Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Aurinkoa, tuulta, rakeita ja aurinkoa...Vaihtelevilla säillä on alkanut toukokuukin. Aamupäivällä piti lähteä seurakuntaan, mutta Elmo oli ulkona vapaana ollut aamun miehen kanssa, eikä ollut ollenkaan samaa mieltä siitä, että hänen pitäisi sisään tulla... Ja tuntien Elmon itsepäisen luonteen, sanoin miehelle, että en jätä Elmoa niin pitkäksi aikaa yksin pihaan, vaan jään kotiin. Mies meni sitten yksin, tai oikeastaan ei yksin vaan pastorin kanssa.Minä menin Elmon "seuraksi" ulos ja tein pihahommia. Kitkin ja lisäsin uutta multaa ruohosipuli-ja raparperi-paikoille. Kiskoin puukatoksen katolla säilytyksessä olleet vanhan paviljongin rauta"pylväät" ja irrottelin ne toisistaan...niistä on tarkoitus tehdä nykyisen paviljongin "sisäänkäynti", johon tulisi sitten myös Päivänsini-köynnöstä, jos suunnitelma onnistuu...Päivänsineä mulla on kasvamassa sisällä.
Olin myös mieheltä saanut ulos puulavasta tehdyn "työpöydän" (joka oli hällä ollut autotallissa, sitten mies sai ystävältä kunnon työpöydän sinne, ja minä perin lavapöydän)ja samalla sain myös vanhan keittiökaapin, joka miehellä myös oli ollut autotallissa.Tietenkin juuri siinä kaapissa oli säilytetty jotain öljy-pöniköitä ja sen pohja oli ihan öljyinen. Joten otin Fairy-vettä ja vanhan rätin ja pesin sen kaapin. Tarkoituksena on säilyttää siellä puutarha välineitä, ruukkuja yms.

Lisäksi keräsin taas nuoria voikukan lehtiä salaattia varten.Ja vähän siankärsämönlehteä siihen mausteeksi. Näiden askareiden ajan olikin ollut ihan kiva sää, osin tuulinen kyllä, mutta aurinkoinen. Sitten lähdimmekin Elmon kanssa sisälle ruuanlaittoon. Pyttipannua, salaattia ja eilistä pasta-kinkkusalaattia myös.
Myöhemmin kun mieskin oli tullut jo kotiin ja ollut päikkäreilläkin, lähdimme kävelylle.Taivas oli mennyt pilveen ja oli aika viileätä...yht äkkiä alkoi sataa rakeita ja satoikin niitä aika kovasti. Käännyimme takaisinpäin ja koko ajan satoi märkiä rakeita. Mullakin oli ulkohousut ja pusakka ihan märät.


Myöhemmin otin nämä kuvat, näissäkin näkyy, että maassakin oli vähän rakeita. Otin nämä kuvat kuistin ikkunasta "terassille" päin. Vesi vielä virtasi katolta ennestään täyteen saaviin, siksi tuo veden pinta poreilee...
Kun myöhemmin katselin keittiön ikkunasta, niin tietä pitkin loikki jänis-jussi ja pysähtyi istumaan meiän tiehaaraan. Lähti siitä pompahtelemaan tien vieressä olevalle pellolle, siitä taas tietä eteenpäin ja meiän lähimetsään päin ja yht äkkiä niitä olikin kaksi...loikkivat peräkkäin naapuriin päin. Myöhemmin näin toisen jänön taas loikkivan tietä pitkin takaisin päin :)Hauskaa!

Illemmalla oli taas aika hyvä sää ja illalla taivaanranta oli komean näköinen. Nämä kuvat otin olohuoneen ikkunasta.Nyt hyvää yötä, nukkukaa hyvin! Minäkin lähden nukkumaan, mies katselee vielä lätkää.

2 kommenttia:

  1. Rakeita tuli meilläkin, mutta ei tuollasta määrää.
    paviljonkisi kuulostaa upealta, päivänsini on niin kaunis kukkiessaan.

    VastaaPoista
  2. Viimeiset kuvat ovat hienoja! Hienot sävyt. :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)