Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kukkia ja vieraita :)
Tänään kuvasin pihan uudempia kukkasia. Kännykällä tosin vain, kun se sattui olemaan taskussa.
Tällainen kukka oli puhjennut siihen puolikuolleena pelastamaani kukkaan. Tuollaiset kellomaiset kukat ja vähän nokkosen näköinen lehdistö.


Uusi pihakirppikseltä saamaani ruusuangervon alkukin kukkii jo, vaikka on pieni :)Entisistä kukkivat Kuuliljat...


Orjanruusu(ko?) puska kovastkin........ja Malvat aloittelevat myös kukintaansa, kovasti on nuppuja :)
Vihannesmaalla kukkivat kesäkurpitsat.

Tänään olikin varsin kaunis ja lämminkin päivä, mitä nyt vähän tuuli. Meillä oli kylässä Afganistanista muuttanut perhe, mies on ollut Suomessa jo kolme vuotta ja osaa jo hyvin suomea, vaimo ja lapset ovat olleet vasta puoli vuotta, kaksi vanhinta lasta osaavat jo suomea, mutta äiti ja nuorin lapsi eivät juurikaan. Vanhin lapsi ei nyt ollutkaan mukana, kun oli leirillä. Olin tuonut ullakolta leluja pihalle viltin päälle, jossa nuorimmainen varsinkin leikki. Hän oli syöttänyt vauvanukelle punaherukoita, huomasin jälkeenpäin :D Minäkin opin sanan farsin kieltä: vauva on nuunuu :) Sen kertoi perheen äiti, vaikka meillä ei varsinaisesti ollutkaan yhteistä kieltä.
Kävimme lopussa vielä heidän kanssaan Kasvihuoneilmiössä, mistä he lähtivätkin sitten kotiin. Me kun tulimme kotiin ukkonen jo jyrähteli ja taivas vetäytyi pilveen. Varmuuden vuoksi keräsin keinun ja tuolien pehmusteet pois ja samoin narulla melkein kuiviksi kuivuneet pyykit.Ei siellä kuitenkaan ole alkanut satamaan.
Nyt on elokuu alkanut ja saa nähdä miten pian alkaa taas sijaisuuksia tulemaan...yritin hakea yhtä toista työpaikkaa, jossa olisi ollut töitä samassa paikassa ja kolme päivää viikossa, mutta en saanut Se olisi ollut vähän eri alalta. Mua kun stressaa tuo eripaikoissa juokseminen, sais olla jossain samassa kivassa paikassa, eikä aina tulis uusia paikkoja :( No mutta sillä mennään mitä on!Hyvää elokuun alkua!

6 kommenttia:

 1. Nyt alkaa minun nauttimat viileät kelit kai olla historiaa mutta toivottavasti niin ei ole.
  Kuka sen kyläilyn esti, en minä ainakaan, olen nyt odotellut tietoa pääsystä polven tekonivelen leikkaukseen joten vielä voitas nähdä vai . . . . .?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinä menet myös siihen leikkaukseen, kyllä J sai ainakin siitä hyvän avun ja on ollut tyytyväinen :) Tässä nyt on ollut kaikenlaista ja mun pitäs melkeen tulla sit bussilla...Lammillekaan ei taida olla käyntiä.

   Poista
 2. Erilaisiin ihmisiin tutustuminen on rikkaus ja vähentäisi varmasti rasismia ja erilaisuuteen kohdistuvia ennakkoluuloja.
  Meiltä on Kasvihuoneilmiöön n. 20 km ja täällä tuli vettä oikein kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo Afganistilaiset kehuivat miten hyvä maa suomi on! Ainoat varjopuolet olivat syksyn pitkä pimeys ja sulkeutuneet ihmiset, ei saa helposti kontaktia...Täällä ei satanut kuitenkaan. Mehän asutaan sit aika "lähekkäin" kun meiltä on Kasvihuoneilmiöön noin4-5 km :)

   Poista
 3. Ihania kukkijoita Sinulla...elokuun lämpö hellii! Meillä ei onneksi ole ollut ukkosta! Tuo kasvihuoneilmiö onkin ihan uusi paikka minulle...hyvin mielenkiintoinen!

  On niin kiva tutustua ihmisiin eri puolita maailmaa, harmittaa vain monen ennakkoasenteet maahanmuuttajia kohtaan, paljon meillä on myös heiltä opittavaa niin elämänasenteessa, perheestä välittämisestä jne. Surullisia tarinoita heiltä kuulee matkasta turvaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kehuvat suomea niin hyväksi maaksi, miten raikas ilma täällä on ja kaikki asiat hyvin, vaikka mies totesikin, että nykyisin on kaikilla ihmisillä joka paikassa ongelmia...Ja hänen kääntymisensä kristityksi on oma ihmeellinen tarinansa sekin :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)