Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Elämäni talot


Elämäni aikana olen suunnilleen fifty/fifty asunut omakotitalossa/kerrostalossa. Se on vaan jakautunut epätasaisesti. Lapsuuteni ja nuoruuteni asuin omakotitalo(i)ssa 19-vuotiaaksi asti, sen jälkeen olikin vuorossa rivitalot ja kerrostalot noin kolmekymmentä vuotta, lukuun ottamatta välissä olleita pätkiä omakotitaloissa. Jossain välissä tuli kesämökkikin, joka olikin tosi kiva kerrostalossa asuessa.
Ja nyt ollaan asuttu 4,5 v tässä talossa.
Tässä viimeinen omakotitalo nuoruudestani, ennen kuin muutin rivitaloon ex-mieheni kanssa 19-vuotiaana.

Seuraava omakotitalo oli tämä, joka huonosti näkyy tässä kuvassa, köynnösten alta. Pihalla keskimmäinen tyttöni pienenä.Tässä asuimme noin 2,5 vuotta.


Sen jälkeen menikin aikaa, ennen kuin muutimme nykyisen mieheni ja kolmen nuorimman lapseni (kaksi vanhinta olivat jo aikuisia) sekä kolmen kissan ja hamsterin kanssa tähän taloon. Tässäkin asuimme 2,5 vuotta. Tämä oli sellainen useamman perheen okt ja tässä asui muistaakseni neljät asukkaat.Tämä pääty oli meidän.Siipirakennuksessa (siis tuossa matalammassa osassa) oli makuuhuone sekä keittiö.Tässä etupuolelta, Otto-kisu näkyy olevan pihalla :)


Tässä takapuolelta.


Korkeammassa osassa oli olohuone sekä 3 lastenhuonetta.Täällä ollessa kuoli hamsteri ja yksi kissa, tilalle tuli toinen kissa sekä ensimmäinen koira.
Tässä asunnossa ei ollut suihkua, joka oli suuri puute, suihkussa piti käydä pihan toisella puolella kylmässä saunassa.Muuten asunto oli suht kiva.

Täältä muutimme (ihan omassa käytössä olevan talon sekä suihkun) perässä kauemmaksi. Jälkiviisana voin sanoa, että ei ehkä ollut oikea ratkaisu. Talo itsessään oli ihan söpö, mutta vieras paikkakunta ja syrjäinen sijainti ei ollut paras yhdistelmä.


Joten vajaan vuoden päästä matkasimme miehen, lasten, kahden koiran ja kahden kissan (kolmas kissa oli kadonnut tuolla asuessa, mutta koiria oli tullut toinen lisää :) kanssa vanhalle kotipaikkakunnalle takaisin ja kerrostaloon.

Tuossa kerrostalossa asuessa saimme kesämökin, joka olikin kiva, kun asuimme tuolla kuusi vuotta. Tässä mökistä joku alkukevään kuva.

Sen jälkeen johdatuimmekin tänne maalle,kuitenkin lähelle vanhaa kotiseutua.Ja ostettiin tämä pikku talo ja myytiin mökki.Ja eläimiä oli mukana yksi koira (vanhempi koira oli jouduttu lopettamaan kerrostalossa asuessa ja haudattu mökille) ja kaksi kissaa ja lapsista enää nuorin.Bloginhan aloitin tuolla kerrostalossa asuessa viimeisenä kesänä, joten sen jälkeen onkin tuttua.
Nyt ollaan siis asuttu täällä 4,5 v ja nuorinkin lapsista on muuttanut omilleen jo pari vuotta sitten. Täällä asuessa Otto-kisu ja Busse-koira on jouduttu lopettamaan ja Lilli-kisu katosi. Sen sijaan Hipsu ja Rasmus ovat tulleet tilalle.
Ollaan me oltu aikamoinen Kiljusen herrasväki lapsinemme ja eläiminemme :D Anteeksi huonot kuvat, kun ovat albumikuvista otettuja!

Laitan tähän loppuun kuvan niistä kudotuista (neulotuista) muffinseista, jotka vein tytön tytölleni :)


8 kommenttia:

 1. Ihana juttu;) Ja vielä kuvatkin olemassa tallella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vinot pinot albumikuvia, niissä on muistot tallella :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ekaa kertaa kokeilin noita muffinseja ja kyllä niistä jonkinlaiset tuli :)

   Poista
 3. Kodit ovat aina rakkaita paikkoja. =)

  VastaaPoista
 4. hauska postaus,taloista joissa olette asuneet. Tuollainen pieni punanen mökki meilläkin oli ennen kuin ostimme tämän talon.
  Upeita nuo neulotut kakkuset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan noita ok-talojakin kertynyt, vaikka tuntuu et suurin osa ollaan asuttu kerrostaloissa...

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)