut.

Kokeilu kasveista sipulia (melko pieniä) tuli kymmenkunta. Kesäkurpitsaa yksi noin miehen keskisormen kokoinen ja muut sille maalle istutetut epäonnistuivat kokonaaan. Eli kiinankaalit, jotka ötökät söivät ihan reiílle, retiisit, joita ei tullut ollenkaan tähän maahan ja ei myöskään herneitä.
Kasvulaatikkoihin tuli retiisejä (on jo syöty), lehtisalaattia (jota on vielä muutamille leiville), paprikaa, josta ei tullut mitään ja tomaatteja, joita on vähän pieniä vihreitä (osa vasta kukkii). Ai niin, ja muutama palko herneitä. Toivotonta kasvatusta :( Tänä kesänä olisi totisesti kaivannut kasvihuonetta, vaan tiedä häntä olisiko sekään auttanut. Vika saattaa hyvinkin olla viljelijässä ja maassa, kastemadot siellä kyllä kasvavat kovasti, ehkä pitäisi ruveta niitä kasvattamaan :)


Kuistilla oleviin tomaatteihin (naapurilta saatuihin) ei tullut edes kukkia ja talvehtineeseen paprikaan tuli sen viimeisillä voimillaan, ennen kuolemaa, pusertama vauva-paprika joka tässä on ainokaisen kesäkurpitsan kanssa . Alustana on teevati, ei suinkaan lautanen...siitä näkee koon...Ei kovin mahtavasti mene muutenkaan. Vaan toivossa eletään ja hyvin menee kun ei ajattele...
Eilen oli työpäivä ja illalla pyhis, jossa oli 16 lasta. Itsellä on ollut pientä nuhan poikasta, päätä särkenyt ja kurkku käheä, että siihen nähden työ ja pyhäkoulu menivät kuitenkin sutjakkaasti.


Kirppikseltä löysin yhtenä päivänä kivan mekon, oli puoleen hintaan eli 2,50 e. Kokeilin sitä aiemmin paidasta tekemäni boleron kanssa. Tykkään :)"Olkaa ahdistuksessa kärsivälliset, toivossa iloiset, rukouksessa kestävät, palvelkaa Herraa ilolla", jotenkin noin sanotaan Isossa Kirjassa, niin kaukana siitä meikäläinen joskus on...niinkuin varmasti moni...
Mutta siunausterveisin Sesse, epäonnistunut viljelyssä ja niin monessa muussa...

8 kommenttia:

 1. Noista kasvatuksista, niin tää kesäkin nyt oli ihan mahdoton. Minä en edes viitsinyt laittaa mitään, kun jänikset sitten syö sen jos jotain saa vähän kasvamaan. Näyttää muuten kivalta tuo sinun mekko/boleroyhdistelmä:) Tuo raamatunkohta on hyvä, vaikka en kyllä osaa olla kärsivällinen enkä noita muitakaan... mutta tietäähän se Herra ketä on joukkoonsa ottanut! Ja tuleehan mulle mieleen se laulu; "ei täällä ole sankareita, hävinneitä on niin monta, kerjäläisiä vain uupuneita" jne. Päivä kerrallaan tai hetki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kesä oli mitä oli....Tuo Simojoen laulu on kyllä niin hyvä!

   Poista
 2. Ihana asu jälleen mutta sulle nyt sopii mikä vain kun olet niin hoikka !
  Sipulin kasvatukseen vinkki et kannattaa laittaa tuhkaa maahan ja kaivaa sen sipulin ympärys sormella tavallaan auki eli pyörittää sen ympäri kolo.
  Herneen kasvatus auttaa vuorovuosin perunamaalle, tän vinkin sain itse kun pähkäilin viime vuonna pieniä perunoita ja nyt on hernettä ja pieniä palot on mullakin mutta kukkii kovasti yhä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Ja kohteliaisuudesta :D

   Poista
 3. Suurinpiirtein samanlaiset satonäkymät kuin meilläkin.
  Tosi ihana tuo siun mekko, sopii siulle hyvin.

  VastaaPoista
 4. <3 Aurinkoista ja siunattua sunnuntaita sinulle kuitenkin, olosuhteista huolimatta...tuttuja tuntemuksia meistä monelle, SIU! Onneksi ARMO RIITTÄÄ <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaksi tyttöäni ja toinen poikani kävivät kylässä aurinkoista sunnuntaita piristämässä ja nuorin lapsenlapsi :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)