Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 24. huhtikuuta 2015

Vintiltä alasTänään oli taas siivouspäivä...miten se viikko hujahtaakin niin äkkiä, jatkuvasti on siivouspäivä :) Mies oli kaipaillut sohvapöytää takaisin sohvanurkkaukseen, kun jossain välissä olin sen vienyt vinttiin, että olisi enemmän tilaa. Ja muutenkin ajattelin, että kun siihen kertyy sit kaikki tavarat, lehdet, kirjat , kynät, sakset...
No mutta nyt se taas on paikoillaan ja vielä melkein tyhjänä :) Keskimmäisen tytön ulkomailta tuoma tuikkutarjotin sopi siihen hyvin.Liina on edesmenneeltä tädiltäni joskus saatu.


Samalla kun imuroin ja pyyhkäisin lattiat kostealla, tuli tietysti matot ja sohvanpeitot tuuletettua. Niinpä samalla vaihdoin nekin toisiin.Sohvalla ollut huopa vaihtui anopin tekemään pitsipeittoon ja tyynyt vaaleisiin itse tekemiini kesätyynyihin.


Toisen tuolin toin myös vintistä miehen nojatuolin kaveriksi, kun istuma paikoista on aina pulaa, kun on vieraita. Molemmat saivat peitokseen keinutuolin matot, joista toinen on ostettu uutena entiseen keinutuoliin ja toinen on kierrätyksestä.
Matot vaihtuivat myös keväisempiin. Elmo esittelee.
Itse asiassa tämä isompi pyöreä matto kirppikseltä (halkaisija noin 1,50 m) on ollut jo jonkun aikaa käytössä. Tykkään siitä. Sohvanurkkauksen iso matto on kierrätyksestä ja sisältää mun lempivärit keväänvihreän ja turkoosin.Tämä itse virkkaamani pääsi nyt myös lattialle, vähän lerputtaa nuo reunat, vaan en jaksanut purkaa...jospa se siitä tasottuisi käytössä.

Ikkunat on törkeen likaset...koskakohan ne sais aikaseks pestä... Mutta iloitaan nyt tästä hetken siististä olohuoneesta :) Ennenkuin tavarat taas rönsyilee pitkin ja poikin...sitäpaitsi pölyt on vielä pyyhkimättä, hmmm...
Mukavaa perjantaita itse kullekin!

10 kommenttia:

 1. Ihan hengästyttävän ahkera olet ollut! Monta askelta ja nostamista sinun on tarvinnut suorittaa kunnes näin valmista tuli. Varsinainen pyörremyrsky kävi teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on antanut taas ihmeesti voimia! Täytyy kai taas todeta, että olen kevät-ihminen :) Tänään tuli vielä raaskaampaa hommaa tehtyä, kun irroittelin yhdet pihalaatat, poistin voikukat ym väleistä ja laittelin sanomalehdet alle yms. Siitäkin varmaan voi lukea blogista myöhemmin :)

   Poista
 2. On muuten hyvin kauniita nuo tekemäsi tyynyt ja anoppisi tekemä pitsipeitto! Olen myös joitakin tyynyjä tehnyt aiempina vuosina; ne on aika kivoja tehdä, ei liian suuritöisiä. Ja samantapainen mattopyöryläkin meiltä löytyy. Se ei ollut ihan niin kivaa tehtävää, kun jo kuteitten leikkuu on ärsyttävää ja tuommoiset isoilla koukuilla tehtävät raskasta virkata. Mutta aina on kiva kun saa jotain näkyvää aikaiseksi. Kun saisin vielä sen ikkunanpesuvireen... onneksi meillä ei ikkunoita näe kuin me ja metsän elukat. Metsäntyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kun olen tällanen kierrätysihminen, niin aina kokeilen kakenlaista...niinkun huomaat kaksi tyynyistä on vanhoista kalenteripyyhkeistä, yksi kirjaillusta rikkinäisestä liinasta+oma tekemästä pitsiliinasta ja neljäs talon mukana tulleesta tyynyliinasta, johon lisäsin vain kierrätyspitsejä lisäksi :) Maton kuteet sain ystävältä, ne olivat valmisa aika leveätä kudetta, niin leikkasin ne puoliksi ja virkkasin ihan normaalikoukulla,olisko ollut 4 tai 4 ja puoli. Mustakin sellasella paksulla koukulla virkkaus on sellasta tönkköä...

   Poista
 3. ♥paljon kaikkea kaunista! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Tyynyt on suloisia..muutenkin ihania kotikuvia..olet kyllä ollut ahkera..huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää sitä joskus yrittää olla :D

   Poista
 5. Ihanan kesäinen ja kutsuva sohva.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)