Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Hame tunikasta ja vintin kuulumisiaTällainen kimppu ruusuja miehen ensimmäisiltä synttärivierailta, jotka siis kävivät etu-ajassa tässä yhtenä päivänä. Mies sai myös ison suklaalevyn, josta antoi osan mulle ( :D) ja villasukat sekä hunajaa.
Yhtenä päivänä kokeilin jotain pieniä vaatteita ja raivasin niitä pois kaapista. Tämän pikkumekon, jota olen joskus pitänyt tunikana, kankaasta tykkään, niin että en raaskinut siitä luopua. Niinpä päätin tehdä siitä puolihameen.

Ensin saksin ihan ylimmäisen osan pois. Siinä oli takana sellaiset lenksut ja niissä puvun kangasta oleva ohut nauha, joka kiersi niissä lenksuissa nyorin tapaan.


Mahdollisimman yksinkertaisesti leikkasin hameen yläreunan harkkosaksilla ja käänsin ja ompelin sen taitteen nurjalle puolelle. Tuon "nyörin" kiinnitin eteen muutamalla pistolla ja solmin löyhälle rusetille somisteeksi ja samalla merkiksi kumpi on etupuoli :) Mustasta kierrätetystä ohuestä silkkinauhasta vielä hengariin ripustuslenkit vyotärölle. Ja se oli siinä.

Meillä on niin pienet tilat, ettei millään meinaa saa saada hyviä kuvia peilinkään kautta. Toisessa on eteisen sotkut ja toinen on komeron ovessa olevasta palapeilistä. Kännykällä edelleen :)
Vinttiä olen enemmän ja vähemmän järjestellyt joka välissä ja vaikka olen jotain saanut sieltä poiskin raivattua, niin tavaraahan siellä riittää. Sen verran kuitenkin siivosin ikkunan edustaa, jossa yksi pöytä ja tytön vanha piianpeili ovat säilytyksessä, että tein siihen leikkipaikan huvikseni. Eli vintin komerosta nostin leluja ja lasten lehtiä + kirjoja siihen esille, jos vaikka sattuu olemaan joskus lapsivieraita, niin siinä voi leikkiä vaikka kotia. Tässä muutama kuva.
Ihana sää on ollut tänään, kasvimaalla ruopsutin ja tuli hiki, ei ollut hattua päässä ja päällä oli selästä aika avonainen toppi, niin piti tulla välillä sisälle, ettei saa liikaa aurinkoa. Mukavaa keskiviikkoa kaikille :)
7 kommenttia:

 1. Helposti syntyi kiva hame:) Kyllä tuossa leikkipaikassa varmasti lapsivieraat viihtyvät. Ja onhan sitä itsekin kiva katsella noita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tullut noita leluja keräiltyä (omaksikin iloksi) kirppiksiltä ja siinähän niitä on sitten lapsivieraillekin :) On tosin jonkun verran vielä nuorimmaisenikin entisiä...

   Poista
 2. Helposti syntyi kiva hame:) Kyllä tuossa leikkipaikassa varmasti lapsivieraat viihtyvät. Ja onhan sitä itsekin kiva katsella noita.

  VastaaPoista
 3. Ihana hame, ja kaunis ja voi miten kiva paikka olisi lasten leikkiä tuolla vintillä ja vinteillä on ihan omanlaisensa tunnelma..itsekkin leikkinyt pienenä vintissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen lapsena leikkinyt vintissä myös ja nuorena tyttönä oli mulla "oma soppi" siellä :)

   Poista
 4. Moi, koska ne synttärit ovat ohi ja voit lähteä stressilomalle ?
  Sitä tarvii jokainen tässä !

  VastaaPoista
 5. Ens viikolla ovat ohi...katotaan miten nää jutut täs menee, mut yritetään tavata tässä synttärien jälkeen jos sopii :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)