Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Hyvää Juhannusta edelleen!Eilen oli onneksi aamuisen sateen jälkeen suht kiva sää. Iltapäivästä jo alkoi aurinkokin paistaa. Olimme siis siellä Vivamossa katsomassa Palavapensas-näytelmää ja sitä ennen kävimme Vivamon ravintolassa syömässä. Tyttö oli seuranani näytelmässä, kun mieshän oli näytelmässä mukana.
Kotiin lähdimme aika pian näytelmän jälkeen, paitsi että kävimme kahvilla vielä.
Illalla kävimme kylän kokolla. Oli ensimmäinen kerta siellä, vaikka syksyllä tulee jo viisi vuotta kun on täällä asuttu. Hyvin kokko paloi. Siellä oli myös ennen kokkoa elävää musiikkia ja myynnissä makkaraa, mehua, kahvia ja pullaa. Mies osti meille makkarat.


Tänään onkin ollut tavan mukaan sateinen päivä. Eikös se joka toinen ole sateista? Mies lähti lenkille ja minä laitoin saunan lämpiämään, mies oli tehnyt itselleen vastankin.


Luin ennen Juhannusta Metsäntytön-blogista ohjeen pika-boleroon ja pitihän sitä kokeilla saman tien. Ja saman tein kahdesta vanhasta paidasta :)

Tässä on tytön entinen (kai?) valkoinen v-aukkoinen trikoopaita materiaalina.


Ja tässä toisessa kukallinen trikoo jakku kirppikseltä. Poistin siitä vain napit ja lyhensin reilummin helmaa, joka oli jotenkin "venähtäneen" näköinen. Muuten tein samalla ohjeella. Metsäntytön bolerossa oli vaan leveämmät nauhat, mutta mulle sopi paremmin nuo kapeat. Metsäntyttö-blogin löytää ainakin googlettamalla, siellä tarkempi ohje :)

Virkkamistani Afrikankukista (joihin sivumennen sanoen tuli luvattoman paljon virheitä, kun en jaksanut joka kerran ohjetta seurata, eikä muisti toiminut kunnolla :) kokosin tällaisen, ajattelin laittaa sen vaikka tyynyyn tai kassiin.
Räväkät värit....ostin joskus kirppikseltä pussillisen noita pumpulilankoja, noin 7 kerää, maksoivat yhteensä kaksi euroa! Ei paha, niistä on mulle ollut paljon iloa, olen noiden afrikankukkien lisäksi virkannut muitakin kukkia ym ja vielä on muutama kerä jäljellä.


Nyt kohta saunaan, hyvää Jussin jatkoa :)4 kommenttia:

 1. Kivat bolerot ja afrikankukat!
  Voi kun pitäisi lähteä poimimaan lupiineja :)

  VastaaPoista
 2. Lupiinit on kauniita ja täällä niitä on vähän liiankin paljon :)

  VastaaPoista
 3. Hauskat tuli ja niitä on niin helppo tehdä. Mullakin yksi oranssi, jossa myös tuollaiset kapeammat nauhat. Nuo afrikankukkavirkkuut on kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva bolero-ohje oli :) Nyt olen kerinyt 13 kerää matonkudetta, ilmaiseksi joskus saatua, joka oli ihan sekaisessa kasassa muutaman vuoden ollut vintissä :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)