Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 7. syyskuuta 2015

Lasten leikkiä
Eilen minua alkoi taas lapsettamaan kun lattialla oli valmiina lasten leikkitavara-laukun lisäksi myös vauvanukke, johtuen siitä, että meillä kävi lauantaina vierailulla söpö kaksi-vuotias tyttönen (ystävien lapsenlapsi).
Niinpä, kun mies suunnitteli syksyn ensimmäiseen sählyyn lähtöä, minä sulkeuduin yläkertaan ompelemaan. Tai harjoittelemaan sitä. En nimittäin ole mikään mestari vaatteiden ompelussa, en edes nuken vaatteiden. Mutta sai nukke jostain vanhasta paidan palasesta pikkarit, mekon ja pannan :)
Vaan ei se siihen jäänyt. Rupesin myös tekemään "hänelle" sänkyä. Vintistä pahvilaatikko, jonka päällystin tapettinäyte-paloilla, ettei tekstit näy. Sen päälle vielä vanhasta kapeasta kuistin kapasta röyhelöverho ympärille, niinkuin ennen laitettiin äitiyspakkaus-laatikkoonkin.


(Rasmus tietysti tarjoutui työnjohtajaksi :)

Patjaksi monin kerroin taitettu, pehmustettu koiran makuualusta, jonka tyttö oli joskus tehnyt meidän entiselle koiralle koulu-käsityönä. Olin sen juuri pessyt ja nykyinen koira kun nukkuu missä sattuu, eli ei käytä sitä, niin hyvin jouti.
Peitoksi ompelin saamistani sänkypeiton paloista täkin.
Valitettavasti vaan jouduin tämän söpöliinin viemään kylmään vinttiin nukkumaan, kun ei muualla ole tilaa :(


Lopuun vielä kuva toisesta nukke-tyttösestä, jolle olen vaatteet ja laukun ommellut aikaisemmin. Hän onkin jo oikein neiti :)

Pilvistä on ja sataa, pimeän päivän piristykseksi join äsken capuccinoa, mies lähti ihan kahvilaan käymään, en jaksanut nyt itse lähteä.
Pirteätä päivää teille pimeästä huolimatta...vaan mistäpäs minä tiedän, vaikka teillä päin paistaisi aurinko :)

8 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta postuksesta! Oli todella miellyttävää lukea ompeluksistasi ja juuri suloiselle nukelle.
  Muistan nuorempana, kun olisi ollut töiden jälkeen järkevintä tehdä kotitöitä, kun lapsiakin oli, tein nukenvaatteita. Eräs asiantuntija sanoi minulle, että kyllä tuo on tärkeätä. Se on terveydenhoitoa. Ihmisen tulee saada tehdä myös sitä mitä tekee mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kyllä ihmiselle on hyväksi säilyttää lapsenmielisyytensä :)

   Poista
 2. Pieni lapsettaminen silloin tällöin on ihan terveellistä. Ja jos talossa käy lapsia kylässä, on kiva antaa heille jotain mukavaa ajankulua.

  VastaaPoista
 3. Kun paistaiskin aurinko... vaan ei, ainakaan nyt. Ihan kivat kuteethan noille pikkuisille tuli:) Ja olihan sulla tuommoinen pikku apulainenkin avustamassa ja kokeilemassa onko mukava nukensänky. Mua on tytöt joskus pyytänyt tekeen nukenvaatteita, toisinaan suostun, toisinaan en. Riippuu mikä tuuli sattuu olemaan, koska se vaatii tiettyä innostusta.

  VastaaPoista
 4. Oi, leikkimielisyys pitää säilyttää..kaunista ja suloista teit vauvalle..ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on...lapsenmielisyys kunniaan :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)