Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Vielä on aikaa...Arvontaan :DMuuten tämän päivän kuvasaldoa ja tekstiä. Tänään kävimme ensin autolla naapurikylässä, sieltä bongasin tämän ihanaisen auton :)

Kotiin tultuamme otimme Elmon myös autoon ja lauloin Elmolle: "Mennään autolla kävelemään.." sävelellä joka aikoinaan Sesam-tie ohjelmassa oli "Mennään autolla ajelemaan"-laulu. Nuorimmaiseni oli pienenä intohimoinen Sesam-tien katselija, niin itsekin vielä muistan Sesam.tien tyypit ja ne laulut :D
Ajettiin eräälle lähistön rauhalliselle tielle ja jätettiin auto tien poskeen ja tehtiin kunnon lenkki kävellen. Mansikoita ja mustikoita maistelin matkalla.
Tämä kuva sieltä tien varrelta. Ei ollut enää vellikelloa paikallaan, vaikka naru oli.Eilisestä sen verran, että oltiin ystävällä Espoossa,hän tarjosi meille maukkaan ruuan sekä israelilaista vaniljan makuista murukahvia. Se oli hyvää. Hän oli sen Helsingin Israelilaisesta kaupasta ostanut. Tosin on itsekin käynyt Israelissa 9 kertaa. Nyt alkukesästä hän oli ollut ystävänsä kanssa Afrikassa ja katsoimme tietokoneella heidän ottamiaan kuvia sieltä. Kirahveja, (tiesittekö muuten mistä erottaa poika- ja tyttökirahvin? Minä en tiennyt, mutta nyt tiedän, että tyttökirahvilla on vaaleammat "läikät/pilkut" kuin pojalla.), norsuja, apinoita ym. Kuvia oli myös aids-orpojen kodista (ystävän ystävä oli ottanut sieltä kummilapsen) sekä Victorian putouksilta. Sieltä olimme saaneet häneltä myös kortin.
Kävimme myös tekemässä lenkin hänen ja pienten koiriensa kanssa meren rantaan. Ne kuvat ovat vielä digikamerassa. Nyt siis vain kännykkä-kuvia.
Ennen ystävälle menoa kävimme hakemassa sieltä Roskalava-ryhmästä varaamani Tv:n sekä toisesta paikasta siinä lähellä tämän kellon :) Ilmaisia siis molemmat.
Oho, kuva oli jäänyt kääntämättä!
Toisen kellonkin sain "kaupan päälle", se on nätti posliininen seinäkello ruusukoristein, koneisto vaan pitäisi vaihtaa...vein sen ullakolle seinälle parin muun kauniin, mutta käymättömän kellon kaveriksi :)
Mutta nyt näihin kuviin lopetellaan taas, kivaa maanantain jatkoa, aurinkokin pikkuisen pilkahti.Ps. mun kukkamaahan on kasvanut hyasinttejä :)

14 kommenttia:

 1. Vaiherikas päivä - ja pakettiauto on hauska - noita näki ennen vanhaan paljonkin ja osa ihmisistä jopa nukkui niissä matkan aikana!
  Israelissa en ole itse käynyt ja mieli tekisi, mutta vielä ei ole tullut tilaisuutta - ja meidän isännän saaminen sinne olisi kyllä iso ihme. Mutta onneksi ihmeitä tapahtuu;)
  Hyvää kesän jatkoa sinulle, Sesse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään Israelissa käynyt... Samoin mukavaa kesää!

   Poista
 2. ♥oiii, mikä pakttiauto! Hyvää alkanutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli suloinen! Kauniimpi luonnossa, kuin tuossa kaukaa otetussa ja suurennetussa kuvass, epätarkka. Ihania kukkatarroja koristeena.

   Poista
 3. Ihana auto, oikea kesäauto, täällä meitin kylällä ajelee joku oikeen pinkin värisellä matkailuautolla..sekin on aikas hauska näky..Ei ole kauaa kun sanoin mihelle et mistähän saisi sellasen vanhanajan asuntovaunun, joka muistuttaa kananmunaa ja kooltaa aikas pieni..sellaisen kun saisi voisi lähteä pienelle reissulle ja nukkumapaikat olisi kyydissä..eipä sellaiseen paljon muuta mahdukkaan..ei taida enää sellaisia asuntovaunuja löytyä :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että hyasintti on kasvanut ja kukkii!
  Olen suunnitellut mennä ystävän kanssa siellä israelilaisessa kaupassa käymään. Mistään ei tahdo saada israelilaisia tuotteita, vaikka ne OVAT maailman parhaita. Monet hedelmät tuodaan kauppoihin mahdollisimman kaukaa, toiselta puolelta maapalloa ja ovat laadultaan heikkoja. Israeliin on runsaan 4 tunnin lentomatka. Päästöjä riittää ilmastoon tällä tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupasta ostan yleensä israelilaisia appelsiineja, jos niitä vaan on saatavilla...

   Poista
 5. Mielenkiintoinen tuo vanha rakennus vellikelloineen (siis puuttuvine sellaisineen). Vanhat rakennukset on kiinnostavia. Miettii millaista hyörinäää niiden ympärillä oli ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuossakin oli iso, pitkä harmaa talo vieressä ja auto oli pihalla, joten on varmaan ainakin kesäkäytössä :)

   Poista
 6. Toinen on tulossa ja onko vielä kolmaskin :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)