Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 23. toukokuuta 2015

Siivouspäivän kirpparit



Tänäänhän oli valtakunnallinen Siivouspäivä ja samalla Kirpputorien päivä, muistaakseni. Mies oli ottanut kalenteriinsa ylös yhden kirpparin ja minä yhden. Joten tiedossa oli kirppistelyä tänään. Aamulla lähdettiin ekalle kierrokselle. Eli ensin Kylätalon kirppikselle. Sieltä ei tullut ostettua mitään, mutta ilmaispöydästä mies sai täyden laatikon After eigth-minttusuklaata ja vajaan laatikollisen kissanruokaa :) Ja minä löysin sen jälkeen vielä ilmaispöydästä Rooibos+hunaja teetä vajaan rasian. Ja hyvät, maksulliset, pullakahvit joimme siellä myös. Samalla kävimme myös kaupassa.









Iltapäivällä sääkin alkoi parantua ja läksimme toiselle pihakirppikselle. Sieltä ostin kolme punapallollista juomalasia (minulla on samoja laseja ennestään).
Ostin myös kolme taimea: Pihasyreenin, Tuoksuvatukan ja Ruusuangervon taimet, 2 e/kpl. Ilmais-pöydästä sain pussillisen kissan"hiekkaa". Se on puupohjaista, joten en tiedä kelvanneeko kisuille tarkoitukseensa... Sielläkin joimme kahvit :)
Sieltä tullessamme "löysimme" ihan omalta kylältä uuden kirppiksen, joka on ollut kolme viikkoa toiminnassa. Sieltä ostin ainakin kaksi ihanaa ruusukuvioista suojaruukkua. Jotenkin on tunne kuin olisin ostanut jotain muutakin, mutta ei kuitenkaan ole mitään mielikuvaa, mitä se olisi ollut. Ehkä ei mitään ollutkaan...Mies osti itselleen lukemista.
Sen jälkeen poikkesimme vielä vanhan osto-ja myyntiliikkeen kirppiksellä, josta mies osti kaksi vanhaa puista puutarhatuolia, joista kotona hioi pois vanhat kuluneet maalit. Saavat toistaiseksi olla maalaamattomina, niinkuin ovat meidän entisetkin harmaantuneet puutarhatuolit.









Minä siivosin vielä eteisen ja kuistin, varsinainen siivouspäivä mulla oli jo eilen. Nyt on sauna sauhuamassa ja aurinkokin taas vaihteeksi paistaa, tässä välillä kerkisikin jo taas sataa. Ja kova tuulikin on tänäänkin ollut, samoin kuin eilen, jolloin siirsin Päivänsinen taimet jo ulos. Ja näin aluksi laitoin lasit niitä suojaamaan kovalta tuulelta.. Paprikan, tomaatin, kirsikkatomaatin ja kiinankaalin taimet on mulla ollut nyt kuistilla. Ja kesäkurpitsan taimet sisällä, ne vasta alkavat nousta. Kuvituksena parin päivän takaisia kukkakuvia. Voidaanko niihin lukea myös kaunis voikukka niitty :D ?










Mukavaa lauantai-iltaa ja viikonlopun jatkoa!

18 kommenttia:

  1. Kyllä kauniit kukat ilahduttaa silmää, myös tuo voikukkaniitty. Meillä ei ole tässä lähellä tuollaisia. Olen ylipäänsä nähnyt kai vasta yhden voikukan tänä keväänä ja sekin taisi olla Lieksan keskustassa. Meillä on jotenkin aika karua. Vuorenkilvet ilahduttavat kukinnallaan sentään omassa pihassa nyt. Siunattua sunnuntaipäivää teille sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan hyvä päivä oli ja srk:ssakin käytiin, myös kasveja tuli istutettua :)

      Poista
  2. Siivouspäivät, siis kirppispäivät on ihania. Minä olin eilen töissä. Ilmakin oli kyllä ihan kamala.

    VastaaPoista
  3. Tällaiset kirppis/siivouspäivät on ihania..itsellänikin meni ilta työssä ja aamulla en vaan ennättänyt yhdellekään myyntipöydälle pysähtymään kun pyörällä hurjastelin töihin. Mutta onneksi muuta ovat tehneet kivoja löytöjä!

    VastaaPoista
  4. Tuollasesta päivästä en ole tiennytkään, varmasti tosi mukavaa.
    Että siulla on kauniit tulppaanit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oikeasti nuo tulppaanit on kyllä himpun verran kirkkaamman punaiset, kuvassa väri näyttää kauniimmalta :)

      Poista
  5. Vai oli valtakunnallinen siivouspäivä, enpä ole minäkään sellaisesta kuullut! Ehditte monille kirppareille, joskus sieltä löytää iloisia yllätyksiä. Ihanat tulppaanit kukassa!

    VastaaPoista
  6. Hienot tulppaanit, kaunis väri! Kyllä olis tässäkin "valtakunnassa" pitänyt pitää siivouspäivä, vaan jos tänään alottas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeasti väri on punaisempi, kuvassa kauniimpi :)

      Poista
  7. Voihan pahus - taas meni minulta tämä Siivouspäiväkirppistely ohi - en muistanut koko juttua!
    Mutta mukavia löytöjä olet tehnyt - etenkin nuo taimet tulevat ilahduttamaan pitkään!
    Aurinkoista helluntaita, Sesse <3

    VastaaPoista
  8. Ihania tulppaaneja sulla. minäkään en tiennyt siivous/kirppis päivästä mitään kun enään raaski tilata lehteä jossa oli kyllä montakin kun sen sain tänään lukea tuttavalta. Nuo ostamasi taimet ovat sitten kovia leviämään et kannattaa kurittaa jollet halua niiden leviävän jokapuolelle.

    VastaaPoista
  9. Kauniit tulppaanit sulla, mun vasta nupulla mutta tulossa on. Täällä oli myös aika monessa paikassa kirppiksiä mutta ei tullut mentyä kun oli niitä pihahommia ja ajelua. Ilmaispöytiä en täällä ole missään nähnyt, saitte hyviä herkkuja siitä :)

    VastaaPoista
  10. Hyviä herkkuja sekä meille että kissoille :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)